Soliijumi vinjam ir radiit jaunas daba vietas (bet to jau, protams, sola visi).
-Atljaut tieshaam tikai taas 35 darba stundas nedeeljaa. Grib vienkaarshi neatljaut extra-stundas straadaat, kas shobriid nav apliktas ar nodokljiem, taapeec tieshaam straadiigi cilveeki taa arii pelna vairaak. Tas ir iists stulbums, lielaakaa dalja, ko paziistu, straadaa taas extra stundas, a tagad buss chusssshhh.
-grib ne gluzhi legalizeet, bet nesodiit par zaali un taas piipeeshanu (:D:D:D)
-grib dot tiesiibas veeleet un tikt ieveeleetiem aarzemniekiem (luuk shis ir punkts, kur notiek franchu kultuuras un Francijas nogalinaashana). es esmu aarzemnieks. es neredzu sevi vicinaam Latvijas karogu un neredzu sevi liekam skolu eedniicaas iekljaut peleekos zirnjus. Ok, es saprastu, ja buutu tajaa programmaa kaads limits, piemeeram, ka veeleet var tad, ja tu jau 20 gadus esi, piemeeram, maksaajis nodokljus Francijai, bet ne jau jaaljauj veeleet visiem iebrauceejiem, kas nav pat eiropieshi.
-grib padariit vieglaaku naionalizaaciju, naturalizaaciju????? (es tieshaam aizmirsu to vaardu latviski. nu piemeeram, tu esi alzhiirietis, bet gribi buut frnacuuzis - tad nu tev jaaliek tie eksaameni un taa. kaa to sauc?) - atkal jau Francuuzhi briesmaas.
-grib kaa sveetku un briivdienas ieviest kaut kaadus divus musulmanju sveetkus. WTF !!!
-pieljaut luugshanas uz ielaam.
-izdzeest 20'000 vietas cietumos
-municipaalos laist ielaas bez ierochiem (jau tagad vinji nekur neiet uz sliktajiem kvartaaliem, jo zina, ka buus suudi, tad kaa lai vinji vispaar kaut ko dara, ja nebuus ierochu???)
-atgriezties pie 60 gadu vecuma, lai ietu pensijaa. tas jau nekas, ka pat tagad Francijaa pensijas vecums ir viens no jaunaakajiem Eiropaa - slinjkji
-aplikt ar nodokli 3. beernu gjiemenee
tad veel vinjsh ir pret nukleaaro (kas tomeer ir vosdroshaakais energjijas ieguushanas veids - stulbie japaanji visu iespaidu par to sachakareeja, taapeec uzdarbojas zaljie, kas neko nesaprot un neredz, ka tik zalji nemaz nav).
kaut kaadas stulbas lietas ekonomikaa - kaa jau kreiseejie.
veel grib aflikt ar 75% nodokli "visbagaataakos" - jaa, tikai nepadomaaja par to, ka tie bagaatie vienkaarshi visu intvestees citaas valstiis, nevis maksaas 3/4 no savas bagaatiibas. Shis ir viens liels sviests - tikai Francija ir zaudeetaaja.
Kaut ko arii labu dara - grib atljaut geju preciibas un adopciju.
Labas lietas universitaateem un studentiem (lai gan studenti jau nu nevareetu suudzeeties - mums jau taa tagad ir baigi viegli un eerti buut studentam saliidzinot ar citaam valstiim Eiropaa).
Ar visu pret-nukleaaro buushanu, tomeer domaa zalji un tas man patiik.
Sarkozii programmaa es iisti neesmu iedziljinaajusies, bet jaazina tas, ka lljoooti liela dalja veeleetaaju veeleja nevis PAR Hollande, bet gan par Hollande PRET Sarkozy.
Mani taa imigraacijas lietas un aarzemnieki (ne eiropieshi) BIEDEE, vienkaarshi biedee. Es dziivoju lielaa dienvidfrancijas pilseetaa. Es nevaru atgriezties naktii peec darba maajaas viena, jo reaali ir bail, ka mani izvaros vai apzags. Lielaakaa dalja noziegumu ir araabu paveikti (nee, nee, ne rasisms, bet FAKTI). Visi vecie cilveeki ir kljuvushi par rasistiem, goda vaards. Un neviens neko nedara, jo tajos vinju stulbajos geto jau neviens policists neiet. Vinji dziivo uz pabalstiem un nekustina savas debiilaas pakaljas - dziivo uz FRANCUUZHU maksaatajiem nodokljim. Tas ir nenormaali skumji. Taa ir viena liela kreiseejo probleema - slinkji var dziivot uz normaalu cilveeku reekjina.