Hormonālā kontracepcija

Reitings 43
Reģ: 17.03.2012
Sveikas, zinu, ka šādas tēmas te ir regulāri, bet tomēr gribas pašai sev interesējošos jautājumus uzdot no jauna nevis celt vecu tēmu, tad nu esmu sākusi apsvērt iespēju lietot Hormonālo kontracepciju, bet mani nomoka bailes par svara palielināšanos vai ka sāks augt ūsas, vai kas tāds.
1) Kāda ir jūsu pieredze šajā jautājumā?
2) Vai ir gadījies mainīt sākumā izvēlētās tabletes?
3) Varbūt variet ieteikt kādu labu ginekoloģi?
4) Ir kādas obligātas analīzes, ko vajadzētu prasīt, lai veic, ko neveic katra ārste vai tās ir pēc pašas izvēles?
Neesmu kalsna, kā arī liekā svara problēmas nav, varbūt 5kg gribētu nost, bet ne cik gan klāt nevēlos, tādēļ man šie mīti par hk ir diezgan sabiedējuši. Esmu 21 gadu jauna.
Paldies jau iepriekš!
27.04.2012 13:26 |

Reitings 360
Reģ: 29.12.2010
Runājot par to apmatojumu,esmu dzirdejusi ka dzerot tās apmatojums tieši paliekot mazāks.
Ir tā vai nau?
13.05.2012 19:03 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
Pūciņa* - es vispār pirmo reizi dzirdu,ka rodas kaut kāds apmatojums....ne mazāk , ne vairāk...viss kā bijis...visur.
13.05.2012 19:06 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
lietoju ilgi, ļoti patīka
prasīju, lai man paņemtu analīzes un apskatītos asins recēšanu - vai nav paaugstināta, lai neveidotos trombi
13.05.2012 19:07 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Lietoju kādus 3 gadus. Sākumā lietoju Lidynette 30, tad pasūdzējos ginekologam, ka nevaru tikt vaļā no piena sēnes un tagad dzeru lindynette 20. Izmaiņu nebija pilnīgi nekādu, kāda biju tāda paliku, cerēju, ka tikšu vaļā no pumpām un taukainas ādas, bet nekā, nemainījās pilnīgi nekas.

Par tiem trombiem... Man kaut ko ārste teica, ka smēķēšana un hormonālā kontracepcija nav savienojamas lietas. Domāju, ka sēķētājām ir diezgan liels risks dabūt trombus.
13.05.2012 21:15 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
lietoju vairāk kā 4 gadus, patiesībā drīz jau būs 5. nekādu problēmu, esmu apmierināta ar tablešu izvēli.
13.05.2012 21:21 |

10 gadi
Reitings 631
Reģ: 29.01.2009
Liliii,
par tiem trombiem Tu zini droši? Es tieši pārstāju lietot, jo ir nosliece uz varikozajām vēnām - tip, pāris mēnešus "atpūsties" no tām tabletēm, un tad atkal atsākt...
13.05.2012 21:29 |

Reitings 991
miss_grape,
man arī nosliece un varikozajām vēnām (gēnu mantojums), lietoju tabletes jau 3 gadus un šķiet, ka situācija ar vēnām ir kļuvusi sliktāka, t.i., ir parādījušās jaunas vēnas. Protams, vainu nevar novelt tikai uz tabletēm, domājams, ka papēžu kurpes, sēdošs darbs arī nav bez vainas. Kā ir tev? Vai situācija ar vēnām ir mainījusies kamēr lieto tabletes? Es arī biju uztaisījusi 2 mēnešu pauzi, nezinu vai tas nācis par labu.
Drīzumā iešu pie vēnu daktera un tad jau prasīšu kas un kā. Man tikai 23, bet dažās vietās manuprāt jau prasās pēc vēnu operācijas...
13.05.2012 21:51 |

Reitings 2308
miss_grape
vienā konferencē stāstīja, ka sākot dzert tas tablētes, trombožu risks pēc gada samazinas (nezinu, kāpēc). bet ja tu pārtrauc kaut uz mēnesi - atkal atgriežas, ka 1.gadā
13.05.2012 22:04 |

10 gadi
Reitings 631
Seleste- jā, man tas pats. Man 21, zināju, ka agri vai vēlu vēnas parādīsies un vajadzēs operēt (arī iedzimtība), bet lietoju tabletes AZALIA - it kā maksimāli nekaitīgas arī sievietēm ar varikozajām vēnām (palasi netā, ir šāda tāda info par tām zālēm, varbūt arī Tev noder... tip viena hormona tabletes, kurās vēnām kaitīgā hormona daudzums samazināts līdz minimumam). Tās, protams, man izrakstīja tikai pēc tam, kad pēc TIKAI divu nedēļu Lyndinette20 lietošanas JAU parādījās redzamākas vēnas (skaidri redzams, ka parastā horm.kontracepcija ir kaitīga,ja ar tām ir problēmas). Lietojot AZALIA četrus mēnešus - jā, vēnas mazliet pasliktinājušās, bet ne jau tādos tempos, kā no Lindynette.

Tur tā lieta - ko iesākt ar tām pauzēm? Tagad nedēļu nelietoju, bija doma it kā 'atpūsties', bet no šeit lasītā šķiet, ka nepareizs solis...

Eh, prātīgāk būtu to pajautāt ārstam, BET, kad vasarā biju pie flebologa, viņš man neko nepateica, kā tikai - nu jā, it kā jau ir kaitīga horm.kontracepcija,ja tev vēnas, nu skaties,kā tev pašai.. - reāli ārsts nepateica neko jaunu.

julenok , 100 punkti tā dzirdēji? :)
14.05.2012 20:56 |

Reitings 2308
Ne tikai dzirdēju, bet arī pierakstīju un parjautāju. Jo man tas neliekas loģiski, bet ja pētījumi to pierāda...
14.05.2012 21:01 |

10 gadi
Reitings 631
Nu man arī neliekas, ko tādu dzirdu pirmo reizi. Tu ar medicīnu saistīta? Piedod, ka tā jautāju.. vnk gribas zināt, vai no maksimāli drošiem avotiem tāds apgalvojums:)
14.05.2012 21:23 |

Reitings 2308
Es šogad beidzu 6.kursu. Un to dzirdēju pirms gada ginekologu konferences laikā.
14.05.2012 21:28 |

10 gadi
Reitings 631
Bāc, nu! Vai tiešām būs jāatsāk dzert tās tabletes (nedzeru kādu pusotru nedēļu)? :)
Tādi spriedelējumi, bet zinu, ka ārsts (flebologs vai ginekologs) neko jaunu man nepateiks.
Es jau labprāt atsāktu.. nenormāls emocionālais diskomforts seksā, prezervatīvi riebjas kā tādi... šis ir ideāls variants. Tik tās vēnas... eh.
Paldies Tev liels par info, julenok!!!
14.05.2012 21:42 |

Reitings 991
miss_grape,
oi velns, es tieši lietoju lindynette20. Šobrīd domāju, ka vispār vajadzētu beigt dzert hormonālās tabletes (kādus 3 gadus jau lietoju), jo vēnas nav vienīgā problēma no viņām. Arī no piena sēnes netieku vaļā jau ilgu laiku un pavisam nesen uz sejas parādījās "zvaignītes" asinsvadi, kas, iespējams, arī ir varētu būt no tabletēm. Ar draugu arī vairs nav tik aktīva seksuālā dzīve kā pirmajos gados. + vēl paklīda bauma par trombiem. Laikam pietiekami daudz iemeslu, lai mestu nost tās tabletes. :D

Ārsti jau nekad neko prātīgu nav pateikuši, vismaz man. Kopš lietoju tabletes esmu bijusi pie vismaz 5 dažādiem ginekologiem un neviens nav varējis izārstēt piena sēni. Kad sāku teikt, ka vajag meklēt cēloni, viņi tikai turpina raktīt recepti zālēm, no kurām labāk paliek tikai īslaicīgi.

Domāju aiziet pie flebologa, lai uztaisa duplekssonogrāfiju un pasaka, cik slikti ir ar tām vēnām, vai jau drīz vajadzēs operēt, lai jau laicīgi var iekrāt naudiņu, jo cik saprotu neviena veselības apdrošināšana vēnu operācijas neatmaksā.
14.05.2012 21:47 |

10 gadi
Reitings 631
Seleste , protams, ka katru hormonālo tablešu iedarbība ir citāda, bet nu jā.. Lindynette man galīgi nederēja. Es Tev patiesi iesaku pamēģināt to AZALIA, ja gribi turpināt tablešu lietošanu.
Velns, es gribu!! Bet bail, ka atkal nesaasinās vēnas.. skaidri zinu, ka problēmas ar tām ir no tabletēm. Problēmas, protams, būtu šā vai tā, tikai tabletes padara visu to procesu daudz ātrāku.

KĀDĒĻ mūsdienu medicīna nav vēl izdomājusi normālu kontracepciju, kura nekaitētu tām pašām vēnu slimniecēm? Visur esam tik tālu tikuši, elementārās zālēs - ne.

Varbūt vari iedot savu e-pastiņu? Jūtu, ka mums problēmas ļoti līdzīgas..
14.05.2012 21:55 |

Reitings 991
miss_grape,

e-pastu aizsūtīju privāti. Problēmas tiešām ir līdzīgas. Līdz šim nezināju nevienu savā vecumā, kam ir problēmas ar vēnām. Parasti tā ir problēma dāmām ap 40. :)
14.05.2012 22:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits