Nu, tas, ka jaunākie modeļi ir krietni labāki ir mīts. Pārsvarā fīčas ir tādas, kas fotogrāfijas kvalitāti ietekmē minimāli. Okei, svarīgs faktors ir tas, ka visi jaunākie modeļi strādā feini bez trokšņiem arī augstos ISO, vismaz es apgreidojoties uz savu jauno kameru droši vien tā pamatīgi izjutu tikai to. Protams, arī kadru daudzums sekundē, bet...nu tiešām, iesācējam ir vienalga, ja vien nefotogrāfē reportāžas un sportu, nevar just 3 vai 10 kadri sekundē.
Šobrīd kompaktās kameras ir ļoti feinas un kvalitatīvas, taču labākajām cena arī sniedzas augstu - ap tiem pašiem 500 Ls arī ir. Ja kompaktums nav būtisks, tad es netērētu tādu cenu šādai kamerai, labāk iegādātos spoguleni.
Zem 500 Ls šobrīd var mierīgi dabūt vai iesācēju līmeņa spoguļkameru, vai arī ne to pašu svaigāko modeli vidējā līmeņa kamerām. Ja fotografēšana pagaidām ir tikai hobijs, tad kvalitatīvas fotogrāfijas iegūsi arī ar iesācēju līmeni. Konkrēti piemēri - Pentax K-r, Canon 1100D un Nikon D3100.
Nav tik traki veikalos, Elkor ir tiešām forši pārdevēji, esmu daudzas reizes tur gājusi vienkārši parunāt, daļa no viņiem nav piesaistīti vienam zīmolam, var pastāstīt par dažādiem un paši praksē izmēģina. Vienam konkrētam pārdevējam gan ticēt nevar, labāk pēc tam atgriezties un papļāpāt ar citu arī. :D