Vai Tu par to zināji ? (Patiesiba par abortiem)

 
Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ozRffMjjioo

ESI INFORMĒTS!
2010.gadā Latvijā reģistrētajos mākslīgajos abortos gājuši bojā 7,4 tūkstoši cilvēku.
Vidēji dienā 20 bērni.
Pavisam pēc Latvijas republikas neatkarības atjaunošanas reģistrēti 379800 mākslīgie aborti.

Daudzus gadus cilvēki ir tikuši ārstu maldināti, ka tas ir tikai audu pikucis, kas neko nesaprot un nejūt. Patiesībā bērns jau no pirmajām dienām ir dzīva būtne, kas spējīgs just sāpes un bailes.

Nepieļauj savā dzīvē abortu- izsargājies! Pat, ja paliec stāvoklī- nekad neizšķiries par bērna nogalināšanu. Pat, ja nevēlies bērnu audzināt pati! Bērns nav izvēle, bet dāvana!

PALĪDZĒSIM KOPĀ TIEM, KAS VĒL NEVAR SEVI AIZSTĀVĒT!

parādi šo video draugiem, vecākiem, māsām, klasesbiedriem....

JA KAUT VIENU SIEVIETI TAS ATTURĒTU NO ABORTA VEIKŠANAS UN VIENS MAZULIS NĀKTU PASAULĒ- TAS JAU BŪTU ĻOTI DAUDZ!
27.04.2012 10:00 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Ir arī sievietes, kas dara tāpat. Tas nav atkarīgs no dzimuma, bet gan no nostājas un dzīves uztveres, tas ir, cik ļoti pasaule griežas tikai ap viņu. Cik ļoti cilvēks domā tikai par sevi nevis par saviem tuvajiem vai apkārtējiem, tā ir tā lielākā problēma, paša labuma gūšana neskatoties uz to, ko tas nodara otram.
27.04.2012 23:02 |
 
Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Un par to demagoģiju un neziedošanu, es jau teicu, ir cilvēki kuri paši cīnās ar savām problēmām

Diemžēl nevēlama grūtniecība arī ir problēma, un daži ar to cīnas uztaisot abortu.
Tā kā nemuldi tukši, bet rīkojies- ziedo!
Nu, redz, Tev ar navnaudas,ko noziedot. Diemžēl dažām potenciālajām mātēm ar nav naudas par ko to bērnu pabarot.
27.04.2012 23:04 |
 
10 gadi
Reitings 1165
Reģ: 18.08.2011
es nemaz neskatīšos tos video, bet izteikšos tā - labāk aborts, nekā vēlāk nevēlams bērns.
Man pašai ir bērns, bet es neesmu pret abortiem. Labāk uzreiz uztaisīt abortu, nekā papildināt Latvijas bērnu namus.
27.04.2012 23:09 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Es izaugu tā ka nedēļu no kartupeļiem bija jādzīvo, bez krējuma bez piedevām tikai vārīti kartupeļi. Citreiz tie bija putraimi un citreiz zupas, knapinājāmies, bet izdzīvojām un ir bijuši visādi uz augšu uz leju dzīvē, es nebūtu izvēlējies abortu priekš sevis, dies vai arī kāda no jums būtu.
27.04.2012 23:16 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
egijasaprot tavs komentārs par to, kā tu uzaugi tikai apstiprina to teoriju, kuru izteicu līdzīgā diskusijā, ka pret abortiem ir tās, kurām pašām dzīvē neko nevajadzēja un bija labi tā. Es gan zinu sievieti, kurai jau ir 24, pati pelna un visai labi, taču joprojām jūtīgi uztver sarunas par un ap to periodu dzīvē, kad viņa bērnībā nevarēja atļauties skolēnu ekskursijas. Pēc tam ģimenes finansiālā situācija uzlabojās, taču ļoti ilgi tā bija katastrofāla un viņi neko nevarēja nopirkt. Jā, viņa arī, kā redzi, izdzīvoja, bet tikai nevajag tos tekstus par to, ka var izdzīvot ar biezpiena paciņu nedēļā. ;) Viņa ir PAR abortiem un neuzskata, ka viņas bērnība bija normāla. Man prieks, ka tu vari, bet bērniem vajag pulciņus, kursus un tā joprojām. Tas viss maksā dārgi. Dzīvē ir arī citas lietas, ne tikai vārītu kartupeļu ēšana. Mūzikas instrumenti ir dārgi, privātskolotāji ir ĻOTI dārgi. Man piemēram, ir nodarbošanās kura prasa milzīgu daudzumu naudas un es esmu pateicīga, ka mani vecāki tīņu gados man to visu nodrošināja. Daudzi mani vienaudži nevarēja atļauties to, ko varēju es un varu pavisam droši sacīt, ka viņu attīstību tas bremzēja. Vidusskolā man bija klasesbiedrene, kuras māte viņai nevarēja atļauties pat 20 Ls vērtas ikmēneša nodarbības, kur nu vēl vairāk.
27.04.2012 23:30 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Vienreiz, redzu, ka tev ir nācis par sliktu tas, ka visu esi varējusi atļauties. Redzi es piemēram ļoti labi dejoju, cilvēkiem tas dod prieku, un tam man pietika ar tiem kartupelīšiem, kas bija jāēd sausi tajās grūtākajās nedēļās un ar skaisto mammas dziedāšanu. Diez vai tu izvēlētos tagad mirt, ja tev dzīvē būtu tikai tik daudz lai izdzīvotu. Un tā tava klasesbiedrene kuras māte nevarēja atļauties nodarbības pat par 20 latiem mēnesī nožēlo to, ka viņai tika dāvāta dzīvība?
27.04.2012 23:37 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
egijasaprot, interesanti gan, kā man tas ir nācis par sliktu? Lai nu kā, piedod, bet nesūdzos par savu dzīvi, intelektu un talantiem. Par visa tā attīstīšanu saku paldies vecākiem, kuri manī daudz ieguldīja un jā, tieši MATERIĀLI. :)
Kā tu vari zināt izvēlētos vai neizvēlētos mirt? Es esmu bijusi ļoti nelaimīga tajos dzīves periodos, kad nācās nedaudz savilkt jostu. Jā, vari saukt mani par materiālisti, bet domāju, ka tas nevienam netraucē, par amorālu cilvēku sevi arī saukt nevarētu.
Es ar to klasesbiedreni vairs nekontaktējos un es nezinu kā viņai šobrīd iet. Tolaik, kad viņai nācās pārtraukt nodarbības viņas pozitīvais skatījums uz savu nākotni un mērķi dzīvē saruka, jo sākotnēji viņa plānoja daudz vairāk, taču tad pat nespēja vairs attīstīties savā hobijā, jo vienkārši nebija līdzekļu. Nekādu.
Kas dzīvībā ir tāds, ko vajadzētu glorificēt? Nu, šodien dzīvo, rīt nē. Nu un? Man šķiet, ka ir visai nožēlojami baidīties no nāves, ņemot vērā to, cik daudz ciešanu ir šajā pasaulē. Ja es varētu izvēlēties, tad nemaz nevēlos uz to visu noskatīties.
27.04.2012 23:46 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Nu tā arī tas tev ir nācis par sliktu, ka esi materiāliste. Nu redzi tagad tā ir tava izvēle, tad ja tu nevari uz kautko noskatīties tad tev ir iespēja pašai izlemt būt šajā pasaulē vai nē, vai varbūt kautko censties mainīt.
27.04.2012 23:52 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
egijasaprot, kā man tas ir nācis par sliktu? Kā tas traucē man un citiem cilvēkiem man apkārt?
27.04.2012 23:54 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Bez maz vai izskatās, ka tu nenovērtē to bērnu prieku kuri spēlējās ar akmeņiem nevis rotaļlietām un jūti viņiem līdzi.
27.04.2012 23:56 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Tev tas ir nācis par sliktu tā, ka tu domā ja kādam varētu tikt nodrošināts mazāk materiālais atbalsts dzīvē tad viņiem pat nav vērts nākt pasaulē.
27.04.2012 23:58 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
egijasaprot, labi, dzīvo vien ilūzijā, ka viņi ir laimīgi. Ja tu biji laimīga, nenozīmē, ka citi arī. Kā jau teicu - dzīvē ir kas vairāk par kartupeļu ēšanu. ;) Acīmredzot tu to neredzi, jo nesaproti cik ļoti var bremzēt bērna talantu attīstību naudas trūkums. Nav vairs tie laiki, kad ārpusskolas nodarbības bija par brīvu velti. Godīgi sakot, tas savā ziņā izskaidro statistiku, kādēļ turīgo vecāku bērni bieži ir izglītotāki. Ne vienmēr protams (īpaši tad, ja audzināšana ir aizstāta vienkārši ar naudas iedošanu un turpmāko ignorēšanu), bet bieži vien tiek nodrošināts viss kas nepieciešams hobiju attīstīšanai un redzesloka paplašināšanai.
Es varētu teju vai izveidot sarakstu ar cilvēkiem, kuri NAV laimīgi uzaugot ģimenē ar finansiālām grūtībām. Man ir draudzene, kura strādā no 18 gadu vecuma paralēli mācībām, sāka jau vidusskolā un viņai NEKAD nebija laika vienkārši atpūsties un veltīt laiku kādam hobijam. Arī mācīties augstskolā viņa aizgāja to, ko varēja atļauties, nevis gribēja. Kamēr citi varēja 18 gadu vecumā tikai mācīties un ja arī piestrādāt, tad saviem tēriņiem, bet viņai savukārt, vajadzēja domāt par rēķiniem. Viņa gribēja mācīties šūt un studēt modes dizainu, taču ar režīmu skola no 8 līdz 16 un darbs līdz 21:00 gandrīz katru dienu, viņai nebija laika ne mācīties to darīt, ne iestāties mākslas vidusskolā, jo tā aizņem daudz laika, bet tad viņa nevarētu ēst arī tos pašus kartupeļus, ņemot vērā to, ka māte ar 200 Ls algu viņai gandrīz neko nedeva.
28.04.2012 00:04 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Tad laikam ilūzijās dzīvo tu, jo tu uzrakstiji lielākās sabiedrības daļas dzīves stāstu, smags darbs un liels ieguldījums dzīves uzlabošanai. Ja tu skaties pēc tādiem kritērijiem tad Latvijā būtu kādi 50 000 iedzīvotāju un visi pārējie būtu nolemti. Kā tavi vecāki varēja zināt, ka tev ir talanti pirms tu biji sākusi augt, kā Āfrikā var izaugt pasaules slaveni skrējēji vai futbolisti, kas pēc tam visu ciemu var pabarot. Kapēc tu domā, ka bērna prieks nav patiess, ja tas nesastāv no dārgām mantām. Tas, ka cilvēks spēj priecāties tikai par dažādiem materiāliem labumiem parādās vēlāk bērnudārzā un skolā, kad kādam ir kautkas un citam nav un tad tas kam ir lielās tā kā tu tagad un pārējiem tiek likts justies nevērtīgākiem jo viņi to nevar atļauties. Es neko nesaku par to, ka tev ir taisnība par pulciņiem un talantu attīstīšanu, tur tev ir taisnība, tas ir svarīgi un tagad arī diezgan dārgi, bet ja to nevar atļauties, tas nenozīmē, ka nākamajā paaudzē tas nemainīsies un varbūt pat ātrāk. Tu pati nevari zināt vai tev dzīvē pēkšņi viss neizmainīsies uz otru pusi, bet tas nenozīmēs, ka tu uzreiz pieliksi savai dzīvei punktu, ne tā?
28.04.2012 00:16 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
egijasaprot, citi pieliek dzīvei punktu, un? Ko tas maina? Palasi par to, kāda ir statistika studentu pašnāvībām ārzemēs un vispār pētījumus par depresiju jauniešu vidū. Viens no populārākajiem depresijas iemesliem studentiem ir tieši naudas trūkums. Kā arī, painteresējies kādos milzīgos parādos jaunieši ielien tikai lai apmaksātu izglītību. Šī, starp citu, ir gandrīz vai pirmā paaudze, kuriem izglītība ir padarīta pa luksusa preci. Vienmēr šajā sakarā pieminu rakstu par studentiem ārzemēs pirmajā latviešu Intelligent Life numurā, jo man tiešām likās interesants un vērtīgs konkrētais raksts. Autors beigās saka, ka šībrīža jauniešu paaudzei dzīve ir krietni grūtāka un nav tik bezrūpīga kāda tā bija viņa laikos, kad viņš varēja mācīties, paralēli caurām dienām gulšņāt zālītē un īpaši neiespringt par naudu, jo izglītība bija PAR BRĪVU.
Piedod, bet varbūt kvalitāte ir svarīgāka par kvantitāti? Kas notiktu, ja Latvijā būtu 50'000 iedzīvotāju? Domāju, ka sliktāk nevienam no tā nebūtu. Kā jau te meitenes minēja iepriekš, pasaulē jau kādu laiku ir pārāk daudz cilvēku. :)
Tāpat es nesaprotu kādēļ piemērs par bērniem bez dārgajām mantām. Visu dzīvi tu nebūsi bērns kurš neko nesaprot un priecājas par akmeņiem. Tas ātri pāriet, tu pati to tikko minēji.
28.04.2012 00:24 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vienrz-taa jau laikam ir kaa tu saki ...ja visa dziive buutu tikai saistiita ar izdziivosanu...tur jau naak aaraa tie depresiivie noskanojumi,striidi,agresija ...!Cilveeks veelas,bet nevar izrauties uz prieksu!Es domaaju ,ka nav jaadzenaas peec kvantitaates,bet noteikti jaameegina nodrosinaat beernus arii!Ar plikiem miilas apliecinaajumiem nepietiks...viniem vajag loti daudz!Laiki arii citi,prasiibas ir tik daudz!Diemzeel arii tas mantu kults , negrib tas beernins vienmer justies ,kaa pastariitis,ja turpat kaiminos cits beernins var iet gan uz dejosanu,gan valodas kursiem ,klavierspeeli utt!Tur saakas tas...kaapeec es nevaru...!Par so teemu laikam buutu tiesaam daudz ko runaat!Es taapeec arii esmu par to ,ka pirms dzemdeejam ,kaartiigi viss tomeer jaapardomaa!Taa nav rotallieta,tas nav arii dziivnieks,kuru varam atdot kaadam ,ja apniik...!
28.04.2012 00:29 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Nu tu gribi teikt, ka citu talants nav neko vērts ja tajā nav ieguldīti tik lieli līdzeklī? Pašnāvība arī ir neattaisnojama lieta, bet bērna slepkavība dēļ kautkādiem minējumiem būs viņš laimīgs šai pasaulē vai nē, ne tik. Kurš to nosaka, kurš ir kvalitatīvs un kurš nē. Tad jau sanāk ka citiem nemaz netiek dota iespēja cīnīties, daudzi no pasaules bagātākajiem cilvēkiem ir ielikuši smagu darbu tajā lai to sasniegtu un protams ir arī tādi šeihi un prinči kuriem piedzimstot viss jau ir un protams, ka viņi aug bēdu neredzējuši nezinādami, kas ir izsalkums vai kā ir kad kautko vienkārši nevar dabūt. Un vispēr, kapēc lai jebkas ko tu saki attaisnotu abortu?
28.04.2012 00:36 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Emmanuelle, jā, mani personīgi tieši izglītības un ārpusskolas nodarbību dēļ šī tēma aizskar. Mantu kults protams, ir viena lieta, tur var un droši vien vajag bērnam paskaidrot, ka nopērkot dārgāko telefonu un stiepjot uz skolu dārgu portatīvo datoru viņš gudrāks nekļūs. Protams, neieslīgstot galējībās, bet pievēršot uzmanību tam, ka reizēm bērni grib nevis vienkārši jaunu telefonu, bet vislabāko un jaunāko, tikai lai padižotos klasesbiedru priekšā. Izlutināt ir slikti, jo tad vairs nav nekādas pateicības par saņemto. Atceros tajā pašā Twitter Ziemassvētkos bija izņemti ārzemju tīņu twīti no sērijas "man uzdāvināja iPad, bet gribēju mašīnu". :D Nu, tas jau ir savādāk. Atgriežoties pie tā, kādēļ mani aizskar šī tēma - kā jau rakstīju, šobrīd izglītība ir kļuvusi par luksusa preci. Diemžēl mūsdienās savu profesiju var nopirkt par naudu vai arī iefiltrēties tajā izmantojot tikai turīgus vecākus un viņu pazīšanos. Tas rada vēl lielāku nevienlīdzību, jo prestiža izglītība maksā dārgāk, bet daudziem tā ir vienīgā iespēja dzīvē izsisties un tikt uz priekšu. Ļoti žēl, ka bieži vien šajās prestižajās augstskolās drīzāk paņems kādu, kuram tur ir mācījies tēvs un vectēvs, nevis talantīgāko.
28.04.2012 00:41 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Egijasaprot-vai tev pasai ir beernins?:)Es saprotu ,ko tu gribi teikt!Taa doma visuma nav slikta.Loti patriotiski,bet dziivee viss ir mazliet citaadi-loti biezi!Nevar ,protams ,apgalvot ka 100%,bet tomeer biezi!Es arii esmu redzeejusi labus beernus no nelabveeliigaam gimeneem,bet tas ir tikai neliels procents...!
28.04.2012 00:43 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Un Vienreiz, padomā par jautājumu, citi pieliek dzīvei punktu un? ko tas maina? Nevar vienmēr par visu domāt, tas jau notiek kautkur citur pasaulē un mani nav saistīts, padomā par to ja tavs bērns tā izdarītu, diezvai tu teiktu ko tas maina, jo justu ko tas maina. Ne jau visi izdara pašnāvības no nabadzības, ir vēl narkotikas, nelaimīga mīlestība, milzīgi parādi neīstajiem cilvēkiem utt. Bet es piekrītu tam par to kvalitāti, tikai uzsveru domu, ka par to vajag domāt pirms nevis pēc bērna ieņemšanas. Un kvalitāti cilvēkos nenodrošina tikai nauda un izglītība skolās, bet gan arī īpašības ko ieliek paši vecāki un sabiedrība rādot priekšzīmi. Bērns aug un mācās vērojot, kā rīkojās viņa vecāki, tapēc padomājiet, kādu jau pirmkārt piemēru jūs rādat izdarot abortu, ka dzīvībai nav īpaši liela nozīme un tad ko jūs varat sagaidīt no tāda cilvēka, kad viņš izaug?
28.04.2012 00:48 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vienrz-tiesi taa!Es arii esmu izgaajusi visam tam cauri...Nezeeliigi izklausaas ,bet muusu dienaas tiesaam naudai ir milziiga vara!Tas ir gan Latvijaa,gan arii seit Amerikaa!Amerikaa vieniigi tie bagaatie taa neplataas ar to savu naudu...dziive nav tiesi taa ,kaa raada filmaas!Tas mantu kults skolaas taa nav noveerots!Es nerunaaju soreiz par millionaaru beerniem ,kuri ir loti noskirti,dziivo pavisam citos rajonos utt
28.04.2012 00:49 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits