mājsaimniece?! Vai par daudz prasīts?

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Sveikas, tātad centīšos īso variantu, dzīvoju pie sava vīrieša,pagajušā augustā viņam vajadzēja izvākties,tapēc piedāvājos doties uz Siguldu dzīvot, kur privātmāja utt.. vārdu sakot brīvība, iestājos augstskolā, tai pašā laikā, sāku strādāt arī Maximā, decembrī visu pametu, jo domāju, ka varēšu iziet sesiju, bet nekā, tagad atkal nedaru neko..
Pašlaik mūsu starpā iet runa par dzīvošanu, vai maksāt 300ls par dzīvošanu Rīgā, vai arī tomēr dzīvot ārpus Rīgas, vēlas tur māju taisīt utt.. bet mani baida tas, ka nespēšu izbraukāt uz lekcijām, jo šogad domāju stāties pa jaunam..
Un vispār, viņš taču no manis daudz neprasa..
Paiku, kārtību mājās, lai tad kad viņš atnāk, nesēžu pie pc, un nevazājos baigi apkārt..
Jautājums tāds, vai jūs piekristu būt par mājsaimnieci, ja vīrietis jūs uztur, un itkā prasa mazumiņu no Jums, bet tai pašā laikā jūs nedarat neko, sevis pilnveidošanai..

Tātad.. vai par daudz prasīts? Sagaidīt tikai mājās,utt.. ?
Jūsu viedokļi, ko jūs vispār saprotiet ar vārdiem mājsaimniece :)
20.04.2012 09:47 |

Reitings 677
Trallallaa Man prieks,ka Tu esi no tām,kas spēj mācīties no citu kļūdām, bet es tāda neesmu. Man pašai vajag pieļaut kļūdas, lai saprastu, ko darīju nepareizi.
Es uzdevu jautājumu, un gribēju dzirdēt jūsu viedokļus.
Varbūt vēl kāda?
20.04.2012 11:15 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Es dzīvoju Rīgas centrā un atdotu visu, lai varētu dzīvot kaut kur nostāk no Rīgas.... Apriebusies šī drūzma. Autorei- ej mācies, daries, cīnies un pilveidojies. Vīrietis ir atļāvis Tev sēdēt mājās, tad es 100% atrastu veidu kā pašrealizēties. Es pabiju mājās slimības dēļ, protams, sākumā riktīgi sēņoju, bet tad atradu visādas papildnodarbes, kas manu dzīvi padarīja krāsaināku un foršāku. :)
20.04.2012 11:16 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Nu ja ie jau izglītība un ir pamēģināts strādāt un šis tas jau dzīvē izbaudīts, tad varbūt arī var piekrist!

Bet tava situācija nekad mūžā! Kāda Tev izaugsme dzīvē, ja nemācies un neko nedar, tikai kārto māju un viss!
20.04.2012 11:46 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Ir dažādu stilu un veidu mājsaimnieces, tāpat ir dažnedažādi iemesli, kāpēc viena vai otra ir vai paliek par mājsaimnieci. Citām tā ir zīdaiņa un bērna kopšana, audzināšana, citām - bezdarbs, citām veselības problēmas, citām vienkārši nevēlme attīstīties un vēlme dzīvot tikai uz kāda rēķina, citām tie ir ģimenes apstākļi, u.c. iemesli.
Es, piemēram, tagad dzīvoju ārzemēs, ģimenes apstākļu dēļ paliku par mājsaimnieci, kaut gan man ir gan augstākā izglītība, gan arī saglabāta darba vieta Latvijā (ja nu kas...). Tā kā man ir svarīga sevis pilnveidošana un attīstība, sēžot mājās es ne tikai apgūstu citas valsts valodu, bet arī lasu grāmatas. Un ne jau kaut kādu izklaidējošo, bet gan vērtīgu, vārdu sakot es šo "pārejas" laiku izmantoju tam, lai paaugstinātu savas zināšanas. Katru dienu arī eju ārā, kaut ko pētu, sameklēju vietas, kur vēl nekad neesmu bijusi. Tāpat ir doma pierakstīties uz baseinu, masāžu :)
Protams, ja būs iespēja, tad gribētos iesaistīties arī darba tiesiskās attiecībās nākotnē, bet noteikti ne "trauku mazgāšanā" vai tamlīdzīgos... :)

Vārdu sakot es neredzu neko sliktu būt par mājsaimnieci, ja tam ir attaisnojoši apstākļi nevis vienkārši "negribu strādat, bet tikai laist haļavu un pumpēt naudu no vīrieša".
20.04.2012 13:03 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Viss atkarīgs no tā, ko pati gribi - vai vēlies augstāko izglītību? Ko vispār vēlies sasniegt no dzīves? Tad arī izlem, cik ātrā laikā to gribi dabūt gatavu. Ja tu iesēdīsies mājās, tad būs grūti tikt laukā no tā režīma.

Protams, negaidi atsaucību no šejienietēm. Tiklīdz uzrakstīsi, ka kaut ko "nevari", tad tevi nolinčos. :D Tā ka go girl, you can do it! :D
20.04.2012 13:12 |

Reitings 677
Es jau neteicu, ka neko nevēlos darīt utt..
Protams, ka vēlos. Kā jau teicu, apstākļu dēļ, mācīties nesanāca, tapēc tagad gaidu rudeni utt..
Visvairāk man patika Spotorno komentārs, kura neko nepārmeta, un izstāstīja ko viņa dara, :) tas tiešām bija patīkami..

nu ja jau par tām valodām, tad kur netā jūs tieši mācaties?
20.04.2012 13:43 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Kāpēc Tu domā, ka nespēsi izbraukāt uz lekcijām, ja nekā cita vairs nav? Sēdīsies autobusā un brauksi. Skaidrs, ka iesēžoties mājās, sāk rasties ntie attaisnojumi - bail, nevarēšu, diezvai utjpr., bet reāli padomājot? Vajag tikai sākt. Arī vīrietim būsi interesantāka, ja Tev būs arī sava dzīve, atbraukusi mājās varēsi ko jaunu pastāstīt.
Es arī šobrīd tikai mācos, bet tas man personīgi dod daudz, nekā tikai tupot mājās, pirmkārt režīms un smadzeņu neatrofēšanās. Savādāk agrāk vai vēlāk sāc iet sviestā, uznāk visādas sliktas domas, ka no manis nav jēgas (piem. mūsu ģimenē vīrs ir tas, kas taisa ēst ideāli, ne es, es - moš kādus 15proc.).
20.04.2012 13:48 |

Reitings 1149
Reģ: 27.04.2009
Es sāku strādāt jau tad kad vēl nebiju kārtīgi beigusi mācības. Pašai žēl, ka neesmu izjutusi tādu studentu laiku, vai to brīvo laiku sev.
Es būtu ar mieru tagad padzīvoties kā mājsaimniece.
Protams, nekad nespētu gulēt līdz pusdienlaikam un stumjot pilnu kuņģi skatīties seriālus :D noteikti kaut ko darītu. Daudz sportotu, jo tagad maz laika tam atliek. Katru dienu atrastu kādu mazu aktīvisma brīdi. Jāā, un noteikti jau kā meitenes minēja, mācītos valodas.
Es uzskatu, ka mājsaimniece nav tikai drēbju un trauku mazgātāja..
Ir tik daudz iespēju pilnveidoties, vienīgi kas Tev pašai interesē..?:)
20.04.2012 13:55 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Es pati daļēji skaitos pilna laika mājsaimniece, kāpēc daļēji? Jo, man darbs ir no mājām, jebkurā laikā, kad man ir ērti. Savi ienākumi, kaut nelieli , bet ir svarīgi, tāpat arī , ja mājsaimniece lomu iedomājies kā kaut ko briesmīgu, tad ar steigu Tev jāmaina domāšana un jāsakārto sevi. Mājsmainiece nozīmē būt īsta saimniece savās mājās, pārzināt katru plauktiņu, būt kārtībai mājās un skapī, tas nozīmē gatavot gardus un veselīgus ēdienus, tas nozīmē rūpēties par savu balkonu un ziediem uz tā, tas nozīmē lasīt grāmatas un sekot jaunumiem iekš interneta, avīzēm un TV.. jo mājsaimniecēm ir jāzina viss un vienmēr.. patiesību sakot tā ir bauda, tā ir bauda aiziet uz vietējo dārzeņu tirgu un sapirkt svaigus dārzeņus un dodoties uz mājām jau domās pāršķirstīt recepšu plauktu, kas šodien būs.Tā ir bauda pēc nomazgātiem pusdienu traukiem šķirstīt jaunāko interjeru žurnālu un jau domāt par vecā kafijas galdiņa reanimēšanu, dekupēšanu, tā ir bauda skatīties kā uz balkona zied ziedi, tā ir bauda mācīties svešvalodas, tā ir bauda skatīties kā jaunās idejas kas nāk galvā par iespējamiem privātiem biznesiem sagādā prieku un vēlmi rīkoties.... Mājsaimniecība un mājsaimneice tas ir dzīves veids :) Sāc ar sevi, izdomā ko Tu pati vēlies??? Veiksmīgi :)
20.04.2012 13:58 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es nevarētu, jo neatkarība man ir viena no svarīgākajām lietām dzīvē. Šobrīd studēju un mani joprojām uztur vecāki, tādēļ nostāšanās uz savām kājām man ir liela vērtība. Nevēlos no vecāku ligzdiņas iekārtoties kāda vīrieša ligzdiņā. Sava nauda ir sava nauda, pavisam citādāka un smaržo savādāk. :)
Kā arī, man ir bijis periods kad sēžu mājās, tiesa gan, tie bija pāris mēneši, jo gatavojos mainīt mācību iestādi, bet es zinu kā tas ir un...neesmu tam piemērota. Droši vien man nav tādas pašdisciplīnas, taču slinkuma režīms, tieši attiecībā pret izglītošanos iestājās bieži. Nebija tādu piecu darba dienu nedēļā un divu brīvdienu. Bija pilnīgs haoss. Valodu centos mācīties, taču nespēju to darīt pēc konkrēta režīma, darīju, kad atcerējos... Vispār iepatikās visas tās filmu skatīšanās un žurnālu lasīšanas stundām ilgi. No cilvēka, kuram ļoti patīk mācīties, pārvērtos par cilvēku, kuram režīma trūkums arī iepatikās un sāka likties kaut kas labs. Ja tas būtu ievilcies ilgāk par 4-5 mēnešiem, nezinu vai labi beigtos. :D Manuprāt, tas der cilvēkiem, kuri spēj sevi disciplinēt un veidot dienas režīmu pat tad, kad viņam tas nav vajadzīgs.
Kā arī, vajag zināt prioritātes. Ja karjera ir svarīga, tad tiešām visticamāk, degradēsies šādi sēžot mājās. Mācīties var un vajag, taču es neticu, ka tas notiks kaut uz pusi tik intensīvi kā studējot augstskolā vai kursos vai vēl kaut kur.
20.04.2012 14:21 |

Reitings 677
vienr nu man jau ar tagad vajag noskatīties katru dienu iemīļoto seriālu sērijas utt..
Protams ir tā brīvība, un bauda, kā jau meitenes minēja,bet laikam es to nespēju novērtēt dažādu apsvērumu dēļ, kā piem, mājās nav tikai manu mantu utt..

bet vispār ir interesanti uzklausīt jūsu viedokli un pieredzi, :)
20.04.2012 14:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits