Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

kūkas/tortes

 
10 gadi
Reitings 471
Reģ: 13.10.2011
lūdzu, iesakiet garšīgas, samērā ātri pagatavojamas kūkas, un tādas, kuras nevajag cept!
pēc jūsu personīgās pieredzes :p
02.05.2012 20:06 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
biskvīta pamatnes, pa virsu viss, kas ir ledusskapī - viena kārta putukrējums ar svaigām, sablenderētām ogām, nākamā kārta ābolu ievārījums, biskvītu var samērcēt ar apelsīnu sulu, lai ir interesantāka piegarša, augšu atkal visu pārsmērē ar putukrējumu un saliec visus iespējamos augļus. ~20 min darbs, bet nākamajā dienā ir tik ļoti garšīgi, ņamņam
02.05.2012 20:16 |
 
Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Saldā brunete.
02.05.2012 20:17 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Skudru pūznis
02.05.2012 20:21 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tiramisu...Dievinu. Taisu samērā bieži. Gatavošanas laiks ap 10 min.
02.05.2012 21:45 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Arī esmu par saldo bruneti un tiramisu :)
02.05.2012 21:52 |
 
Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
īsumā - kā gatavo tiramisu? tik tiešām 10min?
02.05.2012 21:55 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Chiquitin, jā. Pērku cepumus, t.s. "dāmu pirkstiņus" (Stockmann trakajās dienās liela paka maksāja nieka 0,69sant, kas ir ĻOTI lēti), un Maskarpone sieru (~250gr.). Mājās maskarpone sieru sakuļ ar olas dzeltenumu (blenderis), bet olas baltumu atsevišķi ar cukuru (nedaudz, jo cepumi jau ir apcukuroti un saldi), līdz veidojas putas. Tad olas baltumu pievieno sakultajam sieram. Parasti nemu 1 olu, t.i. viens dzeltenums, viens baltums. Var panemt vairāk. Tad visu samaisi, uzvāri stipru kafiju, atdzesē. Paņem formu, kur taisīsi. Svarīgi, lai ir taisnstūra, ar augstām malām. Man ir viena no Tupperware, violeta, ar vaku, tur ideāli salien cepumi. Kad kafija ir auksta, paņem cepumu, ar neapcukurotu malu iemece kafijā, bet minimāli, lai biskvīts tiek tiem nedaudz ir iemercēts kafijā. Un liec formā. Tā veido 1.slāni, kad gatavs, uzliec krēmu, tad 2.kārtu un krēmu utt. Pēdējā kārta ir krēms, tad vari pārkaisīt ar šokolādi, ar kakao pulveri, da ar visu ko būtībā. Vari atstāt tā. Un ledusskapī uz kādam 7 stundām. Parasti taisu pusdienlaikā un nāk.dienā jau var ēst. Jo ilgāk stāv, jo garšīgāk, tad cepumi paspēj sajaukties ar krēmu, un sanāk jau biskvīts cepumu vietā. Īstenībā gari, bet gatavošana tiešām aizņem 10-15 min.
02.05.2012 22:03 |
 
Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
O! Es tieši domāju, ko pagatavot mammai Māmiņdienā! Tiramisū varētu būt ideāli :)
02.05.2012 22:19 |
 
Reitings 225
Reģ: 25.04.2012
Paldies, meksikanka. Izklausās sarežģīti, bet, ķeroties tam visam klāt, gan jau aizies :)
02.05.2012 22:22 |
 
10 gadi
Reitings 471
Reģ: 13.10.2011
Tiramisu ir ideāla garša. Pagatavot man sanāk apmēram, pusstundu, jo kamēr gaidu, kad kafija atdziest utt. Diemžēl nesanāk pārāk lēta, bet ir tā vērts :p


paldies par ieteikumiem, vēl lūdzu :)
02.05.2012 22:24 |
 
10 gadi
Reitings 471
Reģ: 13.10.2011
kautkādas biezpienu, marmelādes kūku neziniet ? Kautko uz to pusi velk ;D
02.05.2012 22:25 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Chiquitin, tiešām nav sarežģīti :D Nu varbūt tikai 1.reizi... :)
02.05.2012 22:27 |
 
Reitings 45
Reģ: 04.10.2011
nesen Ievas virtuvē bija ideāla, necepjama šokolādes kūka ar žāvētām plūmēm un nedaudz grādīgā! ļoti viegli pagatavojama un ļooooti garda!
02.05.2012 22:34 |
 
Reitings 157
Reģ: 19.03.2012
saldā brunete, saldā blondīne un vecā labā cepumu - biezpiena kūka :)
02.05.2012 23:08 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
No biezpiena - var taisiit ar selgas cepumiem. Kaadreiz beerniibaa taisiiju. Biezpienu sataisa ar kreejumu (vai putukreejumu). Pieliek klaat cukuru, marmelaadi. Un tad noklaaj kaartu ar selgas cepumiem un pa virusu biezpienu, tad atkal cepumus un atkal biezpienu un taa cik kaartas gribaas. Beerniibaa man ljoti garsoja sii kuuka un pagatavosana ir super aatra un vienkaarsa.
02.05.2012 23:17 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
www.cetrassezonas.lv
02.05.2012 23:32 |
 
Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Biezpiena saldā desa, ko atradu draugiem.lv kāda puiša galerijā, esmu taisījusi 2x un visi vienmēr sajūsmā :)

200g biezpiena saputo ar 150g cukura līdz viendabīgai masai, tad pievieno 400g smalka biezpiena, viss tiek samaisīts. Tad pievieno 400g sasmalcinātu cepumu(es izmantoju Selgas- vaniļas&šokolādes), pēc tam var pievienot žāvētus augļus, sukādes, marmelādi, riekstus, nu ko vien sirds kāro.

Tad liek uz follija&izveido formu, kad forma izveidota, ietin follijā un liek uz nakti ledusskapī.
No rīta var pārliet pāri kausēto šokolādi-var nopirkt speciālo RIMI pie garšvielu stenda ;)
03.05.2012 00:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits