Vai "haļavščikiem" ir viegla dzīve?

Reitings 18
Reģ: 29.01.2009
padalieties vai jūsu paziņu lokā ir tādi cilvēki, kuri visdažādāko līdzekļu palīdzību cenšas visādi izvairīties no izdevumiem... mans piemērs... zinu vienu meiteni, kas dzīvo UK, pelna šeit mininālo. Tātad, viņa 1. nemaksā par sabiedrisko (brauc ar zaķi vai lieto nederīgu braukšanas karti) 2. nemaksā council tax (nodokli par dzīvokli), 3. pa kluso atnes ēdienu no darba kafejnīcā (to neatļauj darīt) ... man šķiet ka ir arī citas lietas par kurām nezinu... tādā veidā var iekrāt līdz pat 1000 gadā... bet citiem godīgiem cilvēkiem mēnesis jāstrādā lai dabūtu tādu summu. vai jums tas šķistu pieņemami, vai labāk būt godīgam?
17.02.2012 00:18 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Man tomēr liekas, ka haļavniekiem dzīvē tik viegla nemaz nav, jo vienā brīdī nāk aplauziens, ka "pa īsto" tu neko nevari sasniegt, ka tavi sasniegumi nemaz nav noeplnīti vai ka neesi izmantojis savu potenciālu. Un ja ilgi ir bezrūpīgi dzīvots, tad grūti ir sākt reāli strādāt. Un ja vēl kāds tevi apbrīno par taviem "sasniegumiem"... Vispār baigie kompleksi.
22.02.2012 12:13 |

Reitings 1607
Reģ: 26.05.2010
Es zinu vienu cilvēku, kas ņem kredītus, dzīvo zaļi, nedomājot par to, ka kredīti ir jāatdod, taisa visādas afēras. Darba devējus šmauc cik nu uziet un mēs visi pārējie brīnamies, ka viņam par to nekas nav, ka vienmēr tiek sveikā cauri un pats vēl ar to lepojas.
Bet kas tā par vieglu dzīvi - zinot, ka kādreiz tas viss var atspēlēties un ļoti nepatīkami. Un tā arī notika viņam šajā gadījumā - bija tiesa, aizliegts izbraukt no Latvijas un naudas summa, ko vienai firmai nozadzis tā teikt, ir jāatdod līdz maijam, ja nē, tiks piespriests sods, kuru protams cilvēks nevēlas un tad meklē visādas iespējas, vēl viegli pasakot, jāmeklē kāds no, kura aizņemties. un viņš protams to visu atkal ar vēsu prātu.
kur tādi rodas?!
22.02.2012 12:30 |

Reitings 633
Manuprāt, ir dažādas lietas - 1) autores minētie "haļavščiki", kas nemaksā par transportu, nemaksā nodokļus u.tml, principā - krāpjas, lai ietaupītu naudu 2) citu meiteņu pieminētie "haļavščiki", kas visu dara pēdējā brīdī, bez lielas piepūles un kam tas viss arī labi izdodas.

Par pirmajiem mans draugs vienmēr saka - Ja tu nemaksā, tad kādam citam ir jāsamaksā tavā vietā.
Jā, es esmu strādājusi neoficiālu darbu par ko man maksā algu, bet nodokļi netiek maksāti, jā, es kādreiz esmu pāris pieturas braukusi "pa zaķi" un ir, protams, dažādas situācijas, bet principā es neatbalstu krāpšanos.
Varbūt šādiem cilvēkiem dzīve ir viegla, bet es negribētu katru dienu braukt ar autobusu bez biļetes un nemitīgi skatīties, vai tik neiekāpj kontrole un tamlīdzīgi satraukties vai tik mani nepieķers.

Par otrajiem - tādi cilvēki vienkārši ir un man šķiet, ka šim gadījumam nav sakara ar negodīgumu un autores jautājumu
vai jums tas šķistu pieņemami, vai labāk būt godīgam?
22.02.2012 12:43 |

Reitings 105
Man bija tieši tāpat kā annika - jo vairāk bastoju stundas, jo labākas atzīmes :D
Bet visur jau tā nav.
Man arī ir svarīgs salds miegs, kā Mysteree, jo ticu tam, ka , ja es būšu godīga, citi būs godīgi arī pret mani. Tā jau tā ķēdīte veidojas ;)
22.02.2012 12:45 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
neesmu godiga. nav vairs tie laiki, lai butu tada.
26.02.2012 19:47 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
......a haļavščikiem par teicamniekiem viens pīpis
26.02.2012 21:23 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Nu autores aprakstītajā situācijā diezin vai meitenei ir viegla haļavščika dzīve - ne jau nu no vieglas dzīves pa kluso čiepj ēdienu ēdienu no kafejnīcas:D
Un kā man patīk tas svētulīgais salīdzinājums ar godīgiem cilvēkiem, kam mēnesis sūri jāstrādā... Nu beidziet - vai sēdēšana cosmo darba laikā nav darba devēja resursu izmantošana, kāda darbiņa izprintēšana savām vajadzībām, kādas papīra lapas paņemšana??? Kaut kā liekulīgi sanāk - vieni sīkie, nelabie darbiņi ir vairāk slikti par citiem tādiem pašiem darbiņiem:)
26.02.2012 21:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits