kompulsīvā pārēšanās

Reitings 893
Reģ: 17.01.2011
Es pat īsti nezinu, ko vēlos dzirdēt un panākt ar šo tēmu, bet nu tomēr!
Tātad, viss sākās jau bērnībā un turpinās vēl joprojām. Cik atceros, man bija tikai 4 gadi, kad sāku pārēsties, pie vainas bija vecmamma, kura man gatavoja visu un jebko, ko pēc tam lika apēst. Būdama maza, es nesapratu, kas tad īsti ir sāta sajūta.. Neatceros sevi kā apaļīgu, bet apkārtējo un tuvinieku komentāri saka ko citu.. Tā gadu gaitā šī pārēšanās turpinājās, līdz tā kļuva par manu atkarību, bet tajā pašā laikā - lielākajām bailēm un nožēlu. Pēdējo mēnešu laikā tas viss mani vienkārši "izēd" no iekšienes, tā sajūta, kas seko pēc tam, tā vainas sajūta, gribēšana sevi sodīt.. Brīnums, ka nav problēmas ar svaru, kuras visticamāk gadu laikā parādīsies.
Ehh, ko tik neesmu mēģinājusi darīt,kā tik neesmu mēģinājusi sevi atturēt no ēdiena, šī iekšējā balss uzvar un tā vienmēr. Katru rītu pamostos ar domu, ka, nu, šodien pateikšu nē un atturēšos! Bet še tev - vakarā atkal sanāk pierīties kā cūkai, kaut arī pa dienu viss bijis kārtībā, pat nebija tādu domu. Kā es ielieku mutē ēdienu, es nevaru apstāties, man vajag vēl un vēl. Esmu pat domājusi par vemšanu pēc izdarītā, bet tomēr kaut kas mani attur,- laikam vēlme laboties, kas diemžēl nav tik stipra, lai to īstenotu. Es dievinu ēst vienatnē, jo tad neviens man neko nespēj pārmest, kaut arī pārmetu pati sev.
Ak Dievs, ja vien kāds spētu saprast, cik izmisusi esmu.. :(
28.04.2012 22:01 |

Reitings 243
Reģ: 29.01.2009
Un par tabletēm - esmu pirkusi aptiekās, pasūtījusi no ārzemēm utt - nepalīdz!!! Lieki izmetīsi naudu. Tās tabletes nesagrozīs tavu domāšanu.
29.04.2012 00:37 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Un par tabletēm - esmu pirkusi aptiekās, pasūtījusi no ārzemēm utt - nepalīdz!!! Lieki izmetīsi naudu. Tās tabletes nesagrozīs tavu domāšanu

Un sabojaas veseliibu!
29.04.2012 00:38 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Tās meitenes, kas ir priecīgas par to, ka var ēst eļļainu un vispār diezgan nevaselīgu pārtiku, nepieņemoties svarā un to arī dara, jūs esat padomājušas par to, ka jums ir ļoti liels risks saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām? Infarkti piemeklē arī ļoti slaidus un sportiskus cilvēkus, kuri gluži vienkārši ēd par daudz neveselīga ēdiena.
P.S Negribu neko nevienai pārmest. Vienkārši ienāca atcerējos dietologa teikto, lasot dažus komentārus.
29.04.2012 00:40 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Atklāti sakot, es vispār nesaprotu, kur ir problēma. Ja Tev viss kārtībā ar svaru, fiziski jūties labi, tad kāpēc nevar ēst?? Man ir labs metabolisms, ģimenē esmu lielākā ēdāja un nekad mūžā neesmu iedomājusies, ka tas ir slikti. :)
29.04.2012 01:11 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tatjanas trešdiena - ja holesteriina liimenis no taadas paartikas nelec augshaa un paareejie raadiitaaji ir ok, nav ko satraukties, tikai regulaari tas jaakontrolee. un manaa gadiijumaa ja saakshu paartikt no daarzeniem ar liesu galju, izskatiishos peec koncentraacijas nometnes iemiitnieka. un uznjemt vajadziigaas kalorijas ar veseliigu eedienu ir gruuti - tur var vienkaarshi paarspraagt no uznjemtaa paartikas daudzuma.
29.04.2012 02:40 |

Reitings 893
Lutause, man uznāk rīšanas lēkmes, kad neinteresē, ko un cik ēdu, tādos gadījumos pierijos līdz vēdera sāpēm, kas mani galīgi neiepriecina. Pēc ēšanas seko šausmīga vēlme sev nodarīt pāri par apēsto daudzumu, vai arī neizturami sirdsapziņas pārmetumi, kāpēc es atkal tā daru.
29.04.2012 11:12 |

Reitings 102
Reģ: 25.06.2010
MIRACCLE - arii man ir identiska probleema, ar kuru jau ciinos kaadu labu laiku.. un ari man ir 17.. :// un es tik pierijos un pierijos.. ahh!!
29.04.2012 12:12 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
atrod darbu un noslogo sevi vairāk - respektiivi radi sev peec iespejas mazaak brivu laiku un tici man tev sarausies kuņgis un arii apetiite samazinaasies :)
29.04.2012 12:19 |

Reitings 81
Reģ: 04.04.2012
iepriekš nav bijušas diētas vai kādi emocionāli pārdzīvojumi?
29.04.2012 13:54 |

Reitings 893
anda, par cik šī problēma mani skar visu mūžu, jā, ir bijušas diētas, kuras nebija jēgas ievērot. Protams, arī emocionāli pārdzīvojumi, bet uz tiem vainu nenoveļu.
29.04.2012 17:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits