vai vispār vērta ir izglītība?

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Ak, ak, domāju, vai vispār vērts ir mācīties un iegūt izglītību, jo darbu tāpat nekādu atbilstošu ieguldītajām pūlēm un naudu nedabūt. Agrāk visi gribēja būt izglītoti, nu ir saražoti inteleģentie bezdarbnieki, personīgi pazīstu gan izglītotos fabrikas strādniekus UK, gan Rimi kasierus ar ekonomista izglītību, gan juristus, kas strādā Narvesen. :-/ (e)

30.01.2012 00:53 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Izglītībai ir ļoti, ļoti liela nozīme, viennozīmīgi.

Par to kvalitāti. Tas ir atkarīgs tikai un vienīgi no paša cilvēka, ko viņš "paņem" no tās skolas. Viens nemācīsies, tusēs apkārt, kaut kā capļap nokārtos eksnāmenus, iegūs diplomu un teiks - nekvalitatīva izglītība, neko neesmu ieguvis.

Savukārt otrs pilnībā izmantos augstskolas pieejamos resursus - bibliotēku, datu bāzes, pasniedzēju pieredzi, konsultācijas utt., pats mācīsies - un viņš būs ieguvis kvalitatīvu izglītību.
04.02.2012 19:11 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Manuprāt Latvijā visapšaubāmākie ir paši pasniedzēji. Mani māca cilvēki, kas teju vai neko šajā jomā nav sasnieguši. Kādēļ? Galvenokārt tādēļ, ka Latvijā tās vispār neeksistē. Te gan jājautā, kuras jomas tad šeit ir attīstītas. :-D
Man šķiet absurdi, ka es reiz strādāju pie sievietes, kura pasniedz maksas nodarbības un arī augstskolā un tiek prezentēta kā veiksmīga biznesa sieviete, tikmēr kamēr es skaidri zinu kādas problēmas viņai patiesībā ir un kā viņa organizē savu uzņēmumu un vienīgais, kas viņu glābj no bankrota ir atbalsts no vīra. Varatt man teikt jebko, bet es neuzskatu, ka šādiem cilvēkiem vajadzētu dot padomu studentiem. Labāk ietaupīt naudu un atvērt grāmatu, kuru ir sarakstījis cilvēks, kurš savā jomā ir tiešām izcils. :-) Lētāk taču!
07.02.2012 04:35 |

10 gadi
Reitings 3698
Nelasīju visu diskusiju, bet uzskatu, ka izglītībai ir nozīme un tā ir vērtība.

BET..diemžēl Latvijā tā nu ir sanācis, ka tā kvalitāte pieklibo. Jā, labi, viss atkarīgs no katra paša un tā ir. Bet ir absurda situācija, ka pat maģistra līmeņa studijās studenti vienīgais, par ko domā, ir kā izbraukt vieglāk cauri. Un, nododot, ko pagadās, cilvēks tiek "palaists cauri", jo takš maksā!

Pie tam pēdējā laikā aizdomājoties, manuprāt, pat tam studentu daudzumam nozaru griezumā nebūtu tik liela nozīme. Varam specializēties jebkurā jomā, bet tad ir arī jāsaražo LABI speciālisti, un tie, kas nevēlas mācīties, vai nevar pavilkt- augstākā izglītība nav visiem!

07.02.2012 04:53 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Brieža kundze A inteliģenci nevar iemācīties sēžot skolas solā!
07.02.2012 10:48 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
parādi man kaut vienu, kurš ar augstāko izglītību strādā RIMI pie kases? nevajag aprobežoties ar savu degungalu , lai pēc tam pīkstētu, ka viss ir slikti, pīkstētāji ar augstaako izgliitibu turpinās pīkstēt!
svarigi ir mācīties to, kas patīk,ja vēl budžetā,tad vispār ualllaa :D jo nekad nevar zināt kur Tev kas noderēs, galējā gadījumā vismaz palieliities varēsi :D:D
07.02.2012 14:51 |

Reitings 15092
dodekanesa - ļoti daudz icilvēki ar augstāko izglītību strādā Rimi, starp citu..
07.02.2012 14:57 |

10 gadi
Reitings 3007
izglītībai ir vērtība, bet šodien, lai kaut ko sasniegtu nepietiek ar diplomu- vajag darboties pašam ar sevi. respektīvi, vajag izmantot prakses iespējas- pat ja nemaksā, kursus, apmācības, censties iegūt kontaktus un pats galvenais- labi sevi parādīt.
ar sēdēšanu un čīkstēšanu labu darbu neiegūsi. ir jāpakustina savs dibens un kaut ko jāizdara- dažkārt tāpat vien, bez atalgojuma un iemesla.
mūsdienu jauniešiem ir problēma ar šo dibena izkustināšanu no dīvāna. daudziem šķiet, ka ja ir izglītība tad viss nāks pats. muļķības! ir jādara kaut ko pašam, tikai tad sasniegsi ko vēlies.
07.02.2012 15:04 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
es brīnos. es tiešām brīnos, pati sāku tur strādāt uzreiz pēc vidusskolas un turpinu strādāt paralēli mācībām. ar augstāko izglītību nu nav tur ko darīt, ja vien mūža sapnis nav būt kasierim- pārdevējam.
07.02.2012 15:05 |

Reitings 2304
Nu jā, daži ar pabeigtu maģistrantūru arī Rimi par kasieriem diemžēl nestrādā. :-) Draudzenes māte strādā NVA un ir stāstījusi par ļoti dažādiem cilvēkiem un tur ir pilns ar tādiem, kuri tiešām ar augstāko ir gatavi un ļoti grib strādāt par kasieriem, jo neko citu nevar atrast.
Kā arī, visai jauks rakstiņš bija pirmajā Intelligent Life par to, cik daudzi Eiropā ar pabeigtu dokturantūru strādā pagaidu darbus.
Jā, pašam vajag kaut ko darīt, taču nedzīvojam jau džungļos, man šķiet, ka atrast darbu savā nozarā būtu jābūt visai viegli, ja vien neesi pilnīgs idiots. Galu galā, ne visi velta sevi karjerai un grib pelnīt miljonus.
07.02.2012 16:48 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nesaprotu šos jautājumus. Jebkura izglītība tomēr kaut ko dod.
Es nevaru iedomāties bērnus audzinām skolotājus, kuriem nav izglītības vai arī situāciju, kad aizej pie ārsta un tev noņem analīzi medmāsa, kas nemāk durt vēnā un vispār nesaprot, kas viņai jādara. Es nevaru iedomāties situāciju, ka aizeju pie advokāta un viņš nemāk atbildēt uz maniem jautājumiem. Cilvēku neizglītotība ir drausmīga sērga.
Te nav runa par emocionāli inteliģentiem, dzīvesgudriem cilvēkiem, kas ar vidējo izglītību tomēr uztur plašu redzējumu, bet tieši par profesionālo līmeni. Bez papīra NEVAR un NEDRĪKST ņemt cilvēkus darbā, tāds ir mans viedoklis.

Cilvēki, kas uzdod jautājumus par izglītības nozīmi vienkārši nevēlas neko darīt. Viņiem ir labi strādājot pie kases diendienā. Viņiem nevajag nekādu horizonta paplašināšanu. Un tādi jautājumi "Kāpēc vajag?" būs vienmēr. Tāpēc, ka viņi nesaprot, kāpēc vajag, jo Rimčikā viņus pieņēma ar vidējo izglītību un viņiem liekas, ka darba tirgus sastāv no identiskām situācijām- absolvē videni, pasmaidi un dzīve tev piedāvās vadītāja vietnieka vakanci.. Haha.
07.02.2012 17:13 |

Reitings 2304
WaRRior, Captain Obvious? Man šķiet, ka tas ir visai pašsaprotami, ka neviens negribētu iet pie ārsta, kurš mācījies mājās pašmācībā, bet diskusija noteikti netika izveidota lai runātu par šādām situācijām.
Un neņemt bez izglītības darbā? Nez', piemram mākslā svarīgākais ir portfolio, un es ceru, ka neviens darba devējs apskatot brīnišķīgu dizainera portfolio nejautās par izglītību. Kaut gan, ja jautās, viņa problēma. :-D
Daudzi bez izglītības tiešām neieguva nekādas vadītāju vakances, viņi ieguva daudz vairāk un viņiem ir savi uzņēmumi, piemēram. :-D
Patiesībā es zinu daudzus tādus pat Latvijas mērogā, draudzenes tēvs ir cilvēks, kas knapi pabeidza vidusskolu ar sliktām atzīmēm, bet šobrīd viņam pieder uzņēmums saistīts ar IT tehnoloģijām.
07.02.2012 17:51 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Tie ir tie uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmie gadījumi, kad saslēdzās brīnums kopā ar vel kaut ko un tev paziņu lokā uzrodas kāds, kas var visu panākt ar vidējo. Lai gan šeit atkal ir cits jautājums-vai sieviete var bez izglītības panākt tieši to pašu...?

Un par māksliniekiem es nedomāju, tā vispār ir cita suga, tā pat kā dziedātāji un aktieri, kur tev tas talants atsver to diplomu.
07.02.2012 18:05 |

Reitings 1705
Jā, ir nozīme izglītībai. Bet, lai dzīvē daudz sasniegtu, ir nepieciešamas arī tādas īpašības kā loģisks un radošs prāts, uzņēmība, pašapziņa un motivācija. Činkstuļi tiešām neko nesasniedz :)
07.02.2012 18:35 |

Reitings 699
Reģ: 02.10.2011
Izglītībai ir nozīme, bet lielāka nozīme ir PAZĪŠANĀS, SĀKUMKAPITĀLS, RAKSTURS. Teiksim Šleseram ir knapa vidēja izglītība un nestrādā viņš "narvessen" (diemžēl tāda tā sistēma)
07.02.2012 18:45 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
nē, nav vērta, jo grāvi var rakt arī ar 9 klašu izglītību.
07.02.2012 19:56 |

Reitings 274
Doora, es kad redzu kádu kártējo čikstētāj diskusiju, uzeriz zinu - kas ir autore. Rimsties! Nevis provocē cosmo meicās ar savām diskusijām par vecāku veco golfu, kur atrast bagātu veci un kad esi atradusi tad čīksti, ka viņa ģimene par tevi smejas. a kā tevi uztvert? tu esi trula :-D es zinu daudzus debīlus ar displomiem, jo tiešām izglītības līmenis mums ir kāds ir. Un ja tu esi debīls, tad diploms, kur;a rakstīts, ka esi debīlu maģisrs (vai īpaši bakalaurs) dod tev lielisku iespēju strādāt narvītī vai rimi. Ir jādomā ar galvu, un ja galva ir tuksā - izglītība nelīdzēs, būs tiekai velti zaudēts laiks
07.02.2012 23:21 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Izglītība noteikti ir tā vērta, jo tā tomēr iemāca domāt, skatīt lietas kopsakarībās, trenē to. Lai dabūtu iecerēto labo darbu vēl ir jābūt raksturam, uzņēmībai un PRASMEI SEVI PARĀDĪT, NOSTĀDĪT, kā arī kontaktiem. Vispār šodien izdomāju, ka man ir tāds slinkums dzīvot! Par visu ir jācīnās, bet man ir tāds slinkums, jo jācīnās vairāk kā citiem - mana karma. Un jo vairāk sēžu un neko nedaru, jo tā karma aug augumā lielāka. Izeja ir tikai un vienīgi darbs.
08.02.2012 04:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits