Šodien esmu bremzēta - lūdzu paskaidrojumu, ko nozīmē identitātes nozagšana! Jānis Bērziņš sevi uzdod par Andri Ozoliņu?
Vispār, jocīgs jautājums un man nav saprotams, kāpēc tas vispār izraisa kaut kādas pārdomas. Cits var teikt vai darīt, vai uzdoties par ko vien grib. Viņš tāpat būs cits cilvēks, līdz ar to atbilde ir skaidra.
Novāc, ko gribi-Jāni Bērziņu vai Pēteri Kalniņu, slepkavība paliek slepkavība. Jeb tā identitātes zagšana ir domāta virtuālajā vidē? Tad jāslepkavo ar virtuālo duncīti un jāsaņem virtuāls mūža ielodzījums? :) Īsāk sakot-murgs un citāts nav ne asprātīgs ne pārdomas raisošs.
Man atbildēt racionāli vai filozofiski?
Jebkura cilvēka nogalināšana ir slepkavība, pat, ja viņš ir nozadzis tev mašīnu vai naudu, identitāti vai vēl nezinu, ko.
No filozofiskāka viedokļa-kā tu zini, ka tu esi īstais oriģināls? Varbut ir vēl 100 cilvēki tādi paši kā tu.
identitāti manu prāt ir cilvēka būtība,pēc kuru cilvēku tu atpazīsti.netikai pēc vārda vai uzvārda, bet piemēram stila,uzvedības,runas veida un tamlīdzīgi. :)
Nikolette visi nespēj domāt tikai par to vai mans puisis man šodien pazvanīs puzdienslaikā,ko šodien darīšu,vilkšu mugurā,ēdīšu un ko uzdāvināt sev nedēļas nogalē par čaklo pavasara tīrīšanu.
man neliek mieru šis jautājums jau labu laiku un kā jūs domājat,kāda būtu jūsu atbilde?
Kas Tev neliek mieru - gribas zināt atbildi uz jautājumu vai gribas zināt, kā var cilvēkam ienākt prātā šādas stulbības?
Atbildot uz otro daļu - mana atbilde būtu - slepkavība, jo tiek nogalināts cits cilvēks! Pie tam - varētu vēl piešūt - ar iepriekšēju nodomu.. :)
Slepkavība no pašnāvības atšķiras ar to, ka pašnāvības gadījumā nebūs neviens, ko ielikt cietumā :)
Bet tēma tiešām muļķīga. Par tādām lietām gudri filozofēju 14 gadu vecumā, kad melnas pandas acis šķita stilīgas :D
Ir puse dienas, nevis puze :) Tas vienkārši informācijai.
Nu protams, visi par tādām lietām nespēj domāt. Vienmēr ir kāds, kuram savu enerģiju vajag izlikt bezjēdzīgām lietām. Iesaku vēl padomāt, kas bija pirmais - vista vai ola.
es savādāk laikam uztveru to citātu, jo es to neiztēlojos burtiskā nozīmē kad tagad nogalināšu savu kaimiņmeiteni,tādēļ kad viņa izskatās kā es vai uzvedās.
blackchokolit - kādas atbildes Tu no meitenēm gaidi? Tu taču uzdevi konkrētu jautājumu
kā jūs domājat,kāda būtu jūsu atbilde?
Bet, saņemot atbildes Tu sāc visām pārmest, ka viņas atbild burtiski!
Ak jā, un identitātes nozagšana ir kas daudz, daudz vairāk par to, ka Tava kaimiņiene izskatīsies līdzīga Tev! Tev pat sapņos nav rādījies, kā justos cilvēks, kura identitāte patiešām ir nozagta.. :D