Nelietoju alkoholu.

Reitings 2
Reģ: 05.04.2012
Sveiki!

Tātad..mūsdienās novēroju to, ka bieži vien jaunieši vairums pasākumos, ballēs, ballītēs lieto grādīgos dzērienus. Un tā ir gandrīz vai norma.
Alkoholu vispār nedzeru - nedrīkstu dzert(pat vienu glāzi), jo veselība neļauj, kā arī visiem zināmā bērnības psiholoģiskā trauma-kad kāds no vecākiem dzēra&smēķēja un bērnam tas izraisa riebumu nākotnē.
Protams, šī nav problēma!! :)
Bet problēma slēpjas sabiedrības izpratnē par alkoholu!
Kādas ir Jūsu attiecības ar alkoholu?
Ja Jūs nelietojat, tad, kāpēc Jūs nelietojat alkoholiskos dzērienus? Un kāda ir apkārtējo attieksme pret Jums?
Kāpēc šāds dzēriens ieņem tik lielu lomu mūsdienās?

Saprotu, ka atbilde uz diskusijas jautājumu varētu būt jau acīmredzama un pašsaprotama, bet būtu interesanti izlasīt citu cilvēku viedokļus un nostāju par šo (daudzas reizes apspriesto) tēmu ! :)

Paldies par uzmanību!
Pavasarīgu dienu vēlot,
Exelencia009! :)
11.04.2012 02:00 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
iemācies lūdzu izteikt savu domu.....tā ir,ka nevienu grāmatu neesi rokās paņēmusi...
11.04.2012 12:44 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
labi teikšu precīzāk - jūs esat bomzenes kas izfantazē dažādākas dzīves situācijas.
11.04.2012 12:47 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Tas par to ka gramatu rokā nevar dot, jo apēdīs bija tiiik labs! :D :D :D
11.04.2012 13:00 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
bandita - nē, nu dod...pāķis, paliek pāķis....
11.04.2012 13:00 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Labs kašķis! kārtīgi izsmējos! :D :D :D
11.04.2012 13:01 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Pirmkārt, ļoti cienu un pat mazliet apbrīnoju cilvēkus, kas nelieto alkoholu! Es arī tā gribētu :D Pašai ļoti garšo un patīk sajūtas, ko sniedz alkohols - tāds patīkams siltums, atslābums, pacilāts garastāvoklis. Noreibstu jau no glāzes vīna (pie stūres noteikti nevarētu sēsties)! Vislabāk garšo rums un sausie vīni, bet cenšos izvairīties no tekilas, džina un vodkas, ļoti nepatīk. Dzirkstošie vīni, šampanietis un sidrs nekad netiek lietoti. Alu dzeru tikai mājās un diezgan reti - nepatīk, ka uzreiz jāskraida uz tualeti un vēders kā bumba kļūst :)

Man ir tāda lieta, ka ikdienā esmu salīdzinoši noslēgts cilvēks, kontrolēju katru savu vārdu un rīcību, un ballītēs alkohols ļauj atbrīvoties, brīvi komunicēt ar cilvēkiem, vienmēr notiek kaut kas foršs un pozitīvs! Tā kā, ja alkohols tiek lietots normas robežās un paralēli vakara gaitā tiek dzerts arī ūdens, tad viss ir kārtībā, vismaz man. Ja spētu panākt to pašu efektu nedzerot un ja man tik ļoti negaršotu rums visās iespējamās variācijās, tad būtu baigi forši nelietot alkoholu :)
11.04.2012 13:42 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tik pat kā nelietoju alkoholu.Sanāk pāris reizes gadā iedzert vīna glāzi kādās lielākās viesībās un šampanieša glāzi sagaidot jaunu gadu.Alu vispār nespēju iedzert,jo jau smaka šķiet pretīga.Spēju izklaidēties un būt jautra bez dzeršanas.Man arī īpaši negaršo alko,lai gribētos baigi vairāk dzert.Kā arī-neredzu vispār jēgu,kāpēc vajadzētu piedzerties katrās svinībās un katru nedēļas nogali.
Tiesa,saņemu daudz neizpratnes no apkārtējiem,kas nav ar mani ļoti labi pazīstami(ģimene un draugi vispār tam nepievērš uzmanību,jo visu saprot).Tas ir kādos pasākumos,kur ir arī tāli paziņas utt.Tad liela daļa domā,ka es tikai speciāli liedzos un patiesībā man dikti gribas dzert.
Man šķiet,ka pats stulbākais,ko var pateikt ir: ''kas tu mani necieni,ka nevari iedzert?''Mani tāds teksts apvaino,jo es neredzu pilnīgi nekādu saistību starp cieņu un dzeršanu,un šo tekstu uztveru kā mēģinājumu uzspiest man dzeršanu.
11.04.2012 13:58 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Es lietoju alkoholu,jo man garsho. Tachu ljoti,ljooti reti piedzeros,jo reti eju balleeties. Parasti iedzeru maajaas savu iecieniito baltviinu,vnk kad gribas atslaabinaaties ,viina glaaze mani nomierina,saldaak gulju arii. Kad ir balliite ar draudzeneem un ejam uz klubinju tad parasti atljaujos iedzert vairaak . Peedeejo reizi dzeeraam visu ko-tequilu,alu,kokteiljus. Galvenais lai ir forsha kompaanija,tad arii neprasaas peec daudz alkohola. Ar mums kopaa klubaa bija meitene,kura vakara gaitaa dzeera tikai uudeni,lieki piebilst ka vinjai man liekas bija mazliet garlaiciigi ,jo mees visas paareejaas ik peec kaada laika gaajaam iedzert pa tequilai.
Man personiigi nekas nav pret ,ja cilveeks nelieto alkoholu. Man pat riebjas un ljoti kaitina,ja cilveeks biezhi un daudz dzer/piedzeras -tieshi shii iemesla mans ex ir EX..
Un prieks,ka tagadeejais miiljotais viirietis nelieto alko gandriiz nemaz un ljoti reti!!! :)
11.04.2012 14:04 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Es domāju, ka lielākā daļa lieto alkoholu, jo daudzi to dara dažādos pasākumos, izklaidēs (visi nē, bet daudzi),un pat atpūtas brīžos mājās. Manuprāt, to dara,jo tā tiešām, kā Tu minēji, ir kā norma, jo daudzi tā dara - kā dzimšanas diena vai ballīte, tā noteikti būs dzeramais grādīgs. Protams, ka cits varbūt ar iemeslu dzer, kad jūtas nomākts, bēdīgs vai gluži pretēji - dzer jo grib nosvinēt kādu notikumu. Citam garšo konkrēts dzēriens. Kaut kā tā...
11.04.2012 14:12 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Es senāk arī biju lepna nedzērāja, bet tā bija diezgan liela izlikšanās. Man alkohols negaršoja un teicu, ka es kā prātīgs cilvēks ņemu vērā, kad organisms kliedz: "Inde!!!" Jo uz to norāda gan garša, gan efekts, gan paģiras. Un man likās vienkārši nožēlojami, ka cilvēki spiež sevi dzert alu, lai vēlāk varētu jūsmot (nu būsim godīgi - kuram alus garšoja pirmajā reizē? Īpatnēja garša - jā, interesanta - jā, bet ne garšīga). Nožēlojami, ka kāds tā cenšas iederēties.

A bet tagad... Man vienalga! Man patīk reibums, šī mākslīgi radītā/pastiprinātā jautrība, un neredzu neko nosodāmu tajā, ka tas nav dabiski.
Kas mainījās? Beidzu tēlot kādu, kas skatās no augšas, lai slēptu aizvainojumu, ka mani neaicināja dzert. :D
11.04.2012 14:26 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Un par kādu visiem zināmo psiholoģisko traumu tu runā? Neredzu, ka tas dzīvē patiešām tā būtu.
11.04.2012 14:28 |

Reitings 96
Reģ: 07.11.2010
Tā kā esmu students, tad ballējos BIEŽI.. kādas 3x nedēļā un arī alkoholu lietoju..nejau nenormāli piedzeroties,bet tāpat sanāk pāris aliņi vai daži kokteilīši katrā no tiem vakariem... Ir reizes,kad neprasās alkoholu,tad vnk nedzeru. Katrā gadījumā nav problēmu ballēties bez alkohola reibuma, bet, cik skatos tad lielākā daļa nedzērājas ir tās kurām nav ballīšu, tad nu teikšu,ka ar to viss izskaidrojas :D
11.04.2012 14:36 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Es alkoholu nelietoju. Iemesls - kādreiz biju daudz par daudz aizrāvusies, nekad nemācēju apstāties un vienmēr sastrādāju muļķības.
Šobrīd pārāk daudz neuzturos kompānijās, kurās tiek lietots alkohols, tāpēc reti ir tādas situācijas, kad kāds vispār pamana, ka nelietoju alkoholu.
11.04.2012 16:06 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
banditai bērnībā vecāki uz kakla kāra kotleti, lai vismaz suņi ar viņu spēlētos

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vārds vietā!
11.04.2012 16:09 |

Reitings 192
Reģ: 17.11.2010
Es dzeru reti, bet kad dzeru, tad parasti ar draudzenēm piedzeramies pamatīgi. Agrāk bija slikti no alko, nu jau pieradu.
Lai gan pati dzeru, mani tracina piedzērušies cilvēki (ne iedzēruši, bet tādi kuri amatīgā pālī) tad, kad pati esmu skaidrā. |-(
11.04.2012 16:31 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
attiecības ar alkoholu? nu tādas.. normālas :D ja jau nešauj pār strīpu, tad problēmu nav. parasti tad, kad ir ballīte, tad arī alkohols ir un neatceros reizi, kad nebūtu vismaz kāds kokteilis izdzerts, lai gan, ja man negribās, tad nē un viss, pietiks arī ar kādu garšīgu padzērienu. bet nedzeru līdz kliņķim, tas man liekas diezgan nožēlojami. varētu iztikt arī bez, bet kādas pāris glāzes jau var, turklāt, tas pastiprina manu jautro noskaņojumu un jūtu pacilātību sevī. :D principā, tas patīk, bet nav tā, ka man to vajadzētu kā ikdienišķo ballītes devu..
11.04.2012 16:43 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Agrak es lietoju alkoholu loti daudz. Kops parvacos uz arzemen saku dzert krietni mazak un tagad, kad ieveroju gaveni mana attieksme pret alko mainijas. Isteniba man bija fruti parvaret to, ka gavena laika nevareju dzert. Un tad es sapratu to, cik nozelojami, ka cilveks pat nedelu nevar iztikt bez viina vai kada cita alkoholiska dzeriena. Tas tachu nav vajadzigs!

Tagad es piedomashu ko un cik daudz dzeru. Biede jau ari kalorijas ko iedzer viena tusinja laika.
Tiesa, uz klubu es nevaru skaidra aiziet, vnk nezinu ka skaidra uzvesties un manir garlaicigi!
11.04.2012 16:58 |

Reitings 27
Reģ: 16.01.2015
Domāju, ka alkohols nav īstā mēraukla, kas nosaka kvalitātes parametrus pasākumā. Domāju, ka daudzi jaunieši ir pieņēmuši, ka tas ir vienīgais veids kā "atslābināties" vai labi pavadīt laiku (kas protams ir pilnīgs ideotisms). Cilvēki baidās būt atvērti un reizēm pat vienk. darīt bērnišķīgas muļķības un alkohols ir tikai atruna. Īsti nav tāda lieta kā - garšo....jo tur nav kam garšot - tajā mirklī, kad ķermenis vairs neatgrūž alkoholu un tas sāk "garšot", īstenībā viss ko smadzenes vēlas ir hormonālā disbalanca "kaifs", kas rodas alkohola reibumā - citiem vādiem atkarība jau ir iestājusies. (Daudzi varbūt noliegs un apstrīdēs uzrakstīto, bet... Jums mīļie cilvēki der atcerēties ka atkarībai ir dažādi līmeņi: no ķermeņa adaptācijas....līdz tādai, kas iznīcina tavas attiecības un visu no tā izrietošo).
17.03.2015 11:53 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
patik labs viskijs, konjacins ,vins...nu vel alus.

Uz klubiem neeju. Uz kadu baru pa retam. Majas apstaklos biezi iedzeru paris glazes. Ja skumjaks garastavoklis tad vairaak..Ja uz kadu pasakumu jaiet neatsakos no tostiem.

Katraa zinaa ciena pret tiem kas prot atraisities ,izpriecaties pilnigi skaidraa.:)
17.03.2015 14:55 |

Reitings 309
Reģ: 13.03.2015
Par paareejiem vienalga, lielai daljai cilveeku no laika gala ir bijusi tieksme ar kaut ko apreibinaaties, bet pati nelietoju. Esmu nogarshojusi viinu un pavisam godiigi nesaprotu, kas tur var garshot un patikt - asa, spirtota garsha un vairs nekas. Zheel sava organisma, savu aknu, kam visa shii inde buutu jaafiltree. Man neviens ar alkoholu nav iipashi uzbaazies, nav arii jautaajis, kaapeec nedzeru.
17.03.2015 15:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits