Pēc personīgas pieredzes:
1. Labāk iet uz privātpraksi - par attieksmi tev pilnīga taisnība. Lai gan arī privātārstiem ir katram savs viedoklis, tomēr attieksme viņiem noteikti daudz saprotošāka/"pofigistiskāka" (izvēlies sev patīkamāko) un līdz ar to ir vieglāk arī pašai.
2. Par analīzēm. Manuprāt, ja atmiņa neviļ, man tika ņemtas tikai asins analīzes. Bet es varu kļūdīties, jo tas bija pasen.
3. Sagatavojies: ārsts pasaka iepriekš, ko ēst/neēst, dzert/nedzert, valkāt, ņemt līdzi utt.
4. Katrai sievietei individuāli, protams, bet man pagāja bez jebkādiem sarežģījumiem. Sāpēja un asiņoja pēc tam dienas 3 kā mēnešreižu laikā. Sadzija un...dzīvo tālāk.
5. Man arī bija pastāvīgas attiecības, un vēl joprojām ir, un mēs arī izsargājāmies, tā ka tu neesi vienīgā, kas "iekrīt" ar 95% - 99,9% drošiem kontracepcijas līdzekļiem. Arī mums bija grūti pieņemt lēmumu; visvairāk jau tieši man, jo "graizīja" jau mani, taču toreiz tas likās vispareizākais. Neko nenožēloju. Bet tas atkal ir individuāli - zinu arī tādas sievietes, kas nekad nav spējušas tikt pāri. Visgrūtāk ir emocionāli, tādēļ pilnībā piekrītu pārējām - apdomā labi.