Lieldienas!

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Čau, čau! :)

Šodien aizdomājos, ka Lieldienas nemaz nav aiz kalniem. Šogad ir liela vēlēšanās atzīmēt Lieldienas tā pa īstam. :)

Padalaties savās izjūtās un asociācijās par Lieldienu svinēšanu! Ko domājat celt galdā, vai piedomāsiet pie dekorācijām, kādas tradīcijas ievērojat? Vai ir kādas jautras atrakcijas, ko patīk rīkot šajos svētkos?
Varbūt šādi daloties ar stāstiem, padomiem un idejām radīsim lielāku iedvesmu šos svētkus padarīt īpaši mīļus un saulainus mums un mūsu mīļajiem :)

Man vienmēr ir dikti paticis krāsot olas ar sīpolu mizām, sienot ar diedziņiem klāt ziedus, lapiņas un kādus graudiņus. Kā neatņemama sastāvdaļa vienmēr ir šķitusi augstā šūpošanās, lai odi nekož (lai gan nekad īsti līdzējis nav, odiem šķietu diezgan ēdama :D ).
Lai gan neesmu īpaši reliģioza, vienmēr patika doties Lieldienu agrā rītā uz baznīcu iesvētīt maizīti, olas un sāli. Uzreiz diena šķita tāda gaiša un īpaša :)
29.03.2012 15:54 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man Lieldienas bijušas-nebijušas, es pat olas neplānoju krāsot :D
30.03.2012 15:18 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Šogad Lieldienas svinēšu, rakstot BD. Parasti apciemojam vecākus, bet šogad ir abiem jāmācās. Ir doma aizdoties uz dažām stundām uz Brīvdabas muzeju :)
31.03.2012 15:08 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Olas noteikti naakam sestdien kraasoshu vakaraa. Taa kaa 7 dien briivs tad iesim pie mana teeta gjimenes sisties ar olaam,jo vinji dziivo tepat blakus. Noteikti aizvediishu mazo braali uz shuupoleem un pati izshuuposhos.:) Parasti olas kraasoju siipolu mizaas,taa kaa mana omiite. Atceros pagaajushaas Lieldienas pie teeta,bija dikti jautri-iznesaam daarzaa gultas matraci un sauljojaamies,visi laistiijaamies ar uudens spainjiem,kameer bijaam izmirkushi slapji.:D :D
31.03.2012 15:30 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Dažas olas apēdam. Citreiz kādu gardumu uztaisām (šogad gribēšu riekstiņus ar daudz pildījumu), bet tas arī viss. Nešūpojos, jo man slikti paliek, olas krāsot slinkums un bērni arī nav, kuriem vajadzētu kādas atrakcijas.
31.03.2012 16:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits