Veikali svētdienās slēgti! Par vai pret?

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Vairākās valstīs veikali ir slēgti sestdienas pēcpusdienā un svētdienās.
Rietumeiropas valstīs, kur tradicionāli liela daļa veikalu svētdienās ir slēgti.
Vācijā un Francijā, darbs svētdienās ir aizliegts ar likumu, taču nereti tirgotāji izvēlas to ignorēt, maksājot ievērojamas soda naudas
Sveice-svētdienas tikai ar izņēmumiem kāds strāda. Sestdienas saisinātas dienas.

Komentāri no tvnet joku raksta. Taču jūs būtu par vai pret ja veikali svētdienās būtu slēgti?
01.04.2012 14:23 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Tā kā pati strādāju pārtikas veikalā, es, protams, būtu par to,ka sestdienā saīsināts darba laiks un svētdienās slēgts!! Zinu,ka Vācijā svētdienās slēgti,likās nedaudz dīvaini,kad man pastāstīja,bet cilvēki pierod,ja zin,ka būs ciet,iepirksies pirms tam!

Protams,ja es nestrādāu pati veikalā,es noteikti būtu par to,lai ir atvērti :D Bet tagad kā darbiniece balsotu par to,lai slēgts :D

Bet ja tā pavisam nopietni,tad tā sestdiena kaut vai lai līdz tiem desmitiem,bet svētdien slēgts vai vismaz svētdienā sasīsināts,jo svētdienā, manuprāt, tiešām vakaros nav daudz cilvēku. Un ja zina, līdz cikiem būtu atvērts,tak aizietu ātrāk.
02.04.2012 00:09 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Bet, no šīs puses skatoties, tad jau taču visās profesijās strādājošie varētu atrast visādus iemeslus, lai dabūtu brīvdienas, utt.
02.04.2012 00:19 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Ar gimeni,protams, burtiska veida tie atvertie veikali netrauce but kopa, bet brivdienas jau ta veikalu busana aiznem diezgan daudz laika,nekur nav jasteidzas,visu var mierigi izskatit,apskatit... ta ka seit tadas iespejas nav,pavadat to laiku kopa savadak! :)
02.04.2012 00:25 |

Reitings 106
Reģ: 30.01.2010
PRET PRET un vēlreiz PRET!
Mācos 6 dienas nedēļā no 8:30 līdz 10vakarā! Un vienīgā brīvdiena ir Sv, vienīgā iespēja aiziet uz veikalu!
02.04.2012 01:29 |

Reitings 20
Reģ: 25.01.2011
PAR! pati gan strādāju birojā.
02.04.2012 03:16 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Es personīgi īsti nezinu cilvēkus, kuri brauc uz veikaliem tikai for fun. Man zināmie cilvēki brauc, ja kaut ko vajag. Protams, te dažas teica, ka cilvēks ienāk veikalā un tāpat neko nenopērk. Un? Vai tad jūs,kad, piemēram, vajag jaunas bikses, ieejat veikalā, un uzreiz pirmās bikses paņemat? Tāpēc tas, ka ģimene aizbrauc uz veikalu, nav jāsaprot tizli - vai tad bērniem neko nevajag nopirkt? Un skaidrs, ka bērniem kaut ko vecāki pirks, bet bērns grib gan izvēlēties, gan uzmērīt. Turklāt ne jau visa diena tiek pavadīta veikalā.

Un par pārdevējām - protams, ka viņas ir cilvēki, bet tak neviens nespiež strādāt par pārdevēju. Kaut cik normālos veikalos nav viena pārdevēja 7 dienas nedēļā, bet gan ir vairākas,kas strādā uz maiņām pēc slīdošā grafika vai pēc tā, kā vienojas. 7 dienas nedēļā pa 10 h šaubos, ka kāda strādā. Vienmēr taču ir tas citas brīvas dienas pa nedēļu. Un maiņas jau neiekrīt katru brīvdienu, tā kā lielākoties var pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni. :)
02.04.2012 08:04 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Pret. Nesen izbaudīju piespiedu svētdienu Vācijā – murgs kaut kāds. Pat ūdeni nevar nopirkt.
Tā kā es tā baigi “tāpat vien” nestaigāju pa veikaliem, bet tad, ja kaut ka sir vajadzīgs vai tieeešām nav, ko darīt un to parasti daru brīvdienās, tad nebūtu ērti, ja nevarētu nopirkt pārtiku, iegādāties kādu steidzami nepieciešamu preci.
02.04.2012 16:57 |

Reitings 91
Reģ: 10.02.2012
PRET!!!
Kāda gan jums daļa par tiem, kas svētdienās ar bērniem brauc uz TC??! Pašas negribat = nebraucat, un kas grib - tie brauc! Nerunājot jau par kārtējo darbinieku skaita samazināšanu.
Kad aizbraucu prom no Rīgas uz savu pilsētu, viss tāds izmiris (tur arī veikali, kafejnīcas pat darbdienās līdz 18iem strādā, 7dien slēgts). Mani priecē, ka Rīgā veikali strādā, bieži eju svētdienās, jo tad vismaz ir vairāk brīvs laiks.
Domāju, ka pie mums nekā tāda nebūtu, jo ir stulbi salīdzināt tādu valsteli kā LV (iemācieties taču objektīvi paskatīties no malas) un piem Vāciju. Cilvēki iet uz pērkas, tāds ir 21. gs, kas grib pavadīt laiku ar ģimeni - nu tupiet mājās, kas gribēs tie ies uz veikaliem! Justos kā atsviesta pagātnē, ja 7diena būtu kaut kāda klusā diena :D
02.04.2012 20:29 |

10 gadi
Reitings 1088
Reģ: 25.04.2010
PRET.
Visvairāk jau domājot par to,cik daudz cilvēku tiks atlaisti un tiem,kuru alga ir atkarīga no nostrādātajām stundām,jau tā mazās algas paliktu vēl daudz mazākas.
02.04.2012 20:49 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ar to, ka cilvēki pavada laiku ar ģimenēm, es biju domājusi, ka cilvēki, kas strādā veikalos var pavadīt laiku ar ģimeni.
Bet Latvijā tas tiešām nebūtu īsti realizējams.
02.04.2012 23:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man tieši Anglijā tas nokaitināja, ka daudzi veikali ciet jau 17.30, bet darbs beidzas 17.00!
03.04.2012 09:09 |

Reitings 72
Reģ: 18.07.2011
Esmu par, jo pārdevēji, kas tur strādā arī ir cilvēki un vēlas būt kopā ar savām ģimenēm :)
03.04.2012 12:50 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
pilnīgi pret.
jo dažreiz pat ir patīkami visu brīvdienu pavadīt pa veikaliem.
03.04.2012 13:24 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Pret.
Un man ir viens PRETarguments tām, kuras apgalvo, ka pārdevēji arī ir tikai cilvēki. Mans tētis strādā smagu fizisku darbu + ofisa darbu preču ostā 5 dienas nedēļā, reizēm arī pa naktīm. Ja vajag arī sestdienās un svētdienās. Joprojām nezinām vai Lieldienas viņam būs brīvas un vai varēsim aizbraukt uz laukiem pie vecmammas. Varbūt jāklapē tā preču osta svētdienās ciet. Vai tad turienes darbinieki nav cilvēki? Vai tie, kas strādā lidostās, uz prāmjiem, kafejnīcās, kinoteātros un piena kombinātos nav cilvēki? Jūs laikam esat totāli aklas, ja viss, ko redzat strādājam, ir veikali un nabadziņi pārdevēji.
Runājot par veikaliem. Piemērs - bērnam vajag nopirkt jaunus apavus un drēbes ziemai. Taču ja veikals ir ciet nedēļas nogalē, sanāk, ka bērnam ir jākavē pulciņi vai jāatstāj mājasdarbi nepildīti, lai (ja vecāki vispār tiek!) pēc veikala apmeklējuma laicīgi aizietu gulēt.
Es nesastādu ēdienkarti nedēļai un nezinu nevienu, kurs tā darītu. Un pat ja dara, cik strikti pieturēsies pie tā, ka svētdienas rītam ir paredzetas pankūkas, ko nevar uzcept, jo piens ir saskābis, bet nopirkt to nevar, jo veikals ir ciet?
Es neesmu no cilvēkiem, kas ieiet veikalā un var nopirkt pirmo apģērba gabalu, kas patīk. Man ir jāiet, jāmeklē un jāmēra, kas man vispār derēs, nemaz nerunājot par patikšanu vai piestāvēšanu, tāpēc apģērba pirkšana man aizņem vairākas stundas, līdz ar to ir neiespējama darbadienās.
03.04.2012 14:57 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Lai gan nedzīvoju Latvijā esmu pavisam noteikti PRET veikalu slēgšanu 7dienās!

Pati dzīvoju 2 gadus vietā, kur darba dienās veikali tiek slēgti jau 19:00, 6dienās- 16:00 un 7dienās- slēgti. Tas mani drausmīgi kaitināja! Tik neparocīgi.

Šobrīd dzīvoju Vācijā un aizvien nespēju pierast pie tā, ka veikali 7dienās ir slēgti (labi vismaz, ka maiznīcas no rītiem ir atvērtas, lai maizi būtu iespējams iegādāties), lai gan tagad pavasarī tiek rīkotas "atvērtās 7dienas", tad nu cilvēku pūļi ir vājprātā lieli, ka pat normāli veikalā apgriezties nevar.
03.04.2012 19:00 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es piekrītu tām, kas saka, ka lielveikalu slēgšana svētdienās pamatīgi iedragātu ekonomiku, nerunājot nemaz par pārdevēju skaita samazināšanu un pieaugošu bezdarbu.
Bet - filozofiski raugoties - pie visa pierod. Pierastu arī tad, ja vienīgais, kas svētdienā būtu vaļā, būtu benzīntanks.
Labi pazīstu Dāniju, kur svētdienas reti kas ir vaļā, tāpat arī darbadienu vakaros, un es domāju, ka šī tradīcija ir cieši saistīta ar valsts labklājību un ekonomiku. Šeit cilvēki strādā nevis 9-17, bet 7-15 vai 8-16 un tādējādi arī darbadienā pietiek laika iebraukt veikalā, pat ja tas strādā tikai līdz 18. Nezinu, vai tas ir objektīvi, bet man ir sajūta, ka Dānijā notiek tieši pretējs process - arvien vairāk t/c ir vaļā līdz vēlam vakaram un arī svētdienās. Tāpat veikali ik pa laikam rīko "atvērtās svētdienas", kad uz pāris stundām strādā arī svētdienās.
03.04.2012 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)