Man gan patīk labāk tās zupas, kas ir nedzidrās - tā kārtīgi savārījušās.
Manuprāt, lai būtu dzidra, vajag tīru buljonu un neļaut sastāvdaļām vārīties tik ilgi, ka tās sāk šķīst ārā, bet vēl ir stingras vienlaikus gatavas.
Tad nevajag likt vāku un dārzeņi jāliek pēc tā cik ilgi katrs vārās? Es biju domājusi ja vāra no īstas vistas ne tieši no buljona, :) mēģināšu tad redzēs vai izdosies :) paldies
Ir jau arī jāvāra no īstas vistas. Vārot vistas gaļu - rodas buljons. Tam jābūt tīram, laicīgi jānosmeļ putas. Kad gaļa izvārījusies, izņem to - atkalo, un buljonā vāri zupu.
Es aizmirsu par putaam !Taas noteikti nonemu ar putu karoti!Es lieku vispirms burkaanus,tad kartupelus utt!Es loti daudz uzturaa lietoju kiplokus ,siipolus...vienmeer mazliet pielieku klaat arii zupaam!Nekad neko nevaaru peec recepteem-katra zupa ,katru reizi iznaak citaada...!Maakslas sedevrs!:)
elementāri - rūpīgi noputot, kad sāk vārīties vistiņa ar kaulu ..un kad vistiņa mīksta un sāk atdalīties no kaula..izvilkt ārā un buljonu izkāst caur smalku sietu un būs dzidrs buljons un vistu var atdalīt no kaula sagriezt mazos gabaliņos (gaumes lieta) un likt atpakaļ zupā.