Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Intervija HobbySet

Reitings 120
Reģ: 03.06.2010
Varbuut kaada jau ir bijusi uz interviju sajaa uznjeemumaa vai varbuut ies?
Taa gribas atstaat beidzot labu iespaidu :D
24.04.2012 08:15 |

Reitings 120
Viena prasiiba bija teicamas latviesu un krievu valodas zinaasanas. Tas mani mazliet uztrauc, jo krievu valoda man nav teicami.

Varbuut kaads var pateikt, vadoties no pienaakumiem un varbuut savas pieredzes, kur vajadzees to izcilo krievu valodu?

Pienaakumi:

informācijas ievadīšana preču uzskaites programmā;
ienākošo preču pieņemšana un pārbaudīšana pēc pavadzīmēm;
jaunu preču ievadīšana uzskaites programmā;
klientu pasūtījumu apstrāde;
precīza un korekta preču pavaddokumentu sagatavošana;
preču pasūtījumu komplektēšana;
lietvedība (pavadzīmju, līgumu, u.c. dokumentu reģistrēšana);
citu vadības doto uzdevumu izpildīšana.
24.04.2012 08:34 |

Reitings 212
Reģ: 29.01.2009
Klientu pasūtījumu apstrādē varētu būt. Iespējams, ka vadība ir krievvalodīgie.
24.04.2012 08:40 |

Reitings 120
Zhaklin
Bet nez vai, lai saprastos ar vadiibu vajag izcilas krievu valodas zināšanas. Un man šķiet, ka mani aicināja uz interviju viens vīrietis no vadības, krievs, bet runāja latviski.
Bet tad jau rīt redzēšu, kā tad īsti ir :D
24.04.2012 09:53 |

10 gadi
Reitings 202
Es, kad meklēju darbu, pārrunās ļoti bieži dabūju krieviski runāt. Lai gan mana krievu valoda ir nožēlojama, tas reāli traucēja tikai vienā gadījumā, kad uzņēmumam bija ļoti daudz klientu no Krievijas, un tur visa sarakste un dokumenti bija krieviski.
Spriežot pēc apraksta, ko esi nopublicējusi, krievu valoda tur nav nepieciešama :D
24.04.2012 09:56 |

Reitings 120
lasītāja
Es taa mazliet iedziļinājos un secinaaju, ka varbuut krievu valoda ir vajadziiga, lai ievadiitu preces (par cik tas ir arii internetveikals) uzskaites programmaa, bet ar visu to nez vai taapeec vajag izcilas zinaasanas.
Eh....ceru, ka vinji neliks lielu uzsvaru uz to :D, jo paareejaas prasiibas ir ok.
24.04.2012 13:03 |

Reitings 2660
Reģ: 31.03.2012
Tad padod ziņu kā gaja un veiksmi :)
24.04.2012 13:06 |

Reitings 120
lasītāja

Jautājums Tev, par ko visbiežāk liek stāstīt, kad grib redzēt, kā runā krievu valodā? Cik man ir nācies runāt, tad parasti saka - pastāstiet par sevi, kas jums patīk.

Luīze
Paldies!
24.04.2012 13:19 |

Reitings 120
Nu taa. Par interviju.
Diena iesaakaas ar to, ka izstaaveeju rindu kioskaa, lai nopirktu trolejbusa biljeti, bet beigaas pateica, ka karsu aparaats nestraadaa, un man, protams, skaidraa nauda nebija :D
Peec tam maajaas pie spogulja secinaaju, ka mani ir sarkanas acis no kaut kaa, nezinu, varbuut no uudens, bet uzsmeereeju kreemu un palika ok. Un, protams, kad taisiijos mazgaat matus, atklaajaas, ka nav siltaa uudens, bet tek kaut kas bruuns pa kraanu :D tomeer matus izmazgaaju un izskatiijaas labi :)
Aizbraucu liidz centram un nez kaapeec galvaa biju ienjeemusi, ka adrese ir 200 nevis 100 un biju sokaa, ka tuuliit saaksies intervija, bet man nav ne jausmas, kur man jaabuut (taa man gadaas pirmo reizi, ka tik mulkjiigi sajaucu), bet izliidzeejos ar internetu telefonaa un atradu adresi, kaa izraadaas biju taa skreejusi, ka paskreeju garaam, nepamanot lielo uzrakstu :D
Viirietis, kas interveeja, izraadiijaas jaunaaks nekaa manaas iedomaas. Biju maajaas sagatavojusies staastiit par sevi, kaapeec veelos so darbu utml., bet vinjs tikai leenaam lasiija manu cv pie sevis un uzdeva dazaadus sev neskaidrus jautaajumus. Ticis liidz vienai no darba vietaam, jautaa, kaa es to darbu dabuuju, vai mani kaads pazinja uzaicinaaja straadaat :D biju izbriiniita, bet vareeju lepni pateikt, ka visus darbus, kur esmu straadaajusi, atradu caur sludinaajumiem un godiigaam intervijaam. Skjiet, ka vinjs visu siiki un smalki pie sevis izanalizeeja, un par peedeejo darba vietu saaka man jautaat, cik maksaa par 1lpp, kaadas man ar vinjiem darba attieciibas utml. Jautaajums, vai to driikst jautaat, iipasi par samaksu? Nez...
Un par valodaam, krievu valodaa buutu jaaprot rakstiit, jo jaaievada programma precu nosaukumi, ko pasai arii naaktos tulkot. Un tad saaka jautaat par citaam valodaam, kas nebija prasiitas sludinaajumaa, anglju un vaacu. CV ierakstiiju, ka man ir labas vaacu val. zinaasanas un pamatzinaasanas anglju valodaa. Tad vinjs jautaaja, vai no vaacu valodas protu labaak tulkot kaa no anglju, teicu, ka aptuveni vienaadi, vinjs izbriiniits, kaa tad taa. Nez ko man bija teikt, ka vaacu valodu maaciijos pirms cik tur gadiem, tobriid zinaaju labi, tagad nepielietoju, aizmirsies daudz kas, bet anglju valodaa biju nesen kursos, pati maajaas maacos un liekas jau, ka zinu tiiri ok.
Beigaas vinjs piebilda, ka aizstaajot kaadu cilveeku, ka vinjs nevadot intervijas, vareeja jau maniit :D likaas mazliet uzbruukosi.
Vispaar gruuti spriest, kaa bija un kaa ne.
25.04.2012 13:13 |

10 gadi
Reitings 202
Tev vēl zvanīs vai kā?

Bāc, raktīt krieviski gan es galīgi nemāku, pati uzreiz būtu aizbēgusi no tām pārrunām :D
Un tāds nepieklājīgs jautājums, bet... Tur gadījumā nav diezgan maza alga?
25.04.2012 13:37 |

Reitings 120
lasītāja

Es sapratu, ka zvaniis gadiijumaa, ja aicinaas uz otro kaartu, ja ne, tad ne.
Es vienmeer izturu visas pārrunas līdz galam, jo liekas interesanti :D varētu grāmatu uzrakstīt par to :D

Un par algu, uz rokas 250, darbs centraa...man liekas pienjemami (vismaz priekš manis ar ne visai milziigo darba pieredzi, un man ir arii papilddarbinji), ja neesi paarslogots. Bet viņš arī teica, ka tam vienam cilvēkam būšot gan jāadministrē tā mājas lapa, gan ar lietvedību jāņemas, un, ja būšo par daudz darba, tad ņemšot 2 cilvēkus un pienākumus dalīšot, kas jau izklausās sakarīgāk.
25.04.2012 14:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits