Vai Tu par to zināji ? (Patiesiba par abortiem)

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ozRffMjjioo

ESI INFORMĒTS!
2010.gadā Latvijā reģistrētajos mākslīgajos abortos gājuši bojā 7,4 tūkstoši cilvēku.
Vidēji dienā 20 bērni.
Pavisam pēc Latvijas republikas neatkarības atjaunošanas reģistrēti 379800 mākslīgie aborti.

Daudzus gadus cilvēki ir tikuši ārstu maldināti, ka tas ir tikai audu pikucis, kas neko nesaprot un nejūt. Patiesībā bērns jau no pirmajām dienām ir dzīva būtne, kas spējīgs just sāpes un bailes.

Nepieļauj savā dzīvē abortu- izsargājies! Pat, ja paliec stāvoklī- nekad neizšķiries par bērna nogalināšanu. Pat, ja nevēlies bērnu audzināt pati! Bērns nav izvēle, bet dāvana!

PALĪDZĒSIM KOPĀ TIEM, KAS VĒL NEVAR SEVI AIZSTĀVĒT!

parādi šo video draugiem, vecākiem, māsām, klasesbiedriem....

JA KAUT VIENU SIEVIETI TAS ATTURĒTU NO ABORTA VEIKŠANAS UN VIENS MAZULIS NĀKTU PASAULĒ- TAS JAU BŪTU ĻOTI DAUDZ!
27.04.2012 10:00 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
egijasaprot, bet talants nerodas piedzimstot un bez attīstīšanas! Tā asni varbūt arī rodas, bet piedod, nevar salīdzināt bērnu, kurš kopš bērnības tiek sūtīts uz nometnēm ārzemēs, viņa talants tiek attīstīts pie labiem pedagogiem un tā joprojām. Jo īpaši runājot par radošo nozari (jo to pārstāvu arī es) - milzīgs daudzums rakstnieku, gleznotāju un komponistu pasaules vēsturē nāk no ļoti turīgām ģimenēm, jo kamēr cits raka kartupeļus ar vecākiem, tikmēr viņš mācījās franču valodu un spēlēja klavieres. Ļoti reti var gadīties īsts ģēnijs, kurš var nākt arī no pavisam mazturīgiem vecākiem, taču tie ir ļizņēmumi un ģenialitāte tādēļ arī ir reta, ka ar vidi tai ir maz sakara.
Nekas daudz nav mainījies - radošajās nozarēs bieži dominē turīgo bērni, jo šie hobiji prasa daudz naudas un ar tiem nevar daudz nopelnīt sākumā. Kaut vai manis minētā draudzene - ja viņa ietu studēt modes dizainu, tad šī sfēra ir tik neprognozējama, ka diez vai viņa tik drīz tiktu pie normāliem un pastāvīgiem ienākumiem.
28.04.2012 00:50 |

Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Man pašai nav bērniņš un vēl neplānoju, bet zinu, ka ļoti ļoti gribu. Bet ja man tāds būtu tad es domātu, kā dot viņam visu vajadzīgo lai viņš būtu laimīgs un izaugtu ar labu sirdi.
28.04.2012 00:52 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Atvainojiet, arī kartupeļu racējs ir vajadzīgs, kaut vai, lai ģēnijs būtu paēdis. Man rodas priekštats, ka te jau aiziet tik augstos toņos, ka tikai ģenialitātes attīstīšanai ir jēga dzīvē.

Vienrz, vai Tu šobrīd arī reāli kur pielieto, izmanto savus talantus, lai darītu pasauli labāku? Vai vēl gaidi savu... lielo iespēju?
28.04.2012 00:57 |

Reitings 2304
egijasaprot,l es jau sen šajā tēmā nerunāju par abortiem, bet drīzāk par to, ka daudzi vecāki uzskata, ka bērnam vispār neko nevajag. Pietiks ar kaut kādu ēdienu un viss. Daudzi ir bezatbildīgi. Man ir arī draudzene, kuras māte ļoti ilgu laiku dzīvoja no algas līdz algai, taču viņām abām ar māsu krāja naudu līdz 18 gadu vecumam katru mēnesi atliekot. Un nē, viņa nebija turīga, kā jau teicu. Pēc tam apprecējās ar nodrošinātu vīrieti un tad jau arī šī nauda vairs nebija vajadzīga izglītībai, bet es personīgi, viņas māti ļoti cienu par to, jo ja viņu ģimenē nemainītos situācija, šī summa, pat ja tie būtu ne vairāk par 2000 Ls, noteikti palīdzētu. Daudzi vecāki par to vispār nedomā un pasaka: "mēs tev par mācībām nemaksāsim, ej strādā, dari ko gribi, pats kulies".
Un jā, es uzskatu, ka ja vecāki jūt, ka bērnu nu nekā finansiāli nepavilks vai nav gatavi, tad aborts IR attaisnojams.
28.04.2012 00:57 |

Reitings 2304
karinjo, ģenialitātei nav nekāda sakara ar to, ja cilvēks nevar atļauties 20 Ls mēnesī kursiem, kā manis minētā meitene. ;) Es runāju par vidi, kādā bērni uzaug un kā tas ietekmē viņu intelektu un iespējas dzīvē, jo īpaši mūsdienu pasaulē, kur izglītība maksā milzīgu naudu.
Kādā sakarā tiek jautāts, vai es padaru pasauli labāku? Cik sen tas skaitās mans pienākums, un vai es to palaidu garām? :)
28.04.2012 01:00 |

Reitings 239
Bet vai tad tie daži ģeniālie gadījumi arī nav tie kuru piemērs ir tik ļoti vērtīgs. Un pārsvarā tikuši atzīti tikai ilgi pēc viņu nāves. Tu saciji par to ja kāds students ir pakāries, nu un. Tad drošvien tāpat tu saki par abortiem. Ok, saprotu, tā ir tāda vienaldzība, ka pasaules līdzsvaru un visu lielo bildi tas nemaz tā neizjauc. Bet tad jau to pašu varētu teikt arī par to izglītību un talantu, nu un, ka kāds tur jauns bagātnieka dēls ir izgājis caur operas skolu un tagad uzstājas Sidnejas operā, ko tas maina? Man neko. Bet man tik un tā būtu prieks par viņu un viņa sasniegumiem, tikai tas nenozīmē to ko es gribu pateikt, ka viņš bija pelnijis dzīvot, jo vecākiem bankas kontā bija tik daudz naudas, ka viņi redzēja, ka varēs nodrošināt dēlam jebkādu skolu, kādu viņš izvēlēsies un citam nebija ļauts dzīvot, jo tika saņemts bezdarbnieka pabalsts un vasarā kopts dārzs lai ziemā būtu ko ēst. Vai tu cilvēku mīli un vērtē mazāk, ja viņam nav attiecīgas izglītības un sasniegumi dzīvē?
28.04.2012 01:02 |

Reitings 5087
Reāli, cik no mūsu vecākiem, dzemdējot mūs savā jaunībā, bija turīgi, nodrošināti, bagāti, cik daudziem bija uzkrājumi? Vai zināt, kā sievietes atdeva cita citai mūsu drēbītes, mūsu ratiņus utjpr.?
Bet es esmu pieredzējusi, kā kāpa augšup mana māte, jo viņai bija labs iemesls, viņa nekad nelūza, viņa saņēmās aiziet no tēta, uzsāka vīrišķīgu biznesu, nopirka māju, auto, mēs ceļojām. Vai viņai bija kaut mazākā doma padoties? Nē. Meitenes, mēs esam jaunas, lai spriestu tādos toņos tagad, kas ir labākā izvēle uz doto momentu. Ja sieviete neskatoties neuzko izvēlas dzemdēt bērniņu, es ticu, ka gan viņa zinās kā, es ticu cilvēka spēkam.
28.04.2012 01:07 |

Reitings 2304
egijasaprot, ģēnijiem te vispār nav nekāda sakara, tie ir uz pirkstiem saskaitāmi gadījumi pasaulē. To es minēju tikai sakot, ka PARASTI bērnu talanti atkarīgi no vides, kādā auguši, atskaitot visas šīs ģēniju neizskaidrojamās mutācijas. :)
Tieši tā, tev tas neko nemaina. Es teicu, ka tevi tam kaut kā jāietekmē? Galvenais, lai cilvēkam ir labi. Galvenais, ka viņš gribēja uzstāties Vīnes operā un to arī izdarīja. Man šķiet, ka šī tevis pieminētā mīlestība liecina par egoismu, no sērijas "es savu bērnu mīlu, audzināšu viņu kā pagadās, nav svarīgi ko VIŅŠ grib un vai viņš būs paēdis, apģērbts un izglītots". Ir daudz vairāk vecāku, kuri domā tieši šādi, tādēļ neredzu iemeslu vispār šādai diskusijai, ja ņem vērā to, ka visādi alkoholiķi bez problēmām ražo bērnus, tikmēr kamēr vien valsts dos pabalstu, kuru varēs nodzer. Tad jau viņi acīmredzot, ir labāki vecāki par tiem, kuri izdara abortus.

Reitings 239
Nav tavs pienākums padarīt pasauli labāku, bet nu, ja jau tu reiz šeit esi tad .....

Reitings 5087
vienrz, Tu runāji par sevi, Tu uzsāki tēmu par sevi, bet es gribu redzēt arī reālu turpinājumu. Tikpat labi, es pazīstu, daudzus turīgu vecāku bērnus, kam viss ir bāzts mutē, ir vesti uz pulciņiem utjpr., bet kuri tagad nespēj vien atrast piepildījumu un jēgu savai dzīvei, nespēj samierināties ar vienkāršajiem darbiem, jo viņi taču ir paredzēti kam augstākam, ir taču jāattaisno vecāki, atsķirība no tiem, kas mācījušies cīnīties paši. Ir daudz stāstu.
28.04.2012 01:11 |

Reitings 239
karinjo, par to jau arī iet runa, ka bērniņu var uztvert, kā apgrūtinajumu, vai arī kā motivāciju cīnīties un sakārtot gan savu dzīvi, gan nodrošināt viņam visu nepieciešamo. Un uztvert kā traucēkli jau ir tas egoistiskais piegājiens. Vienreiz, Kurš teica audzināt, kā pagadās? Es te nerunāju par dzērāju ģimenēm bet par vienkāršiem normāliem cilvēkiem, kuriem tā situācija ar līdzekļiem nav tik laba uz doto situāciju, un kapēc tu raksti tādas lietas kā, Man šķiet, ka šī tevis pieminētā mīlestība liecina par egoismu, no sērijas "es savu bērnu mīlu, audzināšu viņu kā pagadās, nav svarīgi ko VIŅŠ grib un vai viņš būs paēdis, apģērbts un izglītots" Ir svarīgi un pat ļoti svarīgi, kur tu izdomāji tadas muļķības?
Nē. Meitenes, mēs esam jaunas, lai spriestu tādos toņos tagad, kas ir labākā izvēle uz doto momentu. Ja sieviete neskatoties neuzko izvēlas dzemdēt bērniņu, es ticu, ka gan viņa zinās kā, es ticu cilvēka spēkam -- pareizi teikts.
28.04.2012 01:16 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Tad ko darīt jauniešiem,kas dzīvo ārpus Rīgas,mācās lauku skolās,nāk no daudzbērnu ģimenēm un tā vietā,lai skraidītu pa dārgiem kursiem,palīdz mājās un vasarās piestrādā?Tad viņiem,acīmredzot nav nekādas cerības attīstīt sevī kādu talantu,jo viņiem taču vecāki nevar apmaksāt tik svarīgās,dārgās nodarbības.Diezgan augstprātīgs un izlutināts uzskats.Ja tā palasta,tad daudzi talantīgie teātru aktieri vai mūziķi bērnībā nav skraidījuši pa dārgām aktiermeistarības nodarbībām.Taču attīstībā atpalikuši nav.Tāpat-var maksāt piķi līdz apnīk,bet ja nav pianista talanta,tad nekādi dārgie kursi nepalīdzēs un mākslīgi to neizveidos.
Jauki,protams,būt biezo atvasei,kas visu var atļauties,bet nav tāpēc uz visiem pārējiem jāskatās kā uz zemākiem vai stulbākiem tāpēc,ka viņiem apstākļi nav bijuši tik labi.
28.04.2012 01:16 |

Reitings 2304
karinjo, jā, bet kāds sakars tam, ka man vajadzētu pasauli padarīt labāku? Un kāds būtu reālais turpinājums? Kas man būtu šobrīd jādara, lai es apmierinātu tavas prasības pret sevi?
Es runāju par sevi tās diskusijas kontekstā, kas man radās ar egijasaprot, jo viņa sākotnēji runājot ar citām meitenēm aizrādīja, ka naudas trūkums nav iemesls abortam un, ka bērns var izaugt dzīvojot jebkā, jo paēst taču varot no mīlestības.
28.04.2012 01:17 |

Reitings 2304
kuššššš, es uzskatu, ka nav arī glīti ielīst diskusijā un pārveidot manis teikto. Mani piemēri ir balstīti uz reāliem gadījumiem paziņu un draugu lokā. Es lieliski zinu, kā šie cilvēki ir jutušies un viņi teiktu to pašu ko es šeit par viņiem. Jā, kaut vai manis minētajai meitenei protams, bija daudz iespēju attīstīt savu talantu. Acīmredzot, ja tu pati neesi mācījusies un strādājusi no 8 rītā līdz 21:00 vakarā KATRU dienu, tad nevari gluži spriest, kā tas ir. :)
28.04.2012 01:24 |

Reitings 239
Nevis paēst var no mīlestības - atkal tavs izdomājums- bet gan vienmēr ir iespēja cīnīties un, ka apstakļi var pagriezties uz otru pusi un biezs kļūst nabags un nabags kļūst bagāts un varbūt tieši tas bērns, kas audzināts ar mīlestību un visu atbalstu ko vien var dot pieaugot spēs novērtēt to cik smagi vecāki ir cīnijušies viņa dēļ un būs veiksmīgs strādīgs cilvēks, kas izsitīsies augstu nodrošinās pārticību ģimenei. Lai arī kā šis laikmets mums neuzliktu šo aprēķina slogu, viss nevērtējas tikai mantā un dzīves kvalitātē, priecīgas emocijas var nākt tikpat labi no nabaga, kā no bagāta un depresijā var ieslīgt arī neatkarībā no materiālā stāvokļa.
28.04.2012 01:24 |

Reitings 2304
egijasaprot, labi, beidzam, jo es runāju nedaudz par kaut ko citu. Nevis par neparedzētiem apstākļiem vai to mainīšanu, bet par atbildības trūkumu no sākta gala.
28.04.2012 01:27 |

Reitings 239
Nu tad jau mēs par vienu un to pašu runājam, jo sākts gals ir tad kad tu liec pudeli pie lūpām un vēlāk tajā pašā vakarā esi gultā ar svešinieku. Un ja tā notiek tad jau nu vajadzētu uzņemties atbildību par savu rīcību, jo tā ir jauna dzīvība un par viņa likteni tu nedrīksti lemt, tu drīksti darīt tikai visu, kas tavos spēkos lai viņam palīdzetu, jo tā ir tava atbildība un tad ir jāsāk maukt un no tāda veida kļūdām vajadzētu mācīties gan no pašu pieredzes, gan citu, nevis taisīt abortus, jo ir pat tādas kuras ne vienu vien reizi to dara. Par bērna labklājību ir jācīnās nevis jātiek no bērna vaļā.
28.04.2012 01:39 |

Reitings 2304
egijasaprot, piedod, droši vien man būs atkal nepopulārs viedoklis, bet man kā reizi šķiet šausmīgi, kad tādas padsmitnieces ar skaidām galvā 15 gadu vecumā pārguļ tusiņā un paliek stāvoklī. Protams, gadījumi ir visādi, bet ja bezatbildības līmenis ir nu TIK liels un vecāki neko nav iemācījuši, tad šķiet, tam bērnam ir paveicies, ka nepiedzimst tādai mātei, kura piemēram, vispār nezina kurš no 20 vīriešiem varētu būt bērna tēvs un ja viņa ir tīne, tad visticamāk māte un vecmāmiņa būs tās, kuras audzinās bērnu. Ak, un vēl tās mātes, kuras dzer un smēķē grūtniecības laikā, jo viss taču ir super un viņam nekas nekaitēs.
Es saprotu, ka tu piemini bezatbildību, bet ja ir tas atbildības trūkums, kādēļ bērnam jācieš?
28.04.2012 01:44 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Es pirmo reizi iesaistīšos Cosmo diskusijā, bet, mauprāt, šis ir neizsmeļams temats, jo katram no viedokļiem ir pozitīvās un negatīvās puses.
Personīgi. es pieturos pie viedokļa, ka katram cilvēkam ir jādzīvo priekš sevis un jāpiepilda SAVA dzīve. Un es, iedomājoties sevi mātes lomā, nekad mūžā negribētu piedzīvot situāciju, ka mans bērns skolā tiek apsmiets, jo viņam nav gana foršas drēbes vai telefons. Un lai cik ļoti es viņu mīlētu, noteiktā (pusaudžu) vecumā ar vecāku mīlestību vien nepietiek, tajā laikā svarīgāka ir "bara" pieņemšana. Pat, ja vēlāk dzīvē mans bērns saprot, cik ļoti visa tā kņada vidusskolā ap drēbēm un telefoniem bija nenozīmīga, es, kā māte, droši vien sev nespētu piedod, ka mans bērns bijis nelaimīgs kaut pāris gadus sava necilā apģērba vai kā cita dēļ.
Man nav bērnu, un es varu tikai iedomāties, cik nelaimīgi ir tie apzinīgie, bet trūcīgie vecāki, kuru bērni nāk mājās un sūdzas, ka klasesbiedri viņus apsmej, pieaugušoprāt, sīkumu dēļ.
28.04.2012 01:46 |

10 gadi
Reitings 85
Reģ: 23.03.2012
...par viņa likteni tu nedrīksti lemt, tu drīksti darīt tikai visu, kas tavos spēkos lai viņam palīdzetu, jo tā ir tava atbildība un tad ir jāsāk maukt un no tāda veida kļūdām vajadzētu mācīties gan no pašu pieredzes, gan citu, nevis taisīt abortus...

egijasaprot, atvaino, bet kādā idealizētā pasaulē Tu dzīvo? Cik lielai daļai negribēto bērnu vecāku ir līdzīgi uzskati par atbildību? Dzīvē mēdz notikt pavisam savādāk, un par šādiem bērniem rūpes beigās jāuzņemas vecvecākiem, radiniekiem, sociālajiem dienestiem, valstij utt. Katrs gadījums, protams, ir individuāls, taču reizēm aborts ir pat ļoti attaisnojams.
28.04.2012 02:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!