Es esmu beigusi biologus un kā reiz strādāju laboratorijā baltā halātiņā. Darba iespējas biologiem ir diezgan plašas. Pētniecība ir tikai viena no iespējām. Atkarībā no specializācijas var strādāt diagnostikas centros, pārtikas ražošanas uzņēmumos, ar bioloģiskās attīrīšanas iekārtām, visādās pārvaldēs un valsts institūcijās, muzejos, par pasniedzēju, saistībā ar mežiem, ūdeņiem, dzīvniekiem, kaut policijā (kā CSI) un tā tālāk. Nemaz nerunājot, ka ļoti plašas iespējas tālākajai izglītībai un darbam ir ārvalstīs, it īpaši, ja runa ir par pētniecību un institūcijai, kurā strādā, ir sadarbības partneri (parasti ir). Var iegūt dažādas stipendijas.
Es bioloģiju izvēlējot tāpēc, ka jau no vidusskolas man nebija cita mērķa, un virziens arī bija skaidrs. Ne mirkli nenožēloju, pašai savs darbs šķiet ārkārtīgi interesants. Bet, ja nav īstas skaidrības, vai to vēlies, tad var gadīties visādi - varbūt iepatiksies, varbūt nē. Un jā, uzskatu, ka šajā nozarē maģistra grāds ir minimālā izglītība, lai sevi varētu saukt par puslīdz labu speciālistu. Bakalaurs ir tikai tāds ieskats.