Jau 25 un bez bērna???

Reitings 11
Reģ: 29.01.2009
Mūsdienās laikam jau tas vairs nav nekāds pārsteigums, kad pirmais bērniņš tiek ieņemts pēc 25 gadiem. Taču, ja godīgi, esmu saņēmusi daudz nosodījumus, kapēc man vēl nav bērns, un kad mans pēdējais pulkstenis jau tulīt nositīs? Un mani tas tiešām sāpina. Un nav tā, ka bērniņu negribu, 22 gados varēju kļūt par mammu, bet Dieviņš izlēma savādāk, tad parādījās stipras veselības problēmas, un tad jau sāku baidīties no visa, no tā kur dzīvosim? kā būs tālāk? vai varu paļauties uz šo vīrietis? vai manam bērnam būs viss? Bet nu, nekad jau neko nevar paredzēt, morāli esmu gatava, es gribu bērniņu, pat ļoti un jau sen, bet laikam jau vairāk ir nostrādājušas šīs bailes. Un reizēm, tas sabiedrības spiediens, tevi nogremdē un tu ieslēdz kaut kādu pretestību. Esmu lasījusi ļoti daudz, arī par to, ka mūsdienās nav jājūtas vainīgai, kad bērnus negrib vispār, un ir tak tādas sievietes, kas tos ļoti grib, bet viņas vienkārši nevar palikt stāvoklī. Dažkārt cilvēki ir ļoti neiejūtigi un nezin, kādas problēmas ir citam, bet tikai māk nosodīt. Cik gados jums bija pirmais bērniņš? Un kam jūs dodat priekšroku karjerai, dzīves izbaudīšanai vai ģimenes veidošanai?
12.04.2012 15:32 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
kā vispār var ienākt prātā kādam pārmest to, ka nav bērnu? :/
12.04.2012 17:13 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Man tikko palika 26, man ir bērns un esmu ļoti laimīga. Bērniņu plānojām. Neko sev neliedzam. Ja ir naudiņa un vēlēšanās, vienmēr visu var saorganizēt ;)
12.04.2012 17:22 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Man ir gandrīz 26, bet arī bērnu pagaidām negribu. Plānojam tā pēc pāris gadiem. Neesmu arī sastapusies ar spiedienu par bērniem, tiesa gan, nesen runāju ar bijušo klasesbiedreni, kurai tikko piedzima otrais. Tad nu gan šī sāka nedaudz vārīties, kāpēc vēl nav bērnu utt....
Bet es tā arī atbildēju - visam un katram ir savs laiks. Ir cilvēki, kas uzskata, ka līdz noteiktam vecumam ir jāzaudē nevainību, jāprecās, jādzemdē bērnus, bet ir tādi, kas dzīvo saskaņā ar sevi. Turklāt man tiešām pirmajā vietā ir karjera un tikai pēc tam bērni.
12.04.2012 17:31 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Nezinu daudzus, lai vai kādā vecumā, kas tā padomājot, apsverot, sacītu - jā, tagad esmu gatavs, gribu bērnu. Galugalā tas ir kas nezināms, ko neuzināt iekams neizbaudīt. Protams, ka pirmā doma ir - negribu, ierobežos brīvību, gribu vēl paskriet, bet ja gadās, tad tā sajūta arī atmostas pamazām.
Zinu sievieti, kas līdz gadiem 40 noliedza bērnus, pat viņai tie riebās, bet tad pēkšņi kaut kāds klikšķis, apjausma, ka laiks aiziet un ātri vien pāris mēnešu laikā viņa palika stāvoklī, pat vīrietis nebija vajadzīgs blakus, audzina viena un liekas, ir atradusi piepildījumu, mieru.
12.04.2012 17:40 |

Reitings 5087
Iespējams, tā skala mainās, bet man 25 galīgi neliekas nekāds ´JAU´, pagaidām tas šķiet virs 30, turklāt JAU robežai ir tendence attālināties paliekot vecākai :D ;)
12.04.2012 17:44 |

Reitings 81
Reģ: 10.02.2010
Esam ar vīru kopā 4 gadus un precējušies 2 gadus.. bērnu nav! Pēc precībām, kā jau te rakstīja no apkārtējiem bija baigais spiediens, nu kad tad mazais būs- bez maz vai, kad apprecas, nu tad obligāti ir jābūt bērnam un tas vēl tik pašsaprotami! Lieki teikt, ka manējais jau man ir piepūderējis visas ausis- cik ļoti viņam gribas mazo, utt.. Bet mani tas baida! Pirmkārt, finansiālā barjera! Nu nav tagad tik daudz naudas tanī ģimenes budžetā, lai mazo blieztu augšā! Man uz valsti uzpļaut un uz viņu nožēlojamajiem pabalstiem tāpat( ne jau valsts manu bērnu uzturēs un audzinās), bet es vēlos, lai manam bērnam būtu viss, un lai man nav jādomā, nu kā tad tagad nopirkšu to pamperu kasti! Gribu sev nopirkt jaunu mašīnu, izremontēt mūsu dzīvokli... tik daudz vēl kas ir jāizdara! Toties manām druškām gandrīz visām ir bēbji sadzimuši-tas gan tā dīvaini.
12.04.2012 18:00 |

10 gadi
Reitings 1915
Reģ: 23.04.2011
Man gan līdz 25 vēl jāpagaida, bet mamma jau tagad brīžam papukst, ka grib mazbērnu. Vīrietim arī tā kā būtu vēlme, bet tas ir saprotams viņa vecumam. Kaut gan pašam vēl jānostabilizē sava dzīve līdz tādam solim.

Vispār jūtos nedaudz nokavējusi, jo draudzenes meitiņai maijā jau būs 5 gadiņi.

Nav jau tā, ka man bērnus negribētos, bet līdz tam gribētos veselību savest kārtībā. Tā kā savai situācijai izeju neredzu, tad par pēcnācējiem visticamāk varu pat nesapņot.
12.04.2012 18:05 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Man vēl visa dzīve priekšā, bet JA gribēšu bērnus, tad tikai tādā gadījumā, ja man būs viss, ko dzīvē vēlos un tā. Un domāju, ka tas varētu būt ap 40, bet tad jau pieaug risks, ka sīkais piedzimst garīgi atpalicis, nu tad kāda jēga vispār.. :D
Atbildot uz autores jautājumu, mana secība ir šāda: 1. dzīves izbaudīšana ar mīļoto, 2. karjera un nauda, 3. citas lietas ..... xx. bērns otrajā mūža pusē, varbūt.
Mūsdienās visādi slikti - ir bērns, nav bērns. Tas jau ir reti kad šajos laikos tapis spontāni, nav vairs biezie laiki, sīkais ir jāplāno un jātaisa tad, kad to var patiešām atļauties un nav jāuztraucas, ka nebūs, ko ēst, jo sīkajam vajag pamperus.
Tev arī visa dzīve priekšā, neieciklējies uz to bērnu, ja nesanāk šobrīd, pabaudi visu esošo un gan jau atlidos stārķis negaidīti!
12.04.2012 18:21 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Draugs ļoti vēlas, bet es atturos, laikam, baidos. Bet reizēm, liekas, ka bērns - tas taču ir tik skaisti un noteikti nav traucēklis dzīvei, nekādā gadījumā. Lielākā daļa arī baidās no atbildības un arī no tā, ka viss tikai bērnam un pašam nekā. Absurda domāšana, visu var, ja labi grib!
Domāju, ka arī tuvākajā laikā piekritīšu veidot ar draugu ģimeni, jo darbs un skola nekur neizpaliks. Man 23 gadi un tas ir tikai normāli.
12.04.2012 18:22 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Man ir 23, ilgas un stabilas attiecības,bērnu nav.
Domāju,ka varētu plānot uz tiem pašiem 25(ja ātrāk nepieteiksies), jo man vēl 1 gads skolā,kā arī finanses tādēļ,ka es mācos ir samērā ierobežotas. Un esmu no tām, kas gribētu vispirms apprecēties(atkal finanses), gadiņu padzīvot sievas kārtā un tad,lai bērniņš ierodas ģimenē. :) Es jūtu sevī mātes instinktu, ļoti patīk bērniņi, un, nevaru sagaidīt,kad tas notiks. Kas attiecas uz gaidīšanas laiku un dzemdībām, zinu, ka visas problēmas aizmirsīsies, kad bēbis būs klēpī :)
12.04.2012 18:25 |

Reitings 1761
Neuzskatu 25 par to vecumu, kad pēdējais laiks bērniem. Arī no apkārtējiem nekad neesmu dzirdējusi, ka 20+ gados jau jāsāk obligāti dzemdēt.
Tas ir, pirmkārt, individuāli, otrkārt, pati bērnus agrāk par +-30 neplānoju.
12.04.2012 18:31 |

Reitings 1565
Noteikti tev to saka vecāki cilvēki, jo viņi dzīvo stereotipos. Mūsdienās vidējais vecums ir 26-28.gadi. Jo piespiež dzīves apstākļi un daudzi domā par karjeru. Es vispār nesaprotu, kā var kaut ko tādu uzspiest. Man manos 23 nav nopietnas attiecības un, kas es tagad esmu vecmeita? Ne tak. No stress, neņem tos vecos pierē. :D
12.04.2012 18:38 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mana amerkaanu radiniece dzemdeja pirmo beernu tuvu 40gadiem !Otro peec 40g!Te cilveeki taa nedomaa,ka 40 un vecs!Man loti patiik taa attieksme vispaar-ka tas ciipars ir tikai ciipars-galvenais ,kaa cilveeks juutas pats,kaada veseliiba!
12.04.2012 18:43 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Piekriitu Emmanuellei ,galvenais ir tas,cik jauni vai veci juutamies. Man mamma laida pasaulee manu braali 35 gados,lai arii es piedzimu ,kad vinjai bija vien 19 gadi!! Man ljoti patiik,ka man ir tik jauna mamma,kura ir mana labaakaa draudzene. Taapeec gribas savam beernam buut veel gados jauna un turpinaat jauniibu baudiit kopaa ar mazo ,tas noteikti ir jautri.
12.04.2012 18:52 |

Reitings 5087
Man arī šķiet, ka tas ir individuāli, tā gatavība. 1. Naudas jau nekad nevarēs būt par daudz, ja no tāda viedokļa, tad vienmēr jau gribēsies jaunu auto, maģistru, ceļojumu utml. 2. Par briedumu, gatavību bērniem.. Godīgi sakot, cik redzēts, daudz no tiem bērniem, kas dzemdēti vēlu, ap tiem 40, tiek vairāk lutināti un, atvainojiet, izlaisti.. Tikko nācās pavadīt 12 stundas lidmašīnā, aizmugurē sēdēja sieviete ap 45, vīram jau pāri 50, ar 3 bērniem ap 2 - 5 g.v., tās bija šausmas noklausīties, cik ļoti viņi nespēja tikt galā, bērni uz maiņām viens pēc otra bļāva un pieprasīja nonstopā, es nebeidzu brīnīties, kur dzīves pieredze, kur iemaņas, stabilitāte lēmumos...
12.04.2012 19:07 |

Reitings 3
Reģ: 12.04.2012
Nu nav man mātes instinkta,jā es varu auklēt brāļu mazos, bet pati par māmiņu tuvākajā 10 gadē nevēlos kļūt ...
12.04.2012 19:19 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Karinjo-tur tev taisniiba!To es arii varu teikt par savu amerikaanieti!Varbuut vina taa uzvestos ,ja buutu arii tie 20+-iipasi zeel ,kaa vina lutina puisiiti ar to savu trako uci ,puci....Es noteikti nesaku,ka esmu labaakaa mamma pasaulee,bet sagatavoju saveejos laiciigi patstaaviigai dziivei-maaciiju eest vaariit ,dreebes mazgaat utt jau loti agri!Mees jau varejaam arii "uzsaut" kaadreiz pa dibenu,ko amerikaani nekad nedara...Taads- to eediisu un to nee -vispaar nebija...Varbuut amerikaani vispar saveejos izlaiz vairaak?!Jaaatziist,ka pati mamma izskata zina gan man loti patiik -taada loti aktiiva,sportiska-taada pozitiiva !:)Nu taa menopauze arii saakas peec 40+,tad loti gruuti vispaar dazaam sievieteem tikt galaa ar sevi,kur nu veel ar beerniem...!
12.04.2012 19:23 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Bet tās, kurām ir 25 un uz augšu, kāpēc domājat, ka pēc pāris gadiem parādītos tas mātes instinkts?
12.04.2012 19:23 |

Reitings 5087
Jā, es pamanīju, ka vecāki bija ļoti noguruši, bērni drīpelēja viņus pēc savas patikas. Nebija tās enerģijas paskaidrot, pastāstīt, sarunāties, tikvien cik dzirdēju - beidziet! nu beidziet! lūdzu, beidziet... Man liekas, tajā vecumā būtu jābauda dzīve, darba augļi, jāatpūšas, jāatskatās uz paveikto, pati par sevi skaista ideja - brauciens uz siltajām zemēm, bet tā - ar maziem bērniem komplektā... nu nez, es tā negribētu..
12.04.2012 19:29 |

Reitings 417
Man būs 23 un es bērnam nejūtos gatava. Jau sen zināju, ka bērnu ātrāk kā pēc 27 gadu vecumam negribēšu. Šobrīd man ir savu mērķu un lietas, ko es gribu paveikt. Kādēļ dzemdēt bērnu, ja saprotu, ka negribu to.
Spiediens no apkārtējiem nav bijis. Vienu brīdi gan krustmāte teica, ka man vajagot vienu mazo. Mamma piekrīt, ka vēl mazbērniem laiks. Un ņemot vērā, ka man ir jauna mamma mazbērnus viņa sagaidīs.
Var just, kad esi gatavs bērniem. Kad mamma bija jauna arī vispirms aprecējās, padzīvoja ar manu tēvu un tikai tad, kad viss bija normāli izdomāja dzemdēt mani. Līdz ar to ir tāds brīdis, kad jūtas sieviete tam gatava.
Man ir draudzene, kurai ir 25 gadi, jau pabijusi sievas kārtā un atkal ir brīva, bet bērnus nevēlas un nejūt vispār pēc tiem vēlmi.
Cik sieviešu tik viedokļu :)
12.04.2012 19:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)