Vai Tu par to zināji ? (Patiesiba par abortiem)

 
Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ozRffMjjioo

ESI INFORMĒTS!
2010.gadā Latvijā reģistrētajos mākslīgajos abortos gājuši bojā 7,4 tūkstoši cilvēku.
Vidēji dienā 20 bērni.
Pavisam pēc Latvijas republikas neatkarības atjaunošanas reģistrēti 379800 mākslīgie aborti.

Daudzus gadus cilvēki ir tikuši ārstu maldināti, ka tas ir tikai audu pikucis, kas neko nesaprot un nejūt. Patiesībā bērns jau no pirmajām dienām ir dzīva būtne, kas spējīgs just sāpes un bailes.

Nepieļauj savā dzīvē abortu- izsargājies! Pat, ja paliec stāvoklī- nekad neizšķiries par bērna nogalināšanu. Pat, ja nevēlies bērnu audzināt pati! Bērns nav izvēle, bet dāvana!

PALĪDZĒSIM KOPĀ TIEM, KAS VĒL NEVAR SEVI AIZSTĀVĒT!

parādi šo video draugiem, vecākiem, māsām, klasesbiedriem....

JA KAUT VIENU SIEVIETI TAS ATTURĒTU NO ABORTA VEIKŠANAS UN VIENS MAZULIS NĀKTU PASAULĒ- TAS JAU BŪTU ĻOTI DAUDZ!
27.04.2012 10:00 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Es nesaku dzemdējiet, es saku domājiet ko darat un Libra es domaju, ka mana lielā māka pašlaik ne ar ko neatšķiras no tavējās. Citas raksta komentārus ar mīlestibu citas ar naidu, tas arī veido tās savstarpējās nesaskaņas. Visi par kautko iestājās un tavas tiesības izteikties nav lielākas, kā manējās. Ja pat viena meitene aizdomāsies par to ko es saku un tas mainīs viņas dzīvi uz labu, man ar to pietiek, bet tadas kā tu būtībā nepasaka neko.
28.04.2012 14:16 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Meitene, nomierinies un iedzer kādas nervu drapes, citādi esi pārāk uzvilkusies. Ne ar vienu vārdu neesmu minējusi tavas tiesības izteikties, manis pēc tu vēl pāris lapas te vari pierakstīt, vai man žēl?! Ar tevi es vispār nerunāju un nevienu no taviem sarakstītajiem palagiem nelasīju, es izteicu savu viedokli par diskusijas tēmas izklāstā rakstīto.
28.04.2012 14:22 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Es saprotu ko jūs mēģinat man pateikt, ka ir tā, ka meitene sēž un raud un saka ; tu domā, ka es gribēju lai tā notiek, tā sanāca. Domā es gribēju būt tādā situācijā, domā man tagad nelūzt sirds uz pusēm izšķiroties par abortu vai nē. Bet es nevarešu to bērnu pavilkt. Ko lai es tagad daru? :( Bet tas taču nav tas pats, kas uz ledus paslīdēt. Tā sanāca, gadijās. Mēs taču katru dienu pieņemam 100 un vienu lēmumu un skraidam pa tiem turp un atpakaļ, tad kapēc izdarīt kļūdu un pēc tam domāt, ko darīt tālāk? Es nesaku, ka pati neizdaru kļūdas, bet cenšos tās labot. Tikai kapēc jūs mani gribat nomelnot par to, ka viss ko es daru ir tukši muldu, varbūt, ka ir arī tādi cilvēki, kas ieklausās. Protams te ir nets un te es tikai izsakos, bet dzīvē vismaz es mēģinu rādīt to pašu ar piemēru, ar savu rīcību. Vai tas ir kas slikts un peļams?
28.04.2012 14:31 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Libra diskusijas tēma arī ir domata par to lai cilveki aizdomājas, bet dažiem viss ir vienaldzīgs līdz tas nav saistīts ar viņu pašu dzīvi.
28.04.2012 14:33 |
 
Reitings 30
Reģ: 29.01.2009
Mani interesē, kāpēc visi uzbrūk esgijasaprot, bet neviens nepapūlas konstruktīvi padiskutēt par manis uzrakstīto, ja jau tā gribas šajā diskusijā izteikties.
Vispār jau man liekās, ka te ir gan daudzz pieaugušas sievieties, gan daudzas jaunas meitenes. Vai jums nešķiet, ka viņas ietekmējas no vispār valdošā - aborts ir sīkums. Jā, tas ir atbalstāms izņemumu gadījumos, bet pieaugušām sievietēm vajadzētu saprast, ka tai nevajadzētu būt vispārpieņemtajai praksei jebkurā gadījumā. Daudzi te min - pārāk daudz jau cilvēku ir, vai tad būtu gatavas savus vecākus pensijā vest iemidzināt, lai lieki netērē vietu uz zemes. Nu nav jābūt cilvēku izvēlei nogalināt, tāpēc jau neesam dzīvnieki un ir saprāts dots. Agrāk aborti bija slikti, tagad jau kļuvuši labi, tad kas būs tālāk... pēc tam jau izvēlēsimies jaunu cilvēku grupu, kuru bez sirdsapziņas nogalināt, beigās jau viens otru šausim uz ielas nost??? Pārspīlēju, bet nu uz kurieni šī degradācija ved...?
Un par tiem pārtikušajiem bērniem - daudz paziņu ir tiešām biezo bērni - reti kurš to izmanto sevis pilnveidošanai, lielākā daļa no tās pārticības vairs nejēdz dzīvē neko-sāk pīpēt zāli, tad jau kokaīns, dzeršanas un pilnīga pašiznīcināšanās.. Naudu vajag, bet vajag arī sakarīgas vērtības dzīvē.
28.04.2012 14:35 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Egija - un atkal Tu maldies. es esmu plānots un gaidīts bērns, dzimis laimīgā laulībā, kur vecāki daudz uzupurējušies bērnu labklājības dēļ. Bet daudzi vecāki to nedara, un bērni nav laimīgi ..
atkārtoju vēlreiz - es ar tādiem esmu gana daudz komunicējusi kā brīvprātīgais dažādās organizācijās un pasākumos, lai būtu pamats tā sacīt. cik daudz Tu viņiem esi devusi ?
Tam, ko es saku, ir neskaitāmi piemēri mūsu visu pieredzēs un paziņu lokā. Jautājums reāli ir - cik šādu negribēto bērnu, kuri tiks saglabāti tikai tādu moralizētāju dēļ kā Tu, piedzīvos sakarīgu un laimīgu bērnību un tālāku attīstību? Palasi zinātnisko literatūru par vecāku mīlestības nozīmīgumu normālai bērna psihes attīstībai, varbūt tad veidosies priekšstats par to, ka labāk nekāds, nekā negribēts bērns.
28.04.2012 14:53 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
vinoga, par tiem turīgo bērniem tev ir pilnīga taisnība, bet es runāju par gadījumiem kad bērns var un grib, bet vecāki viņam neko nav spējīgi dot. Es zinu gana daudzus vecākus, kuri pat ar mazām algām spēja upurēties, tikai lai bērns var mācīties, piemēram, spēlēt vijoli. Bet ir tādi, kuriem ir pie kājas, jo viņi uzskata, ka paēdis ir un viss. Ar to beidzas audzināšana un gaida kad viņam būs 18 lai varētu teikt "ej strādā". Kokaīns, dzeršana un pašiznīcināšanās pastāv starp turīgajiem, bet nevienam nav noslēpums, ka izvarotāji, slepkavas, zagļi un narkomāni tomēr pēc statistikas pārsvarā nāk no nabadzīgiem rajoniem un valstīm, kur ir liela sociālā nevienlīdzība. Jo lielāka vienlīdzība, jo mazāk ir šādu problēmu un mazāk cilvēku, kurus jāliek cietumā. Ir daudz cilvēku, kuri nāk no šīs vides, kur vecāki strādnieki, mācās mikrorajona skolā un viss, ar to dzīve beidzas. Tālāk ir tikai aliņš vakaros pagalmā un saulespuķu sēklas.
Bet vēlreiz uzsveru - runa bija par atbildību un sapratni, ka bērnam vajag vairāk nekā paēst. Es nesaku, ka tikai miljonāri var atļauties bērnus, bet es personīgi, kā jau rakstīju, ļoti cienu savas bijušās klasesbiedrenes māti, kura 18 gadus krāja viņām ar māsu naudu, kaut 5 Ls mēnesī liekot, bet krāja. Tikai tādēļ, lai viņas varētu atļauties studēt.
Tāpat par turīgajiem runājot es uzsvēru, ka nerunāju par gadījumiem, kad tiek dota tikai nauda un ir 0 audzināšanas. Naudu var dot izglītībai, bet var dot arī mašīnai, drēbēm un tusiņiem dārgos klubos.
28.04.2012 14:55 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
es ļoti sliecos piekrist vienrz viedoklim.
bet te meitenes tiecas nevis izprast komentāru, bet izzīst no tā teksta vien to, ka redz tikai turīgie drīkstētu dzemdēt .. lai gan tas nebūt nav tas, kas domāts.
28.04.2012 15:08 |
 
Reitings 30
Reģ: 29.01.2009
Protams, ideāli, ja bērns nāk ģimenē, kur viss ir pietiekami, bet nu, gaidot to labklājību, var palaist garām dzīvi. Katram sava situācija jāizvērtē, cita dzīvi jau nedzīvosim. Mani vairāk uztrauc tieši tas viedoklis - aborts ir tas pats, kas zobu izraut - daudziem atbildība ir nulle. Un es uztraucos par to, jo arī maniem bērniem kādreiz būs šai pasaulē jāaug, negribu, lai tā ir pilnīgi bezvērtīga kļuvusi, jo, protams, ja visi būs bez morāles, man bērns būs jāaudzina tāds pats vai arī jāaudzina ar vērtībām, bet viņš būs atstumtais.. nu 2 izvēles, un abas sūdīgas.
Starp citu, pakomentējiet manis rakstīto 12.lpp, nu vismaz 3.punktu, ja kādai nav slinkums - vislaik ir gribējies dzirdēt citu viedokļus par to :)
28.04.2012 15:14 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
vinoga - man ir ko teikt par tavu 3o punktu. Kā sacījis Heraklīts - viss plūst - viss mainās ..
ir absurdi domāt, ka cilvēku morāle un paradumi, kā arī attīstības līmenis paliek kā nemainīgi lielumi pie mūsdienu mainīguma. Cits ir jautājums, ar ko mēs to salīdzinam .. uzskatu, ka mūsdienu "jaunatni" nevar salīdzināt ar 80 - ajos dzimušajiem, jo faktori, kas ietekmē bērna attīstību, ir pilnīgi citi. Informācijas daudzums un pieejamība, kas bērnam jāaptver, ir pilnīgi cits. Cilvēki bieži aizmirst to, ka arī 60ajos gados vecāki bija šokā par to, cik izlaista ir jaunā paaudze .. tas tā ir bijis jau no cilvēces pirmsākumiem, un tas tā vienmēr būs. Tie, kas to vēlas, ir laipni aicināti pievienoties Amišu kūstībai. Ar šādu domāšanu attīstība nav iespējama, ko viņi arī uzskatāmi parāda ..
28.04.2012 15:29 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
vinoga, Par trešo punktu negribēju runāt, jo tas ir tas, ko prezentē kristietība un reliģija kā tāda. Es esmu gandrīz pret visu, ko tik ļoti popularizē baznīca, jo nu nevienu neaizskarot, bet manuprāt kristietība ir maz laba izdarījusi pasaulei.
Manuprāt, tā ir galējība, jo ne visi kuri nodarbojas ar seksu līdz kāzām zaudē nevainību dzērumā 13 gadu vecumā un vēlāk ir neskaitāmie partneri. Kādēļ uzreiz tā? Kāda vaina vidusceļam? Godīgi sakot, es sevi uzskatu par ļoti konservatīvu, jo sekss man nozīmē arī mīlestību. Es esmu arī pret vienas nakts sakariem un seksu pirmajā randiņā, lai arī protams, pieskaņojoties mūsdienu sabiedrībai, cenšos puslīdz tēlot toleranci publiskajā telpā. :D Taču ar visu to es nevaru pieņemt šādu dzīvesveidu, jo atkal jau - tas ir baznīcas izdomājums. Tāpat kāzas ir baznīcas izdomājums. Es nezinu vai es gribu vispār precēties un kad es to vispār darīšu? Man personīgi nešķiet, ka tas notiks drīz un tāpat es arī, nevienu neaizskarot, personīgi esmu pret kāzām pēc viena, divu vai pat trīs gadu pazīšanās. Pietiek man skatīties uz cilvēkiem, kuri domā, ka kopā ir daudz piedzīvojuši jau divu gadu laikā un skrien precēties. Man tomēr šķiet, ka lai cilvēku pa īstam pārbaudītu, vajag krietni vairāk laika. Varbūt es reģistrētu attiecības pēc 5, 7 vai 10 gadu kopdzīves. Varbūt nē.
Taču es uzskatu, ka veselīgs un normāls sekss cilvēkam ir vajadzīgs. Nav runa par neskaitāmiem partneriem un tekstiem, ka bez seksa nevar dzīvot. Es ticu, ka var, taču pilnīgs apzināts celibāts līdz kāzām man šķiet kaut kas absurds, jo atliek tiek uzspiests, ka visiem vajag precēties un pēc iespējas ātrāk.
Par tiem dekoltē - nu, tie ir visparastākie instinkti kā dabā, kad jāizkaro tēviņa uzmanība. Man tas nav interesanti un manā ikdienā tā nav problēma, jo arī draudzeņu lokā šādu sieviešu nav.
28.04.2012 15:36 |
 
Reitings 30
Reģ: 29.01.2009
zhilii
īsti neizpratu - kāda attīstība ir guļot visapkārt ar nemīlamiem cilvēkiem, pēcāk mocoties ar slimībām, kompleksiem, kāpēc vairs viņam mani nevajag, ar abortiem, ar visu puišu salīdzināšanu - vot šito es mīlu, bet viņš tik labi orālo netaisa, kā vot šitas cits.. tagad tik dzīvo un domā, ko izvēlēties-foršu vīrieti vai foršu seksu. Nu tas tā vispārīgi. Izskaidro nedaudz, ja pārpratu tavu domu.
Jā, viss mainās, bet vai uz labo pusi.. un vai cilvēkam vajag mainīties līdzi modei- manuprāt, vajag, ja tas ko labu dod. Bet ko dod sekss pa labi un pa kreisi? Un lai gan tagad daudzām modē seksot kā vīriešiem bez saistībām, pamatos pasaule nav mainījusies. Sieviete tagad domā, man sekss neko nenozīmē, esmu forša, ka guļu ar ko gribu.. bet vīrieši pārsvarā palikuši ar domu - viegli iegūstama, tātad palieto un izmet.
28.04.2012 15:40 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
tu prasīji par 3o punktu. tu visu uztver tikai kā seksualitāti, bet es uz ainu skatos globāli. tādēļ arī sacīju - ka nav iespējams objektīvi salīdzināt un vērtēt - attīstība ir laba vai slikta; cilvēki visos laikos paaudzi pēc sevis ir uzskatījuši par netiklu. viduslaikos vispār tīrās šausmas darījās :D bet neko - dzīvi esam, dzīves līmenis ir audzis. Šausmināties par tādām absolūti neietekmējamām lietām ir cilvēka dabā ..
man apnika. nobeigumā vēlos tik runād ar gandhi vārdiem, un pati dzīvoju pēc šī principa -
“Be the change you want to see in the world.”
28.04.2012 15:51 |
 
Reitings 30
Reģ: 29.01.2009
vienrz
šeit tev arī piekrītu, es nebūt nedomāju vispārināt, tavs pieminētais vidusceļš ir ok, man prieks, ka tas vēl pastāv. Bet pat Tu piekrīti, ka mēģini tēlot toleranci.. tātad tādi cilvēki ir daudz visapkārt un kļūst vēl vairāk, jo pusaudzes šito klausoties loģiski mācās un atkārto lielo dāmu izgājienus.
Es nebūt neuzsveru vārdu - kāzas. Te vairāk domāju par monogāmiju un īstā cilvēka sagaidīšanu, un tālāk laimīgu kopādzīvošanu. Tas tik tiešām atņemtu tik daudz problēmu... bet kura nu publiski teiks - es gaidu īsto.. Tas taču tagad tāds apkaunojums. Meitenes tepat 19 gados raksta, kā lai fiksi tiek no nevanības vaļā. Nu bļin. Absurdi viss paliek.
28.04.2012 15:52 |
 
Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
vinoga, jā, šādu cilvēku ir ļoti daudz un to noliegt nevar. Pie tam par sevi varu sacīt, ka šo savu pārslēgšanos uz toleranto režīmu es sāku tīņu gados tad, kad sapratu, ka man jāpielāgojas sabiedrībai, jo savādāk būšu kā melnā aita starp mūsdienu cilvēkiem.
Mani kaitina, ka tepat cosmo.lv bieži vien ir diskusijas, kur tiklīdz tiek izteikts viedoklis, ka ir pret šāvu dzīvesveidu, sākas komentāri, kur citas meitenes tiek sauktas par "klostermeitenēm" vai vēl kā savādāk, jo viss taču ir attaisnojams un ja kāds nepiekrīt, tad viņš ir moralizētājs. Es personīgi, citu gultās nelienu, ja grib, var nodarboties piemēram, ar seksu par naudu, taču es nesaprotu kādēļ bieži sākas šī panikošana un aizstāvēšanās, sakot, ka citi tikai tēlo, ka ir tik šķietami pareizi.
Bet nu, teiksim tā, mūsdienās šī īstā gaidīšana, nevainība 20 gadu vecumā nav nekas stilīgs un vērtīgs. Visi grib slavu, naudu un seksu, bet ne jau veselīgā daudzumā un veidolā, taču tieši tikpat primitīvi, ka gribās to visu tikai nosaukuma, nevis satura dēļ.
28.04.2012 16:11 |
 
Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
tad kas būs tālāk... pēc tam jau izvēlēsimies jaunu cilvēku grupu, kuru bez sirdsapziņas nogalināt, beigās jau viens otru šausim uz ielas nost??? Pārspīlēju, bet nu uz kurieni šī degradācija ved...?


Tu pat nepārspīlē, tas jau ir noticis. 40. gadi, koncentrācijas nometnes, ebreji, homoseksuāļi, gāzes kameras. Un kāpēc? Lai āriešiem būtu dzīves telpa.
Bet tas tā.
28.04.2012 16:13 |
 
Reitings 30
Reģ: 29.01.2009
vienrz
te nu es Tev piekrītu pilnībā. Te bieži var manīt šitās pakaļskrējējas, savu viedokli bail pateikt, tad tik bļauj citiem līdzi. Vispār jau vidusskolā iemāca argumentēti izteikties... Un šitās tukšo, no gaisa pagrābto apvainojumu bērējas tikai parāda, ka galvā tukšums, viedokļa ta nav normāla, tad nu jāķerās pie personiskiem apvainojumiem. Un es nesaprotu, kāda tiešām domā, ka visi tikpat sekli un citiem nav citas vērtības dzīvē - kad sauc par šitām klostermeitenēm, dievgosniņām utt. Tagad novērtēt sevi, cienīt sevi un neļaut izmantot kuram katram skaitās klosteru materiāls, bezmaz vai vecmeita ar 20kaķiem bez seksa. Jo es, piemēram, neļauju, lai kurš katrs kāpj man virsū un nākamajā dienā nezvana... tāpēc uzreiz es nedrīkstu forumā izteikties, bet ja to daru, tad esmu moralizētāja??? Atkal jau - šis nav par visiem domāts, lai nepārprotat.
Khrushchev
Jā, par to neiedomājos. Nedomāju, ka kāds grib to atkal piedzīvot.. tāpēc labi, ka kāds pa reizei pamoralizē, lai cilvēki atcerās dzīvības un dzīves vērtību.
28.04.2012 16:33 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
varu dereet, ka vinoga ir gados jauna. jaunaam meiteneem to seksu mazaak gribaas. bet jo vairaak tuvojaas 30 gadiem, jo lielaaka veelme kljuust, ja vien sieviete nav frigida. kaa jau zinaams, seksa truukuma deelj sievietes mocaas ar galvassaapeem, ir nervozas, nelaimiigas un aizkaitinaamas. ko dariit taam, kuraam dazaadu sakritiibu deelj nav naacies sastapt iisto cilveeku? vai labaak ir uzsaakt nenopietnu romaanu ar kaadu patiikamu cilveeku vai arii turpinaat gaidiit veel 10 gadus un paarveersties klasiskajaa vecmeitaa no anekdoteem ar visu regulaaro zults izgaashanu uz paareejiem? ja tu neizjuuti nemaazaako seksuaalo veelmi un/vai nekad neesi bijusi ilgstoshi viena bez attieciibaam , tu nevari par shaadaam lietaam spriest.
28.04.2012 21:56 |
 
Reitings 239
Reģ: 24.02.2012
Krista, par vecmeitām visbiežāk paliek tās sievietes kuras grib izklaidēties un vēl nevēlās ģimenes dzīvi. Ik pa laikam nomaina savu dzīves biedru un ar laiku kļūst neizlēmīgākas un katrā cilvēka atrod kādu trūkumu, kā dēļ atkal paliek vienas. Protams tas ir atkal cits stāsts un arī diskutējams, ir visādi varianti un sieviete var palikt vecmeitās pašas vainas dēļ un arī dzīves sakritību dēļ.
29.04.2012 08:49 |
 
Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
kaa jau zinaams, seksa truukuma deelj sievietes mocaas ar galvassaapeem, ir nervozas, nelaimiigas un aizkaitinaamas. ko dariit taam, kuraam dazaadu sakritiibu deelj nav naacies sastapt iisto cilveeku? vai labaak ir uzsaakt nenopietnu romaanu ar kaadu patiikamu cilveeku vai arii turpinaat gaidiit veel 10 gadus un paarveersties klasiskajaa vecmeitaa no anekdoteem ar visu regulaaro zults izgaashanu uz paareejiem?

vai varbūt labāk ir pašapmierināties? smadzenes jau nesaprot vai tas bija paīstam vai nē.
bet man jau liekas ka sievietēm nevar būt tādas problēmas, tās ir vīriešu un zēnu problēmas.
29.04.2012 10:28 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits