Maksājumu sadalīšana

Reitings 103
Reģ: 23.01.2012
Kā jīs domājat kā vajadzētu būt sadalītiem maksājumiem starp cilvēkiem kuri ir attiecībās?Uz pusēm, vai tomēr vīrietim vajadzētu maksāt lielāko daļu, ja viņš pelna vairāk?
18.04.2012 08:15 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Ā, jā, un pieslienos tam viedoklim, kas saka, ka pareizi maksāt ir 50:50 vai proporcionāli algai, ja algu atšķirība ir liela.

Ja pāris vienojas savādāk, tad tas ir tikai jauki, bet nav ko burkšķēt vai iekšēji likt lāstus, ja vecis negrib uzturēt.
18.04.2012 16:44 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Un ja jau večiem uzturēt ir ģenētikā, tad nebrēciet, ja kāds jums pieprasa sēdēt mājās, šmorēt, berzt podus un dzemdēt bērnu pēc bērna, jo tas taču jums ir gēnos.

Piekrītu. Ja izvēlas tādu modeli, kur vīrietis uztur, tad vajag rēķināties, ka tā nav tikai ņemšana. Tā ļoooti lielā mērā ir tieši došana. Brokastu taisīšana no rītiem, kad vīrietis dodas projām uz darbu, mājas kārtošana un bērnu pieskatīšana, kamēr viņa nav un, protams, sagaidīšana tīrā mājā ar vakariņām un smaidu sejā. Pati zinu daudzus pārus, kuri tā dzīvo un jūtas labi, un teikt, ka sieviete neko nedara, patiešām neuzdrošinos...
18.04.2012 16:46 |

Reitings 5119
Khrushchev
Diemzel aizvien daudz kur ir ta,ka vadosajos amatos nem viriesus, nevis sievietes + pat citviet vienadi amati (ja nav valsts sektors, bet privatais) virietis sanem lielaku algu ka sieviete. :) Nu, es par Latviju runaju vismaz. :)
18.04.2012 16:47 |

Reitings 5119
Piekrītu. Ja izvēlas tādu modeli, kur vīrietis uztur, tad vajag rēķināties, ka tā nav tikai ņemšana.

Tiesi ta. :)
Protams, ja ir loti daudz naudas, tad lielu dalu no pienakumiem var ari darit kads cits. :D
18.04.2012 16:48 |

Reitings 140
"Ja kāda uzskata, ka sievietei par to pašu darbu ir jāsaņem tāda pati alga, kādu maksā vīrietim (tipa dzimumu vienlīdzība), tad ir neglīti teikt, ka ir tikai normāli, ja vīrietis maksā lielāko daļu vai tikai uztur. Dzimumi ir vienlīdzīgi tikai tur, kur sievietei tas ir izdevīgi?"

Khrushchev pasteidzās pirmā ar to, ko es tieši gribēju uzrakstīt. cik divkosīgi no jūsu puses.
18.04.2012 16:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lielos izdevumus sedz viirs!Laikam viirietim patiik buut speeciigaakam naudas zinaa!Sievietes peedeejaa laika paliek aizvien patstaaviigaakas ,grib visu pasas!Noteikti taa ir kluuda,jo viirietim pazuud taa sajuuta,ka vins ruupeejas par gimeni!Es domaaju ,ka veseliigaakas aattieciibas ir noteikti tad ,ja viirietis pelna vairaak-var dot gimenei vairaak!
18.04.2012 16:56 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Pārskrēju komentāriem pāri ar acīm, visus nelasīju, bet jāpiekrīt Khrushchev un Salomē.
Esmu par vienlīdzību, principā, uzskatu sevi arī par daudzu feminisma ideju piekritēju. Galvenais iemesls ir tāds, ka es nevēlos bērnus, netaisos gatavot, uzkopt māju viena pati un darīt visu tradicionālo, kas sievietēm it kā jādara. Pie tam, ja atgriežamies vēl agrākā vēsturē, tad arī strādāt nedrīkstētu. Neuzskatu sevi par tiesīgu pieprasīt vīrietim sevi uzturēt un visu apmaksāt, ja pati nevēlos neko tamlīdzīgu dot pretī.
Principā uzskatu, ka vai 50:50 vai arī proporcionāli algai. Otrais variants tad, ja atšķirība algās ir liela. Tad skaidrs, ka ja vīrieša alga jau sniedzas četrciparu skaitlī vai vēl vairāk, bet sievietei ap vidējo vai nedaudz augstāk par vidējo, nav iespējams, ka viņa spēs pavilkt visus lielos tēriņus pat maksājot uz pusēm.
18.04.2012 16:57 |

Reitings 16208
Vienrz-tev liela taisniiba -Sieviete neveelas beernus un buut tipiskaa maajas maate ,pelna lielu naudu- buus vienliidziiga savam viirietim naudas zinaa, attieciibas noteikti saglabaasies ilgi!
18.04.2012 17:24 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
KAĶIS,

Tas taču ir skaidrs kā diena. Un ja tu pieprasi vienlīdzību, tad vienlīdzībai jābūt ne tikai darbā, bet arī mājsaimniecībā.

Es saprotu, ka situācijas un norunas ir dažādas, bet es vairāk par sieviešu liekulīgajiem uzskatiem. Un es nesaku, ka es nepadomāšu, ka vecis ir lohs vai skopulis, ja viņš nemaksās par manu kafiju. Bet reizē es apzinos, ka manai iegribai nav pilnīgi nekāda pamatojuma un esmu diezgan liela maita.
18.04.2012 17:24 |

Reitings 772
Mums viss apmēram ir uz pusēm. Par dzīvokli vienu mēnesi maksā viņš, otru - es, par iepirkumiem arī - te es, te viņš samaksā... Tā, kā domājams, ka mums viss sadalīts diezgan godīgi. Bet nu algas līmeņi mums ar ir gandrīz vienādi. Tā, kā tā...
18.04.2012 17:28 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Te Khrusvew izteica manas domas "Neuzskatu, ka vīrietim jāmaksā lielākā daļa, neuzskatu, ka tā ir norma. Bet labprāt gribētu, lai tā notiek, jo esmu slinka un naudas kāra. Nevis tāpēc, ka tas būtu vīrieša pienākums." haha, nepatiik jau atziit, bet taa es arii juutos
18.04.2012 17:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Sievietes ļoti bieži sūdzās par nevienlīdzību, grib būt vienā plauktiņā ar vīriešiem, bet kad kāds vecis durvis neatver, tad pīkst :D
18.04.2012 17:30 |

Reitings 16208
Paris-taapeec Amerikaa vairs arii neatver!:D
18.04.2012 17:32 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
nopietni? :D
18.04.2012 17:39 |

Reitings 5119
Khrushchev
Tadel es daudz kur neesmu par vienlidzibu. :) Man patik tradicionalaks gimenes modelis. Protams, neuzskatu, ka sievietes ir zemakas par virieti utml., bet neuzskatu, ka sievietem jacensas but TIK vienlidzigam ar virieti. Man patik saglabat sieviskibu, reizem nevaret so to, necensties but "vecim" darba tirgu utt.
Un vel svarigak ir ka uzskata konkretais paris - ja abu skatijums saja jautajuma sakrit, tad ideali, vienalga, cik daudz pretrunu citiem tas var raisit. :)
18.04.2012 17:41 |

Reitings 5119
Par durvju atversanu - man skiet, ka diezgan daudz kur pienemts jau vairs neatvert. Draudzene no Danijas ari sudzas, ka dani never vala durvis, ziedus reti davina, LV pilnigi preteji. :D Ta ka - nav nav musu latvju balelini tik slikti haha :D
18.04.2012 17:43 |

Reitings 16208
Runaajot par viiriesiem ,kuriem ir nauda un sievieteem...Vakar tiesi iznaaca par to runa dentista kabinetaa:DManam dentistam draudzene ,saprotu ka loti gudra sieviete,jo jau ievaakusies vina maajaa!Saakumaa vel straadaaja ,tagad sapratusi ,ka viirietim ir loti liels prieks vinai dot ,uztureet vinu...Viniem ir taa lielaa gadu starpiiba.Viirietis jau ilgi uztur savu praksi,meitene nesen tikai atbraukusi uz ASV-protams veelas seit dziivot ,un peec iespeejas labaak!Es nenosodu!Saprotams ,ka neviena nevelas gruuti pelniit!Es ar so komentu gribeeju teikt,ka ir viiriesi,kuriem loti patiik taa gaadaasana,apruupeesana,bet tad vini ir arii noteiceeji...!Noteikti visi neietilpst sajaa kategoriijaa!Vakar tiesi par so teemu runaaju ar savu viiru , vins teica,ka taa ir taada loti laba sajuuta no viiriesa puses-dot sievietei,speet dot...!Vins mineeja ,ka sie viiriesi arii tad veelas sanemt atpakal no sievietes iipasu uzmaniibu,ko mineeja Salome...!
18.04.2012 17:51 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Ja kāda uzskata, ka sievietei par to pašu darbu ir jāsaņem tāda pati alga, kādu maksā vīrietim (tipa dzimumu vienlīdzība), tad ir neglīti teikt, ka ir tikai normāli, ja vīrietis maksā lielāko daļu vai tikai uztur. Dzimumi ir vienlīdzīgi tikai tur, kur sievietei tas ir izdevīgi?

Uzskatu, ka neatkarīgi no dzimuma par vienu un to pašu darbu ir jāsaņem līdzvērtīga samaksa, ja darba kvalitāte ir apmēram vienāda.

Par maksājumiem uzskatu tā, ka ja vīrietis uztur sievieti, tad viņai noteikti ir jādod par to kaut kas pretī. Nevar tā sēdēt un mājās tikai vīlēt nagus. Ja abi strādā, tad maksājumi ir jāsadala proporcionāli algu lielumam. Domāju, ka arī vīrietim nedrīkst atņemt to došanas prieku, jo tas tomēr lielā mērā nosaka viņa pašapziņu.

Atceros, ka kādu laiku atpakaļ, satikos ar norvēģu vīrieti. Biju šokā, ka viņš sistemētiski man neatvēra durvis :D , bet tad es padomāju, ka ziemeļvalstīs jau vēl vairāk ir attīstīta tā dzimumu vienlīdzība un feminisms rullē. Nezinu, man tomēr laikam ir patīkamāk, ja vīrietis man tomēr atver durvis.
18.04.2012 18:00 |

Reitings 1761
Manuprāt, nav tādas vienotas formulas. Viss atkarīgs no attiecīgā pāra un tikai šie divi cilvēki var noteikt, kas viņiem ir vispareizāk un vislabāk. Kas nederēs vieniem, derēs citiem.
Vienīgais, diezgan kategoriski raugos uz situāciju, kurā sieviete ir absolūtā pārsvarā, un vīrietis nopelna tikai savai mašīnai vai zeķēm. To gan uzskatu par nepareizu modeli pašos pamatos.

Es esmu vecmodīga. Uzskatu, ka vīrietim ir japelna vairāk, jāizdod vairāk un jāspēj parūpēties par sievieti un ģimeni, ja rodas tāda nepieciešamība.
Vīrieši, kas , piemēram, nekad par sievieti nemaksā, dala kafejnīcas rēķinu vai vispār ir ar finansiālām problēmām , mani neinteresē pilnīgi un nemaz. Un nevis tādēļ, ka man vajadzētu sponsoru un pati neko nevarētu nopelnīt, bet gan tādēļ, ka esmu izgājusi cauri visām naudas problēmām un man to vairs nevajag. Kā arī- esmu pieradusi pie brīvības, ko sniedz pilnīgi pietiekami līdzekļi, kad nav jādomā par izdzīvošanu un var darīt, ko vēlas- saprāta robežās.
18.04.2012 18:06 |

Reitings 16208
Es veel gribeju piebilst par "savu dentistu"-vins loti lielaa sajuusmaa staastija ,cik labi vina sieviete gatavo...visas taas garsiigaas salankas,borsch uttVina arii maaju uztur taadaa kaartiibaa,ka prieks naakt maajaas no darba un pavadiit vakaru miilaa atmosfeeraa!Es domaaju ,ka sievietei ir jaabuut gudrai!Atceros vienmeer KAKA blog,ka zinaamaa meeraa taa ir "speele"!Domaaju ,ka sii krievu meitene taalu tiks- tiesi ar savu pareizo pieeju situaacijai!
18.04.2012 18:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits