vai vispār vērta ir izglītība?

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Ak, ak, domāju, vai vispār vērts ir mācīties un iegūt izglītību, jo darbu tāpat nekādu atbilstošu ieguldītajām pūlēm un naudu nedabūt. Agrāk visi gribēja būt izglītoti, nu ir saražoti inteleģentie bezdarbnieki, personīgi pazīstu gan izglītotos fabrikas strādniekus UK, gan Rimi kasierus ar ekonomista izglītību, gan juristus, kas strādā Narvesen. :-/ (e)

30.01.2012 00:53 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas ,ka izgliitiibai ir loti liela veertiiba!Vienalga ,kur cilveeks papildinaajis savas zinaasanas-kaadreiz viss,ko esam maaciijusies ,dzivee var nodereet! :-)
Mans viirs jau smejas,ka tie bija labaakie gadi-studiju gadi,ieklaujot visas trakaas ballites utt (l)
30.01.2012 08:56 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Izglītībai ir nozīmes, izņēmums ja neesi iebīdīts darbā pa blatu. Protams cita runa, ja ir ļoti laba prakse, labi amati, tad izglītībai vairs nebūs nozīmes, bet tādu cilvēku kuriem nav izglītība bet ir laba pieredze augstos amatos ir ļoti maz. Mācīties un pabeigt augstskolu ir laiks, pacietība, sava rakstura audzināšanas skola, un es neuzskatu, ka tas būtu bezjēdzīgi.
30.01.2012 09:38 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Cits cilveks ir gudrs, ari bez izglitibas esot, cits ar visu diplomu nespej savu darbu darit.
30.01.2012 09:50 |

Reitings 16208
Man-mees tos saucam par "street smart"cilveekiem! :-)
30.01.2012 10:09 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Jeb "galva straadaa", latviski sakot.
30.01.2012 10:22 |

Reitings 16208
Man vispaar patiik sie cilveeki,jo vini maak izsist sev celu uz naakotni! :-)
30.01.2012 10:58 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Es uzskatu, ka vienalga kādu, bet vienu bakalauru vajag katram, jo zinu piemērus, kad, lai arī cik cilvēks būtu dzīves gudrs un savā jomā pieredzējis, tomēr mainās valstī likums vai noteikumi, kas nosaka, ka šajā jomā obligāti nepieciešama augstākā izglītība un tad cilvēks no darba jāaiziet, tāpēc izglītība pirmkārt ir drošība.

Otrkārt, izglītība tiešām dod citu skatījumu uz dzīvi un citu domāšanu.

Kā arī es neuzskatu, ka nevajag mācīties juristos vai ekonomistos, jo var nestrādāt šajās jomās, bet šīs izglītības vienmēr dzīvē noderēs, it īpaši jurista izglītība (kaut vai tikai bakalaurs), bet tā iemāca cilvēkam skatīties uz visu mazliet savādāk un nebūt tik lētticīgam. ;-)
30.01.2012 13:05 |

Reitings 23
Reģ: 23.01.2012
Manuprāt jebkurai izglītībai ir vērtība!Kaut vai tam pašam pārdevējam prasa,lai ir vidējā obligāti pabeigta,agrāk tā nebija,bija laiki,kad bez maz vai pat bomzis varēja iet par pārdevēju :-D
Laiki mainās un prasības aug,kas to lai zin, vai pēc dažiem gadiem tam pašam pārdevējam neprasa augstāko izglītību(dažām vakancēm jau tagad tādus brīnumus redzu)... :-D
Kādu izglītību un kur iegūt,tas gan ir paša ziņā..Zinu paziņas kas ar izglību strādā kur pagadas vai kur bez izglības tiek augstos amatos,ir arī tādi,kas studē ārzemēs un ir ļoti apmierināti,izglītības sistēma labāka+stipendiju maksā kātīgu,var teikt mācas bez maksas(vismaz Dānijā 2 tādus puišus pazīstu)un Anglijā 1 draudzene pabeidza koledžu,bez problēmām tika par priekšnieku tur. Protams,katram ir savi veiksmes,neveiksmes stāsti,bet daudz kas atkarīgs arī no paša..
Izglība ir tikai +,jebkurā darbā labāk ņem,nekā bez izglītības :-)
30.01.2012 14:13 |

Reitings 17
Reģ: 24.01.2012
Jūs jaucat 2 lietas: jā, ir daudz cilvēku ar izglītību, nevar atrast darbu, bet ko dod pliks papīrs, kad galvā nekā nav. Pilns tādu, kas nāku uz Universitāti, atsēž, kārto 3x eksāmenus, pēc tam skaitās speciālisti savā nozarē ar bakalaura vai pat maģistra grādu.
Manuprāt, viss atkarīgs no katra paša personalitātes, spējām. CIlvēki tieši mūsdienās sūdzās ka nevar atrast labus, zuticamus darbiniekus..
30.01.2012 15:15 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Tas, ka prasības aug nav nekas normāls. Šādai sistēmai vajag pretoties. Jebkurš, kurš ir strādājis par pārdevēju zina, ka nekādu izglītību vai intelektu tam nevajag, kā jau es te citā diskusijā minēju nesen - tas ir studentu darbs pusslodzei, nekas nopietns. Ja prasības aug un kāds ar augstāko iet strādāt par pārdevēju, tad kaut kas nav kārtībā ar šo pasauli, tā ir sistēmas ņirgāšanās par cilvēkiem, kas iegulda laiku, enerģiju un naudu izglītībā, bet visādi izlepuši darba devēji izmanto bezdarba bēdīgo situāciju Latvijā vai kādā citā valstī un liek cilvēkiem pazemoties. :-) Manispēc, ja kāds grib visu dzīvi strādāt par pārdevēju tad var to darīt arī pēc pamatskolas, neredzu atšķirību starp pamatskolas izglītību un vidējo šādā amatā.
04.02.2012 05:35 |

Reitings 3350
Nelasiju ieprieksejos komentarus, ka ari negribu ielsigt garas pardomas, izteiksu savu viedokli:
Uzskatu, ka izglitiba ir verta tikai tad, kad tev ir iespeja macities un tikai macities un tev ir nauda, ko samaksat uzreiz.
Preteja gadijuma uzskatu, ka macities NAV verts.

Mans piemers - esmu sakusi stradat 19 gados un savos 25 esmu zolida amata un eju tikai uz augsu. Man nav agstakas izglitibas, toties man ir darba pieredze ar kuru man nekad nav problemu atrast labu darbu.
Savukart mana draudzene izmacijas bakalauru - neatrada darbu, jo nebija pieredze. Izmacijas magistru un savos 25 gados nekad nav stradajusi un vel joprojam nevar atrast darbu, jo nav tas ieraksts CV, kas tik loti interese darba deveju!
Bet nu tas ir tikai mans viedoklis, jo cilveki ir dazadi un citam macibas ir veids uz attistibu un karjeru.
Manas kapnes pa karjeru ir smaids un galva uz pleciem :)
04.02.2012 05:51 |

10 gadi
Reitings 4362
Reģ: 03.08.2009
Es domāju, ka tas ir stulbi uzskatīt,ka agstākā izglītība nav vajadzīga. Vēl stulbāk uzskatīt, ka Latvijā labu augstāko izglītību nevar dabūt.. Var. Un darbu arī var dabūt, ja Tev ir saprašanu un ķēriens.
Ja nav, tad kāpēc akadēmisko izglītību, pietiekami daudz arī profesionālo...Piemēram, mans brālis nepavisam nav akadēmiskās izgītības cilvēks, taču izmācījās RAV par restauratoru. Viņam ir ķēriens, viņš saprot, ir centīgs. Dabūja darbu, un kāpj uz augšu savā jomā.

Ja tu, piemēram, izmācies pasākumu vadību nu domā, ka nu tik organizēsi Positivus un tādā garā, tad tu smagi maldies. Viss ir jānopelna.

Nav perspektīvu profesiju? NU, piemēram, iemācies skandināvu valodu, darbu tev pakaļ metīs. Kompānijas PLĒŠAS par cilvēkiem ar valodas zināšanām. Ja tev vēl ir augstākā izglītība - vispār ideāli. Es esmu izmācījusies savu sakndināvu valodu un mācījos nevisu kursos bet augstskolā tāpēc, lai būtu bakalaura diploms + vēl citas zināšanas.

Protams, diploms negarantē ka dabūsi darbu, viss no paša atkarīgs...
04.02.2012 14:15 |

Reitings 494
Man gribas spiegt, kad redzu, ka saka ka tādi juristiņi, grāmatveži nafig nav vajadzīgi. Esmu ar ekonomisko izglītību, labu pieredzi un darbs man ir, un bija arī krīzes laikā. Gribu vēl juristus pabeigt. (e) Es uzskatu, ka labs speciālists vienmēr būs vajadzīgs.
04.02.2012 14:24 |

Reitings 772
Nu, manuprāt, visvairāk nepieciešanmi būtu inženieri un tehnisko profesiju pārstāvji. Jo tie nākotnē spētu tā teikt "RAŽOT", kas valstij, kā mūsējai būtu ļoti nepieciešams. Jo savādāk visi tie n-tie grāmatveži varēs skaitīt santīmus savā makā, jo valsts nevar normāli funkcionēt uz "pērku-->pārdodu" modeli!
04.02.2012 15:01 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Protams izglītībai ir nozīmes, ja nav izglītības, cilvēkam dažkārt nav pilni 100 un runā muļķības, neko no dzīves nerubi utt...
Paskaties,mums tepat forumā uz Banditu, janaz, hanna, kendrucis un pārējos nikus, zem kura sēž viena persona, vot tur nav vispār izglītība un prātiņš.
04.02.2012 15:03 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Neizglītotas un dumjas.
04.02.2012 15:04 |

Reitings 770
izglītība ir vērta, bet es par izglītības iegūšanu negribētu izgrūst naudu, kāda ir jāizgrūž mūsdienās.
04.02.2012 15:09 |

Reitings 136
Reģ: 20.07.2011
Izglītībai ir vērtība, zināšanām un prasmem- vēl lielāka. Jā, ekonomista bakalaurs nenodrošina darbu, ja cilveks pats neko nedara, un gaida, kad ar karoti visu mutē iebāzīs. Ir cilvēki, kas jau vidusskolā izdomā, kā normālu naudu pelnīt, un vienmēr būs cilvēki ar maģistra grādu, kas makdonaldā burgerus tirgo. Tas atkarīgs no personības, nevis augstskolu pasniedzējiem :)
04.02.2012 16:09 |

Reitings 1761
Vēlētos piebilst vienu: izglītība nepadara tevi gudrāku, tā vienkārši paplašina tavu redzesloku.

Uzskatu, ka izglītībai ir būtiska nozīme, ja tā ir kvalitatīva. Par Latvijas izglītības kvalitāti katram savs viedoklis.
04.02.2012 16:26 |

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
ELissa, kāpec tu tik ļoti nemīli Latviju, ka saki, ka viss te ir slikti, veči pelna maz, sievietes peiticīgas, izglītība arī nekāda?
04.02.2012 16:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits