Jau 25 un bez bērna???

Reitings 11
Reģ: 29.01.2009
Mūsdienās laikam jau tas vairs nav nekāds pārsteigums, kad pirmais bērniņš tiek ieņemts pēc 25 gadiem. Taču, ja godīgi, esmu saņēmusi daudz nosodījumus, kapēc man vēl nav bērns, un kad mans pēdējais pulkstenis jau tulīt nositīs? Un mani tas tiešām sāpina. Un nav tā, ka bērniņu negribu, 22 gados varēju kļūt par mammu, bet Dieviņš izlēma savādāk, tad parādījās stipras veselības problēmas, un tad jau sāku baidīties no visa, no tā kur dzīvosim? kā būs tālāk? vai varu paļauties uz šo vīrietis? vai manam bērnam būs viss? Bet nu, nekad jau neko nevar paredzēt, morāli esmu gatava, es gribu bērniņu, pat ļoti un jau sen, bet laikam jau vairāk ir nostrādājušas šīs bailes. Un reizēm, tas sabiedrības spiediens, tevi nogremdē un tu ieslēdz kaut kādu pretestību. Esmu lasījusi ļoti daudz, arī par to, ka mūsdienās nav jājūtas vainīgai, kad bērnus negrib vispār, un ir tak tādas sievietes, kas tos ļoti grib, bet viņas vienkārši nevar palikt stāvoklī. Dažkārt cilvēki ir ļoti neiejūtigi un nezin, kādas problēmas ir citam, bet tikai māk nosodīt. Cik gados jums bija pirmais bērniņš? Un kam jūs dodat priekšroku karjerai, dzīves izbaudīšanai vai ģimenes veidošanai?
12.04.2012 15:32 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
manuprat berns ir kaut kas loti skaists sievietes dzive.
Ari mana masa teica ka nekad negribes bernu - neesot prieks vinas, bet vinai ir nu jau 31 un 4 gadus vecs puika. Dzive mainijas un vinai paradijas ari tas pats mates instinkts.. jauna mamma ir forsaka mamma..
Man ar savu mammu ir 40 gadu starpiba - ir manama viedoklu atskiriba un paris lietas nemaz neuzdrosinos stastit...
manuprat labak ir taisit berninus lidz 35-40 gadiem, jo tad kad tev saksies ista dzive, pec 40 bus atkartota jauniba. ar viru var kopa celot, jo berni jau lieli......
12.04.2012 19:54 |

Reitings 91
Reģ: 10.02.2012
Man drīzāk liekas, ka 25 ir nevis jau, bet gan TIKAI :) Vismaz es nedomāju par bēniem un nevēlētos vismaz līdz 28-32 gadu vecumam! Vispirms gribas nostabilizēties finansiāli un vēl pabaudīt dzīvi, neesmu gatava iemainīt savus 20 gadus pret mātes lomu, kad vairs neesmu brīvs cilvēks, kas var kaut kur aizbraukt kaut uz nedēļu, bet gan ir kādam piesaistīts un atbildīgs par viņu.

Jā, daudzām manām klasesbiedrenēm bērni sākuši dzimt jau kopš 16 gadu vecuma, neapskaužu. Dažām tas ir lielais aicinājums, citas vairāk ir karjeristes, nevis instinktu varā :D Bet katrai mums ir sava dzīve, rīkojamies kā katrai liekas pareizi. Citiem gar to nav nekādas daļas un vēlmei pēc bērniņa jābūt sevī, nevis radu, draugu, paziņu spiedienā
12.04.2012 19:57 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Supatrupa-mana amerikanete atkal smeejaas ,ka esot izcelojusies, iztrakojusies lidz tiem 40 g., tagad var visu energiju ielikt beernu audzinasanaa!Visur vienmeer beernus nem liidzi!Loti reti celo bez-atceros ,ka jau pavisam mazus staipiija pa lidostaam un lidmasiinaam...!
12.04.2012 19:59 |

Reitings 3379
Man drīz būs 26. Man bērnu nav, bet manai māsai, kas par mani 2 gadus vecāka, ir 2 bērni - 4 un 6 gadi. Es agrāk bieži par to iedomājos - viņai jau 2, bet man vēl nekā... Mūsu mammai mēs arī piedzimām agri, uzreiz pēc 20 gadu vecuma, bet toreiz jau tas bija normāli. Tāpat apkārt daudzām arī dzimst bērni, kas vedina arvien vairāk par to domāt.
Man neviens nekad nav ne prasījis, ne aizrādījis, pasarg' Dievs. Tā taču ir tik privāta lieta.
Bet es jūtos gatava, domāju, ka tuvāko gadu laikā arī pie tā piestrādāsim :) Man vienīgi liekas, ka draugu mulsina mazi bērni, viņš nekad pat īsti rokās nav turējis, man šķiet :(
12.04.2012 20:02 |

Reitings 378
Reģ: 14.04.2010
man ir nepilni 22 un ir beibiks :) 4 meeneshus vecs,uzskatu,ka ne par agru, ne par veelu to esmu izdariijusi :d
12.04.2012 20:03 |

Reitings 506
Reģ: 06.05.2009
Ir ļoti nepareizi tā ureiz citiem ņemt un nosodīt vai bakstīt otru- kapēc vēl nav bērniņs? un vienalga cik būtu gadi! Ir tā kā Tu saki- otrs nezin kādas Tev varbūt ir problēmas un ar savu bakstīšanu tikai uzplēš rētu.
Bērnam taču vajadzīgi arī uzturlīdzekļi, un tas viss ir jānodrošina pašiem vecākiem...tātad ir jāstrādā, ir jāiegadājas mājoklis un galu galā arī pašiem prātiņā jānobriest!
Man arī pēc mēneša 25 gadi!Arī saņemu jautājumus- kad tad arī man būs bērns?! Atbildu, ka vispirms jānodrošina stabili ienākumi un jumts virs galvas, jo negribu bērnu " pavilkt" , gribu normāli dzīvot un nodrošināt mazajm visu, kas man bērnībā ir trūcis. Ai, cik gari sanāca, bet nu par mazo domāju jau gadus 2 laikam, bet pagaidām vēl nevaru atļauties!
Neņem galvā ko citi saka,dari kā pati gribi un uzskati par pareizu!Citi Tavu dzīvi nedzīvos! :))
12.04.2012 20:42 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Taču Delfos bija raksts ''Sievietēm ir derīguma termiņš'' :D , ka esot daudz par vēlu dzemdēt pēc 30 gadu vecuma, jo redz' ko bērns iesāks ar tik vecu mammu... Es mammai piedzimu 34 gados un man ir labākā mamma pasaulē! Kaut katram tāda būtu. Pārsit visas jaunās.

Es domāju, ka katrai sievietei bērniņš jālaiž pasaulē, kad viņa tam ir gatava, nevis, tad kad citi tev norāda, ka būtu tā kā laiks. Tā kā neņem galvā, ko saka apkārtējie!
12.04.2012 20:58 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Kad man bija 19, es ļoti gribēju bērnu. :D Raudāju, kad vīrietis izlēma aiziet no darba, kas viņam ļoti nepatika, jo, protams, bez darba nevarējām to atļauties.
Tagad daži gadi pagājuši un jo dienas, jo bērnu man gribas mazāk. Manos tuvākajos mērķos bērnam nav vietas. Domāju, ka varētu pēc kādiem 4 gadiem.
12.04.2012 21:09 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja ir veseliba, partneris, bernu paspesi dabut vienmer....bet karjeru...nu teiksu godigi.izskatas smiekligi, ka p[ie jauniesiem nak studet bakalauru cilveks 35 gados. rotams, labak jau veleak neka nekad, bet nu domaju, ka visam ir savs laiks. jauniba jaizbauda studenta dzive, javeido talak karjera. tad ir japabauda dzive celojot, tad tik berni...un sis vecums reali sanak ap 30 gadiem, jo cita vecuma es neredzu iespeju nodrosinat bernu un vienlaikus but izglitotai, veiksmigai sievietei(karjeras zina).
12.04.2012 21:32 |

Reitings 1531
Man ir 22,5 gadi. Un es saņemu spiedienu par to, ka man nav attiecības :D Jo redz, kā tas var būt, ka tev nav, bet redz, jaunākai māsai ir. Protams, to es dzirdu no vecmammas.
Kāpēc es sāku ar šo? Jo par mazuli domāšu, kad būs attiecības, šobrīd nav jēgas. Gribu vai negribu, nav ar ko činīt augšā :D
12.04.2012 21:35 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Derīguma termiņš, pff. :D Man vispār uzdzen paniku doma par bērniem 25 gadu vecumā. Tie taču ir 6 gadi kopš vidusskolas pabeigšanas, kāds tur var būt morālais briedums un finansiālā gatavība? Es protams, saprotu, ka ir cilvēki ar stabilu algu šajā vecumā un tā joprojām, bet tie drīzāk ir izņēmumi. Man ir arī paziņas, kuriem ir pie 30, bet vēl dzīvi bauda un jūtās brīvi no pienākumiem. Atkal jau - nesaku, ka katram tā vajag, taču man ļoti nepatīk doma, ka 25 gadi ir jau teju cienījams vecums un sākas tikai novecošana.
Mana māte arī mani dzemdēja salīdzinoši vēlu - 29 gadu vecumā un mani tas nekad nav uztraucis, ir svarīgākas problēmas dzīvē, man nevajag māti, kas ir teju manā vecumā un dzemdēja 16 gados.
Tas, vai vecāki būs brīvdomātāji kuriem ir daudz kopīga ar bērnu un viņi to saprot noteikti nav atkarīgs no vecuma. Atkal jau - kaut kāda PSRS domāšana, kas droši vien rodas, skatoties uz Latvijas pensionāriem. Ja es pati dzīvošu ilgi, tad tomēr vēlos 70+ gados būt spējīga skriet, braukt ar riteni un kaut vai kalnos kāpt, ja gribēšu. Protams, ja ir nopietnas veselības problēmas, tā ir cita lieta.
12.04.2012 21:43 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
man 25 liekas tikai nevis jau..

par bērniem man gan neviens nejautā, jo gadi man vēl maz (22), taču līdzīgi kā Meitene ar kristāla kurpīti rakstīji, bieži nākas dzirdēt par to, kāpēc nav nopietnas attiecības, kāpēc esmu viena utt :D a man ir labi kā ir! :)
12.04.2012 21:47 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Šogad būs 25 un ne reizi neesmu izjutusi ne sabiedrības, ne vecāku vai vēl kāda spiedienu,ka pasarg Dies`, tev JAU 25 un vēl bez bērna!
Neesmu vēl kam tādam gatava. Var jau teikt - jā,ar laiku,ar laiku, jutīsi mazo sevī un tad... Bet es reāli zinu un jūtu, ka neesmu tam gatava. Man vēl vajag to brīvibu,to neatkarību. Ja es tagad paliktu stīvokli ( tfu,tfu,tfu ), būtu terora šausmās.
Ar draugu esam par šo temu vienreiz aizrunājušies,kā viņš izteica - esmu gatavs arī tagad, bet,protams, ne viņa gatavība visu nosaka.
Domāju,ka savi gadi 3-4 man noteikti vēl priekšā kā bezbērnu sievišķim. :D
12.04.2012 22:18 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Man ir 28... Bērnu vienlaicīgi gan gribu, gan nē. Ja varētu atļauties, tad jā, bet ne jau skribelēt santīmus...
12.04.2012 22:21 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Un redzot draugu,kā viņš ņemas ar sīkajiem radu bērniem,kā vienmēr lielveikalā vai jebkur citur uzsmaida sīčiem,zinu,ka viņš būs lielisks tēvs..
Cerams,ka maniem briesmoņiem. :D
12.04.2012 22:22 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
man 25 nav.
bērnu nav.
bet pēdējā laikā dzirdu vedinošas piezīmes, ka būtu tākā laiks, jo ir draugs, beigšu skolu un tā..

sorani, labs par tiem briesmoņiem... :D un man baigi patīk čaļi, kuri čubinās ap maziem bērniem- liekas riktīgi forši un mīļi :) tew noteikti ir superīgs draugs..
12.04.2012 23:01 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Maneejais ar kaa traks njemaas ar mazajiem,vinja maasai ir 7 beerni un vinjsh ar vinjiem uzauga kopaa,pusi aukleejot.. vinjam liela pieredze.. vismaz zinu,ka vins zinaas ko dariit ar muusu mazo. :D
12.04.2012 23:36 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Man ir 22 gadi un jau gribu bērnu. :)
Manuprāt, dzemdēt 30 gados ir ļoti vēlu. Radiniece dzemdēja bērnu 30 gados un meita visiem klasesbiedriem stāstīja, ka tā ir viņas vecmamma nevis mamma, jo bija kauns, ka pārējiem ir jauni vecāki. Sievietes, karjeristes, nekad nebūs gatavas bērniem, jo sākuma vajag izglītību, darbu, jākāpj pa karjeras kāpnēm, jānopērk jauna mašīna, labāks dzīvoklis. Īsi sakot, bērnam nekad nebūs vietas. Un otrkārt, es nesaprotu, kur var ballēties līdz tiem 30 gadiem un dzīvot sev. :D
12.04.2012 23:54 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Lutause, emm, tā radiniece tiešām tik slikti izskatās? Man nekad nebija nācies saukt māti klasesbiedru priekša par vecmammu un manuprāt, normāla sieviete 37-50 gados neizskatās gluži tā, ka jebkurš var noteikt viņas vecumu precīzi. Vismaz mana māte tajos 37 gados (kad mācījos 1. klasē) izskatījās pēc 30 gadus vecas, par to esmu pārliecināta.
12.04.2012 23:59 |

Reitings 85
Reģ: 15.05.2009
25 gadi, bērnu nav. Bērni patīk.
Nav tāpēc, ka neredzu šobrīd sociālo stabilitāti (strādāju, bet ne darba ņēmēja statusā). Un zinu, ka bērns pirmajos 3 gados iegūst visus pamatus dzīvei, bet bērna kopšanas atvaļinājums ir tikai gads. :(
Un vēl zinu, ka tuvākajos 4-5 gados noteikti būs (ja Dievs būs lēmis) mazais un varbūt pat ne tikai viens. Jo sievietēm zem 30 dzimt veselāki bērni, turklāt vieglāk atgriezties darba tirgū. Un bērniem jābūt, jo tas viens no dzīves pamatuzdevumiem-radīt un izaudzināt pēcnācējus. Liela atbildība. :)
Par to, ko domā citi-man vienalga. Vienīgi nākas piedomāt par bērniem tad, kad kārtējai paziņai atkal piedzimis. :)
13.04.2012 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)