Nepatīkamas darba intervijas.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Čau!

Iedvesmojoties no manas šodienas darba intervijas, kur potenciālais darba devējs pirmajā minūtē paspēja nokaitināt tik ļoti, ka sapratu, pa ceļam mums noteikti nebūs, iedomājos izveidot diskusiju par šo tēmu. :D
Kāda ir bijusi jūsu sliktākā darba intervija? Varbūt kaut kādi darbam neatbilstoši jautājumi, vai vienkārši kaitinošs intervētājs?
Diskusijai nav nekādu nopietnu nolūku, tāpat vien. :)
13.04.2012 19:01 |

10 gadi
Reitings 76
Reģ: 31.01.2011
Lai gan neesmu bijusi uz ļooti daudz intervijām, taču skaits ir pietiekams, lai izdarītu secinājumus, ka man ir paveicies un nekad nav bijusi intervija ar savādu piesitienu :-)
13.04.2012 23:12 |

Reitings 2304
Tikko iegūglējot par šo tēmu, atradu http://www.jobinterviewquestions.org/questions/illegal-questions.asp Okei, tādā kontekstā es saprotu jautājumu par reliģisko piederību, tā kā tur ir pārfrāzēts. Taču, kāpēc lai kādu uztrauktu cilvēka seksuālā orientācija? Tad jau jānojauš pēc tāda jautājuma, ka darba devējs ir kaut kāds pretīgs homofobs, citu izskaidrojumu neredzu.
Un starp citu, ir arī minēts "Contact the Equal Employment Opportunity Commission if you feel strongly that illegal questions were used as a part of a discriminatory hiring practice", kas nozīmē, ka gluži pieņemami tas nav, vismaz ASV, jo šādi jautājumi tiešām noved pie diskriminācijas.
Diemžēl, domāju, ka visur pasaulē vēl ir cilvēki, kuri uzskata, ka nacionalitāte nosaka darba kvalitāti.
13.04.2012 23:18 |

Reitings 86
Reģ: 29.01.2009
Nepiekritīšu, ka slikta attieksme darba intervijās ir tikai apkalpojošajā sfērā un zemāka līmeņa darbos, esmu gājusi pārsvarā uz salīdzinoši nopietniem darbiem ofisos, ne visos attieksme ir bijusi jauka un pretīmnākoša.
Man nebūtu problēmas atbildēt par savu ģimenes stāvokli, bet principa pēc neietu strādāt uz vietu, kur tam tiek piešķirta tik liela nozīme un viņi nebūtu ieinteresēti mani nodrošināt, ja nu tomēr aizeju dekrētā jau pēc gada.
14.04.2012 00:08 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
tikai luudzu nevajag par to taa saukto diskriminaaciju. diskrimineeti patiesiibaa ir baltie, heteroseksuaalie cilveeki bez beerniem. ja notiek statu samazinaashana, prieksnieciiba biezji vien izveeleesies atlaist izcilu speciaalistu,kursh atbilst manis ieprieksh aprakstiitajiem parametriem, nevis melnaadainu geju ar adopteetu mazuli, kursh darba laikaa grauzj tikai pildspalvas un tusee pie kafijas automaata. jo ja to atlaidiis, tad nekad nebuus vaina tajaa, ka vinjsh ir kuutrs, bet taapeec ka taa esot diskriminaacija un uznjeemumam saklups kraagaa visi cilveektiesiibu aizstaavji, advokaati utt. minoritaates izmanto savu atskiriibu, lai ieguutu iipashas privileegijas.
14.04.2012 00:20 |

Reitings 446
Reģ: 05.03.2012
Krista, skaari teemu, per kuru biezhi aizdomaajos. Un, jaa, piekriitu Tev. :)
14.04.2012 00:28 |

Reitings 819
Es pat personīgi nesaskatu neko diskriminējošu tajos jautājumos, ko nosaucāt par personiskas dabas. Reliģija, ģimenes stāvoklis, seksualitāte bla bla bla. Ja noteiktajā darba vietā ir savi mērķi un darba devējs meklē kaut ko konkrētu cilvēkā, ko labprāt noalgotu, domāju, ka viņam ir visas tiesības tevi neizvēlēties, ja tu neatbilsti viņa prasībām. Teiksim tu plāno ģimenes pieaugumu tuvākā gada laikā, bet darbs saistīts ar specifisku specialitāti, kurā nav viegli atrast labus darbiniekus, bet no tevis jau arī nebūs nekāda lielā jēga, ja paliksi stāvoklī. Labāk uzreiz meklēt vietā citu nekā noņemties ar tevi. Jā, dažiem tas var šķist diskriminējoši, bet tā tās lietas notiekas un nevajag tēlot svēto, un izlikties, ka vienmēr 100% pakļaujaties likumam. + Iedomājies sevi darba devēja vietā :)
14.04.2012 00:40 |

Reitings 5119
summertime, Tev tas var likties " da jeb kaa",bet diskriminacijai ir konkrets skaidrojums. Izlasi to :D ja pat neizproti varda "diskriminacija" jegu.
Par to, vai tas citreiz ir atbilstosi vai ne - tas ir cits jautajums
14.04.2012 00:58 |

Reitings 2304
krista, forši, ka tāds melnādainais gejs ar adoptēto mazuli vispār tika paņemts darbā. :D Ticu, ka pastāv tāda veida situācijas un ir arī par tām dzirdēts lielā daudzumā, taču tas nemaina faktu, ka piemēram, homofobijas līmenis pasaulē ir gana augsts lai varētu nojaust, ka atradīsies darba devējs, kaut kāds reliģisks fanātiķis, kurš darbā tādēļ arī neņemtu.
Ai, un principā es nesaprotu, kāds tam sakars? Nav un nebūs šādiem jautājumiem vieta darba intervijās! Ja ir, tad tas ir kā rādītājs diskriminējošai attieksmei no potenciālā darba devēja puses. Nav ko uzdot stulbus jautājumus par seksuālo orientāciju un nacionalitāti. Visiem būs labi, jo tie gluži vienkārši nav pamatoti.

summertime, atkal kārtējā cilvēku egoisma parādība, kas tiek attaisnota. Nu, nevajag meklēt attaisnojumus. Var pateikt "jā, es arī tā darītu", bet nav vajadzības sacīt, ka tas ir normāli. Ir arī ļoti lojāli un atsaucīgi darba devēji. Bija taču, kaut kur, ja nemaldos Āzijā uzņēmuma prezidents, kurš samazināja sev algu tikai lai nevienu neatlaistu. Jā, kādam jocīgs izņēmums un varbūt galējība, taču man gan šķiet, ka vajadzētu censties līdzināties šādiem cilvēkiem, nevis vairot patmīlīgu egoismu, kad peļņa ir galvenais un ir nospļauties uz to, ka darbinieks arī ir cilvēks, kuram VARBŪT, tuvākajā laikā būs ģimene.
Ja ne tā, tad nav ko ņemties - vajag darbā ņemt aseksuālas feministes karjeristes un viss. Vairs nevienu citu.
14.04.2012 01:12 |

Reitings 819
Jā, tev ir pilnīga taisnība, diskriminācijai ir konkrēts skaidrojums. Un tas nav tikai vārds, tā ir konkrēta darbība. Bet par to jau es arī runāju, ka jūsu uztverē konkrētas indivīdu grupas nevēlēšanās noalgot kādam darbam ir diskriminācija, bet es uzskatu, ka tā nav, jo šo cilvēku iezīmes (teiksim reliģijas, jo uzņēmuma skata punkts iespējams ir savādāks) var neatbilst uzņēmuma ideoloģijai un uzskatiem. Un tajā pašā laikā, šie cilvēki uzskatītu to par diskrimināciju, jo nav pieņemti darbā tikai reliģijas dēļ. Pieņemsim arī potenciālās māmiņas. Darba devējs nevēlas noalgot kādu, kas iespējams pēc 1-2 gadiem ņems māmiņu atvaļinājumu, jo tie vienkārši ir lieki apgrūtinājumi. Man tā nešķiet diskriminācija, bet loģiski, ka kaut kas tāds var nebūt darba devēja interesēs, tāpēc viņš meklēs kādu citu, iespējams ar jau nostabilizētu ģimeni :) Un tagad es saprotu, par ko runā cosmo meitenes, sakot, ka notiek nepamatota apvainošana. Tā vietā, lai tu nostādītu savu viedokli, tu vienkārši klaji apvaino mani, ka nezinu, ko nozīmē "vārds" diskriminācija, kaut gan tajā pašā laikā, nemaz neiedziļinājies tajā, ko iepriekš uzrakstīju :P
14.04.2012 01:16 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Ja ne tā, tad nav ko ņemties - vajag darbā ņemt aseksuālas feministes karjeristes un viss. Vairs nevienu citu.

kaut kā dīvaini -- iestājies pret diskrimināciju, bet pati diskriminē uz vella paraušanu ;)
14.04.2012 01:18 |

Reitings 2304
summertime, tu jau divas reizes sniedzi paskaidrojumu par potenciālajām mātēm, bet par reliģiju nesapratu. Nu, kāds tur uzņēmuma skatu punkts? Murgi, nekas vairāk. Tādēļ arī nesapratu, kādēļ piemēram, krista min kaut kādu situāciju ar atlaišanu, ja tas ir savādāk. Jautāt darba intervijā par orientāciju/reliģiju teju vai 100% nozīmē to, ka darba devējam ir kaut kāda nepatika pret konkrētām cilvēku grupām un viņš tikai pārliecinās, ka tikai šis cilvēks nav musulmanis, piemēram. Neticu es, ka šādi jautājumi ir pamatoti. Vienā gadījumā no 50, okei, lai būtu, taču tad jābūt specifiskam darbam ar specifiskiem pienākumiem, nevis sekretāre parastā uzņēmumā, kurai jautā kāda ir viņas reliģiskā piederība.

Par sievietēm, kas plāno ģimeni vispār neizteikšos, varam turpināt dzīvot šādā pasaulē, ja visus tas apmierina, bet kā jau teicu, varbūt tad nebojāsim viens otram nervus un uzreiz sludinājumā vajag norādīt, ka meklē sievieti, vīriešu un bērnu nīdēju, kurai šķiet pretīga doma par ģimenes dibināšanu un dzīves piepildījums ir mūžīgi kalpot uzņēmumam?
14.04.2012 01:22 |

Reitings 819
Tā bija kā atbilde Kaķa teiktajam :)
Bet vienrz, pasaulē ir 7 miljardi iedzīvotāju, gan jau atradīs kādu citu :P Un es pilnīgi atbalstu to ko teici. Peļņa patiešām ir kļuvusi svarīgāka par cilvēcīgumu un sapratni, tā tas diemžēl ir. Bet es vienkārši nostādu jūs fakta priekšā. Visi varam kliegt un spiegt par to cik biznesa pasaule ir negodīga un necilvēcīga, bet tajā pašā laikā, kur aitas tur cirpēji :(

Reitings 5119
summertime, nesaproti, ka ta ir diskriminacija, jo diskrimine sieviesu dzimumu???? ( :D really?) uz viriesiem sis punkts neattiecas, tikai uz sievietem.

Reitings 2304
Menda, kur diskriminācija, wtf? Tiešām pieaugušiem cilvēkiem vajag paraugstundu sarkasma izprašanā? :)
14.04.2012 01:23 |

Reitings 819
Kaķi nē, nesaprotu, jo nediskriminē sieviešu dzimumu, bet gan jaunās māmiņas, kuras nav viss sieviešu dzimums. Tajā pašā laikā, sieviete kura negrasās veidot ģimeni, darba devējam šķitīs daudz atbilstošāka, protams, ar nepieciešamo kvalifikāciju :)
14.04.2012 01:25 |

Reitings 2304
summertime, nu es domāju, ka visas to šeit zina un saprot. Nedomāju, ka ir kāda naivule, kura neizprot kādēļ šādi jautājumi darba intervijās tiek uzdoti.
Ir jau tādas sievietes-karjeristes, kurām vispār ir nepatika pret tām, kuras grib bērnus. Manas draudzenes māsai, tiklīdz viņa palika stāvoklī (pēc 5 gadu strādāšanas tur), priekšniece teju vai piemiedzot ar aci sāka dot mājienus, ka nāksies atvadīties. Par laimi, tieši tad, kad viņa jau dzemdēja, tika pārcelta uz citu filiāli ar citu vadību. :D Taču varu droši teikt, ka toreizējai priekšniecei vispār negāja pie sirds neviena sieviete, kura plāno ģimeni tuvākajos 20 gados, runa pat nav par 1 vai 2.
14.04.2012 01:26 |

Reitings 5119
summertime, nu es domāju, ka visas to šeit zina un saprot. Nedomāju, ka ir kāda naivule, kura neizprot kādēļ šādi jautājumi darba intervijās tiek uzdoti.

Tiesi ta. Tacu tas nemaina, ka ta IR diskriminacija.
Labi, nav verts,skatos. :D
14.04.2012 01:30 |

Reitings 5119
Bet pati summertime jau atbildeja

nediskriminē sieviešu dzimumu, bet gan jaunās māmiņas, kuras nav viss sieviešu dzimums.

Tatad tomer diskrimine jaunas maminas :) :D
14.04.2012 01:31 |

Reitings 819
Nav vērts ko? Izpaust savu viedokli vai censties kādam uzspiest savu?
14.04.2012 01:33 |

Reitings 5119
summertime, mes stridamies par to vai 2x2=4. es saku,ka ir, bet Tu, ka nav. :D

Ludzu, iekopeju no INTERNETA (!!!! :D)

Netiešā dzimuma diskriminācija - Izpaužas situācijās, kurās sievietei vai vīrietim nav liegta iespēja īstenot savas tiesības tieši viņu dzimuma dēļ, bet tomēr viena dzimuma iespējas vai ieguvumi nav līdzvērtīgi. Šīs izpausmes cēloņi var būt dzimumu stereotipi, nevienlīdzīga pieeja resursiem, kultūras normas u.c.
14.04.2012 01:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits