Ko darīt???

Reitings 58
Reģ: 29.04.2012
Sveiki visiem saulainā dieniņā! Man ir problēma - man grūti atrast kopīgo valodu ar mammu :( .. pēdējā laikā, kad viņa uzdod man kaut kādus uzdevumus, es kļūstu nevaldāma un sāku kliegt un pēc tam sāku raudāt, ka viņa mani nesaprot. Ar mammu kopīgo valodu jau vairākus gadus nevaru atrast :( ko darīt??? Es jūtos nogurusi un man nav spēka, jo dažreiz viņa mani ļoti sāpina un negrib saprast.
03.05.2012 12:14 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Kamēr sēdi mātei uz kakla, tikmēr melnu muti pašī pa māju un dari visu, ko viņa liek! un nemaz nepīksti.
Sāc pati ķepuroties un meklē darbu. Meklē iespējas, ja gribi, lai māte respektē Tevi un Tavu draugu. Kamēr sēdēsi viņai uz kakla, tikmēr viņa Tevi uzskatīs par mazu bērnu, kas pats neko nevar izdarīt. Tāpēc arī spriež par Taviem draugiem pēc pašas skatījuma.
Kad pierādīsi ar darbiem, ka neesi nekāda mazā dūdiņa, kuru mamma var kontrolēt, tad arī iegūsi privāto dzīvi un telpu. (ar darbiem ir domāts nevis histērijas un bļaušana, bet darbs un sava nauda).
03.05.2012 12:54 |

Reitings 94
Gaudas..
Visi kam ir tā kā tu apraksti ir tev un tiešām grib tikt prom, to arī izdara. Tu vienkārši meklē attaisnojumus, lai to nedarītu un lai tevi pažēlo. Muļķīgi.
Piedod, ja kļūdos.
03.05.2012 12:55 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
atvainojos, bet kā var pieaugušu pilngadīgu cilvēku NEPALAIST no mājas ārā??? ieslēdz, piesien pie gultas, logi aiz restēm? tad jau krimināls, policija jāsauc.

cita lieta, ja viņa "nepalaiž", bet arī tu pati nemaz neesi gatava aiziet..

tev steidzami jānostājas uz savām kājām, citādi tāda arī paliksi lupata, vienmēr no kāda atkarīga. vīrietis neļaus iet ar draudzenēm tikties, tu paraudāsi un neiesi.. mamma neļaus braukt uz Angliju, tu paraudāsi un nebrauksi.

jocīgi. ir taču 21.gadsimts, bet te cilvēks no mājas ārā netiek.
03.05.2012 12:57 |

Reitings 2230
Kristīne, cik ilgi Tu to darbu meklēji? Pa kādiem līdzekļiem uzturējies Rīgā, kamēr meklēji? Noteikti par mammas. Neizskatās, ka viņai ir ticība, ka Tu esi spējīga kaut ko pati atrast un izdarīt, tāpēc arī sauca atpakaļ, jo mājās vismaz kaut ko dari un palīdzi.
Tiec galā ar sevi, pati sāc iztureties kā pieaudzis cilvēks un pieej nopietni pie tās lietas. Es tavā gadījumā pati kaut kā sakasītu naudu un par to arī dotos meklēt darbu un tad ja māte sauktu mājās, tad uzliktu mīksto. Ja nolem ka jādara, tad dari, nevis mētājies apkārt.
03.05.2012 12:59 |

Reitings 58
lapsīgā-Darbu Rīgā meklēju ap 1 mēnesī (iznesāju CV pa Molu, kur bij vakances, Depo, Elkora, Rimi). Uzturējos Rīgā par saviem līdzekļiem, no stipendijas bij iekrājumi. Aizbrauc atpakaļ mājās jo bija darīšanas. Bet pašlaik uz Rīgu nevaru doties, jo nav līdzeķlu un esmu NVA uzskaitē.
03.05.2012 13:03 |

Reitings 633
mums pat grūti tikties jo jūs nezinat, ko viņa var izdarīt .. ja uzzinās, ka es ar viņu tiekos slepeni

godīgi sakot, es tiešām nespēju iedomāties, ko tad māte var izdarīt teorētiski pieaugušai sievietei...
Viena tāda lieta, ko esmu novērojusi sev pazīstamām meitenēm - ja vecākiem puisis nav īsti paticis vai licies meitai piemērots, tad agri vai vēlu meitene atzinusi, ka vecākiem tomēr bija taisnība...
Bet nu, ir jau arī mātes, kurām neviens meitas draugs nebūs gana labs.
Ja dzīvo ar māti, tad mājas darbi ir jādara. Bet kas attiecas uz patstāvīgu dzīvi, darba meklēšanu... nu nevar māte tev aizliegt dzīvot, kur un kā gribi, ja tu pati esi spējīga nodrošināt savu dzīvi. Jā, nu labi, zvana un lūdzās - tad ņem un paskaidro, ka tu gribi atrast darbu un nedzīvot vairs viņai uz kakla.
03.05.2012 13:05 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Brauc uz Rigu. Bez pieredzes,un izglitibas darbs par minimalo.IZDEVUMI- dzivoklis vai istaba komunalaja,ēšana,ceļa izdevumi kas dargi Riga. Nu labi komunalaja istabu var atrast lidz 80 ls. iet kajam uz darbu,bet tapat knapi ēšanai paliek. Nekadas drebes un tusi,aizmirsti. Nodarba atnakot gatavosi est,mazgasi drebes pati.
03.05.2012 13:06 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
kad es sāku nesaprasties ar mammu,kad kasījāsmies un rīvējāmies nonstopā bez iemelsa, tad es sapratu,ka 2 saimnieces nevar būt mājās un pārvācos...tagad dzīve ir daudz rožaināka.
kad bērni vairs nav bērni, bet pieauguši cilvēki (protams, nosacīti) tad pašiem nav pieņemams,ka tagad komandē utt...
vismaz tā bija man...komandierēja un regulēja, kā mazu bērnu. ko drīkst darīt, ko nē. kur iet un ar ko....okej..ir saprotams,ka interesē un ir jāzin,ja kas atgadās, bet nu 2 pieaugušas sievietes nevar sadzīvot ja viena no tām, uzskata,ka otrs ir mazs pūkaisn bērnelis,kas netā taisa matus utt..
manai mammai vienmēr bija komentāri par ot,ka kaut kas zupā nav tā utt,kaut gan viss bija kā vajag...līdz beigās es vienkārši netaisīju ēst...atkal kašķi, bet tagad visas attiecības ir superīgas..labi saprotamsies un varam runāt par visu ko.
03.05.2012 13:07 |

Reitings 1487
Ja dzīvo ar māti, tad mājas darbi ir jādara

Dzivos viena tapat bus pašai jadara. Vai jadzivo ka sušķei.
03.05.2012 13:08 |

Reitings 2230
Nu tad pati esi vainīga, ka atbrauci atpakaļ. Sāc pierādīt mātei, ka neesi nekāda mazā meitenīte, kura skries uz katra soļa tur, kur mamma liks. Esi pāri jau tam vecumam.
03.05.2012 13:10 |

Reitings 58
member - es tak visu saprotu un daru un darisu
03.05.2012 13:10 |

Reitings 1487
esmu NVA uzskaitē.

NVA varapomeklet jebkur, nav būtiskikur esi deklareta.,Tikai jasaruna. Paludz laiatvs mīlošais puisis paliz tev sakuma.Unvel, tu tiešām cereji ka meiteni nolaukiembez darba pierezes uzreiz ņemsdarbā Molā????????
03.05.2012 13:12 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
taa izlasīju visu diskusiju un redzu,ka meitene dzīvo personīgajā mājā.
nu jā...mana rī besīja ravēt, bet nu es pati gribu dārzu:D
manai mammai savukārt bija darbs,ko var darīt mājās un tad viņa lielākoties darīja visus darbus. vien kašķējāmies par ikdienas lietām: es netāda, ne tā gatavoju, nemazgāju traukus kā viņa utt...
kad pašai būs jādara priekš sevis,tad tas viss ir daudz citādāk...saku no pieredzees...
03.05.2012 13:13 |

Reitings 1487
member - es tak visu saprotu un daru un darisu

Tev sakuma jamekle Narvesena,Super Netto vai kur tur darbu.Lai sakratu kaut mazliet pieredzi. Pastasti ka iztiksi ar minimalo algu Riga?
03.05.2012 13:14 |

Reitings 1487
ļ mājās jo bija darīšanas.

Tu gan svarigs cilveks vislaik darīšanas. :)
03.05.2012 13:17 |

Reitings 92
Reģ: 26.04.2009
Piesakies viesmīles darbam - tagad uz sezonu, domāju, ka varētu būt aktuāli. Viesmīļiem ir dzeramnaudas, iespēja nopelnīt vairāk nekā pārdevējai.
Vēl viens variants - Swedbank klientu apkalpošanas speciālists, ņem arī tos, kam nv pieredze, bet acis spīd, bet jāprot pasniegt sevi. Alga 320 net. Pati tādus atlasīju.
03.05.2012 13:19 |

Reitings 2230
šeku pat ir darba piedāvājumi:
http://cosmo.lv/forums/topic/115900-piedavaju-darbu/
http://cosmo.lv/forums/topic/94233-seit-ir-darbs/
http://cosmo.lv/forums/topic/115501-viesmile-pavars-virtuves-paligs/

Vienmēr visi čīskt, k darba nav un nevar atrast, bet var gan! Un kad pārādās vakances, tad redz tas slikti, tas slikti. Laikam uzreiz bez pieredzes grib dabūt darbu, kas atmaksāts tūkstošos.
Kristīne, atrodi darbu un kopā ar draugu īrējiet dzīvoklīti. būsi prom no mātes un kopā ar draugu.
A tik čīkstēt vajag...
03.05.2012 13:20 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Zini, man patiesībā rodas sajūta, ka esi tāda izlutināta dāmīte. Vari arī apvainoties un spļaut uguņus, cik es ļauna, bet nu es pilnībā saprotu tavu māti.
Tev neienāk nekad prātā, ka ja tu kādu laiku visus darbus izdarītu bez teikšanas, tad māte beigtu tevi tirdīt?
Ko tad tu iedomājies? Tava māte strādās kā zirgs un vel atnākot mājās, skries mājas darbus darīt? Man būtu kauns vispār šādu diskusiju veidot un izlikt sevi tādam apsmieklam.
Ja tu dzīvo vecāku mājā, ēd un viņu rēķina utt., tad arī tas ir tikai loģiski, ka no tevis arī ko prasa pretī. Es saprotu, ka ir reizes kad ir savas darīšanas un privātā dzīve, arī man kad agrāk prasija padarīt šo to, ne jau vienmēr skrēju ar smaidu uz lūpām šrubēt un mazgāt! :D
Atrodi savu mitekli, darbu un nebūs nevienam jāatskaitās.
Ja es tagad tā iedomājos šādu situāciju, tad man savos gados padomājot, smiekli nāk. Es pat nevaru iedomāties, ja man vecāki prasītu izdarīt mājas darbus un es uz viņiem sāktu pukstēt.
Tā var atļauties mazi bērni, kuriem nekas nav jādara, bet pieaudzis cilvēks jau nu var piecelt pēcpusi un padarīt visu. Gabals no tā jau nu noteikti nenokritīs!
Padzīvo kādu laiku pilnīgi viena un tu cerēsi, ka būs kāds kurš tev varētu palīdzēt darbos un tad sapratīsi, kā jūtas tava māte!
03.05.2012 19:05 |

Reitings 1487
Padzīvo kādu laiku pilnīgi viena un tu cerēsi, ka būs kāds kurš tev varētu palīdzēt darbos un tad sapratīsi, kā jūtas tava māte!

++++
03.05.2012 19:15 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Man liekas, ka viņa jau saprata pēc visiem šiem komentāriem, ka ir ļoti slikta meita :D Nu bet kam negadās, nu. Man arī ir bijuši kašķi ar mammu dēļ stulbiem sīkumiem, piemēram, nav patikušas replikas par padarītiem darbiem, līdz ar to savā laikā mēģināju visādi "uzmest" un nedarīt, beigās iespītē tikai pats sev un jūties vēl tizlāk. Tāpēc domāju, ka par mājas soli vien bus meitai jārūpējas.
Nu par to psihošanu, varbūt, ka meitene tiek turēta tādā īsā pavadiņā. Ziniet, mātes jau nav dievi, viņām arī ir sava taktika un viņas ir tikai cilvēki, dažreiz gadās, ka rīkojas tīri savtīgās interesēs, saprotot, ka pašas netiks galā vai paliks vienas, tad nu mēģina iziet uz teroru, bet to visu vajag nokartot pēc iespējas civilizētāk! ;)
03.05.2012 19:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits