Orhideju kopšana

Reitings 94
Reģ: 29.01.2009
Sveikas.
Vakar man uzdāvināja falenopša orhideju. Vēlējos uzzināt kā tur ir ar to laistīšanu un skalošanu. Cik bieži un kā ir jāveic tā skalošana un vai tad puķe ir arī jālaista? Jebšu var iztikt tikai ar skalošanu? :)
15.02.2012 17:12 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
hm.. man arī nobira ziedi un es nogriezu kātu, tagad jau nez, gads pagājis, bet jauns kāts nav, ik pa laikam zaļas lapas parādās un kāda lielā nokrīt, skanes zāļas, bet kāta,uz kura ziedi varētu augt, kā nav tā nav! :(
zinu,, ka varbūt saules gaismas mazliet pietrūkst, bet... citu iespēju nav, ir jau tā visaualkinākajā vietā. kādi ieteikumi??
15.02.2012 19:01 |

Reitings 778
Reģ: 27.10.2011
hm.. man arī nobira ziedi un es nogriezu kātu, tagad jau nez, gads pagājis, bet jauns kāts nav, ik pa laikam zaļas lapas parādās un kāda lielā nokrīt, skanes zāļas, bet kāta,uz kura ziedi varētu augt, kā nav tā nav! :(

pasaule
es izdariju ar katu to pashu un gaidu nu jau kkaadu pusotru gadu, bet nesagaidu :D
15.02.2012 19:06 |

Reitings 446
Reģ: 15.02.2012
Nu ar tām puķēm kā ar bitēm-ļoti grūti izdabāt...
Ja tiešām ļoti gribi panākt, lai orhideja ziedētu, tad domāju, ka vajadzētu piestrādāt ar laistīšanu , uz pavasari mērcējamajā podiņā pievieno kādu mēslojumu, bet lai nu kā, domāju, ka ziedkāts tāpat labākajā gadījumā būs tik uz pavasara beigām.
15.02.2012 19:08 |

Reitings 216
Manai mammai arī ir daudz orhideju, bet nesen viena tādus brīnumus sataisīja - uz zaļā kāta, kā Madara jau minēja, izveidojās tāds kā kunkulītis, no kura jaunas lapas un jaunas gaisa saknes sāka augt - nu tā kā pavisam jauna atvasīte. Vai kādai no Jums ir tā gadījies? Kā rīkojāties? Vai to var griezt nost un stādīt atsevišķi kā jaunu orhideju?
15.02.2012 20:54 |

Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010

kātu nevajadzēja griezt nost!
manējai skaistulei arī ziediņi nobira, jo trūka gaismas (to es tik pēc tam sapratu)! nolasīju palikušos ziediņus, un atstāju kāda ir.. noliku pie loga, un laistu 1x nedēļā.. un viss! uz kāta jau parādījās jauni pumpuriņi, un vēl viens atzariņš vēl aug.. :)

nu tas tā, ja kādai vēl tā ir :)
15.02.2012 21:08 |

10 gadi
Reitings 350
Šajā lapā esmu atradusi atbildes uz visiem jautājumiem.
15.02.2012 22:17 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Tiešām par to kātu, pat ja galīgi nokaltis? Man parasti tracina kā izskatās, tāpēc pēc iespējas ātrāk nošņikāju... hmm..
15.02.2012 22:27 |

Reitings 12651
Manai mammai arī ir daudz orhideju, bet nesen viena tādus brīnumus sataisīja - uz zaļā kāta, kā Madara jau minēja, izveidojās tāds kā kunkulītis, no kura jaunas lapas un jaunas gaisa saknes sāka augt - nu tā kā pavisam jauna atvasīte. Vai kādai no Jums ir tā gadījies? Kā rīkojāties? Vai to var griezt nost un stādīt atsevišķi kā jaunu orhideju?

Vienai manas mammas orhidejai tieši tāpat bija, viņa teica, ka jāsagaida, kad saknes jaunajai ir ~10 cm, pat vairāk..tad jānogriež un jāiestāda. Ja būs īsākas saknītes, tad var neieaugt.
15.02.2012 22:39 |

Reitings 12651
Tiešām par to kātu, pat ja galīgi nokaltis? Man parasti tracina kā izskatās, tāpēc pēc iespējas ātrāk nošņikāju... hmm..

karinjo, es arī griežu, kad paliek dzeltenbēšīgbrūns, nu, tāds, ka var redzēt, ka sakaltis..nogriežu tik tālu, cik tāds ir. Un rezultātā man no tā paša "zara" zaļās daļas izauga jauns kāts ar atzaru vēl + izauga pavisam jauns, atsevišķš no tā zars, kuram vēl 4 atzari. :)
15.02.2012 22:42 |

Reitings 216
Marķīze, paldies par linku! :)
15.02.2012 23:01 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Droši vien kāda tāpat dara, nelasīju visus komentārus, bet man stāv vienā caurspīdīgā trauciņā + vēl vienā, caurspīdīgā, kurā varu liet ūdeni. Ūdeni nevajag bieži liet, bet kad ieleju, tad paturu dienu, citreiz diennakti, ja aizmirstās. Pēc tam leju laukā un manas 2 orhidejas ir ļoti skaistas, zied visu laiku jau 3 gadus. Bija periods, kad visi ziediņi noziedēja, bet tagad abām kaudze ar viņiem. :) Foršas puķes.
Orhidejas neaplej, kā citas puķes un vēl... ir nopērkams speciāls mēslojums. Vasarā ar to sabaroju savas puķītes. :)
15.02.2012 23:39 |

Reitings 1
Reģ: 03.11.2011
Varbūt kādai ir Cymbidium orhideja? Uzdāvināja tik skaistu, ziediem bagātu puķi, bet 2 nedēļu laikā visi ziedi nokrita. Domāju,ka tas ir vides maiņas dēļ.Nezinu kā atkopt skaistulīti, lai tā atkal saņemtos un ziedētu.

Ar Phalaenopšiem problēmu nav,ziedēšanas laikā aktīvāk sekoju līdzi mitrumam+pievienoju speciālo mēslojumu.

angry_jamesy - man viena orhideja 2 gadus stāvēja tāda nekāda, bet bija žēl mest ārā, izlikos,ka neredzu tās nīkuļošanu un turpināju laistīt tāpat kā pārējās, kādu dien pamanīju mazu zaļu asniņu un tagad mazā skaistule zied un saka man paldies,ka izglābu to :)
15.02.2012 23:46 |

Reitings 4129
Kā ju nesen izteicos-manas orhidejas vispār netiek koptas. Tiek aplietas, kad atceros, netiek peldinātas, netiek čubinātas, bet aug, pumpuro un zied nonstopā. :) Tikpat labas kā kaktusi, kuriem nekādas papildus rūpes nevajag-galvenais turēt podiņā, kuram gaisma tiek klāt.
Iperiekšējās 7 visas izmetu ārā, jo uz tām uzmetās pūkaini kukaiņi-kaut kādi īpašie orhideju kaitēkļi. Smidzināmā inde nelīdzēja, tāpēc likvidēju visas un tiku pie jaunām. :)
16.02.2012 08:12 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
lai nu ar ko neesmu varējusi saprasties, tad tās ir orhidejas. kā tās pēc veikala atnešanas nozied, tā ne reizi nav bijis ne ziedu, ne ziedkāta. tikai lapas ražo. esmu izmēģinājusies visādi! bet par to silto ūdeni gan nezināju.
16.02.2012 09:12 |

Reitings 345
Reģ: 21.07.2010
Es dievinu orhidejas, manās un vecāku mājās kopā ir kādas 18.

Pa šiem gadiem galus atdeva divas, bet arī tikai tādēļ, ka tās atnesa manējais no sava veikala - labu gribēdams, bija izpārdošana un pāris pēdējos stādus, kas bija atlikuši atnesa.. Kad ieraudzīju viņas gribējās raudāt, sajūta tāda, ka man pusbeigtus kaķēnus atnesa.
Trešā izdzīvoja, bet joprojām viņai ir tādi kā plankumi uz lapām, kas gan netraucē viņai ziedēt.
16.02.2012 10:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits