Pret.
Un man ir viens PRETarguments tām, kuras apgalvo, ka pārdevēji arī ir tikai cilvēki. Mans tētis strādā smagu fizisku darbu + ofisa darbu preču ostā 5 dienas nedēļā, reizēm arī pa naktīm. Ja vajag arī sestdienās un svētdienās. Joprojām nezinām vai Lieldienas viņam būs brīvas un vai varēsim aizbraukt uz laukiem pie vecmammas. Varbūt jāklapē tā preču osta svētdienās ciet. Vai tad turienes darbinieki nav cilvēki? Vai tie, kas strādā lidostās, uz prāmjiem, kafejnīcās, kinoteātros un piena kombinātos nav cilvēki? Jūs laikam esat totāli aklas, ja viss, ko redzat strādājam, ir veikali un nabadziņi pārdevēji.
Runājot par veikaliem. Piemērs - bērnam vajag nopirkt jaunus apavus un drēbes ziemai. Taču ja veikals ir ciet nedēļas nogalē, sanāk, ka bērnam ir jākavē pulciņi vai jāatstāj mājasdarbi nepildīti, lai (ja vecāki vispār tiek!) pēc veikala apmeklējuma laicīgi aizietu gulēt.
Es nesastādu ēdienkarti nedēļai un nezinu nevienu, kurs tā darītu. Un pat ja dara, cik strikti pieturēsies pie tā, ka svētdienas rītam ir paredzetas pankūkas, ko nevar uzcept, jo piens ir saskābis, bet nopirkt to nevar, jo veikals ir ciet?
Es neesmu no cilvēkiem, kas ieiet veikalā un var nopirkt pirmo apģērba gabalu, kas patīk. Man ir jāiet, jāmeklē un jāmēra, kas man vispār derēs, nemaz nerunājot par patikšanu vai piestāvēšanu, tāpēc apģērba pirkšana man aizņem vairākas stundas, līdz ar to ir neiespējama darbadienās.