Man arī ir skaisti zobi, pašai jau liekas, ka varētu būt labāk, bet visiem nez kāpēc patīk :D :D Balti un taisni no dabas, sabojāts gan taisnums nedaudz tika ar breketēm - tā kā zobi man skaisti, bet bojājas, tad kreisajā pusē abiem žokļiem (augšā un apakšā) bija izrauts 6. zobs, un zobārste sabiedēja, ka, ja nelikšu breketes un nepievilkšu klāt 7tos zobus 6to vietā, pārējie ar laiku var izretoties. Loģiski, sakodu zobus un izturēju gandrīz 2 gadus ar breketēm, bet visiem, kas vēlas taisnot zobus/kko koriģēt utt., iesaku padomāt 2x, ja ne 3x vai vairāk :D Jo man bija ļoti skaisti, taisni zobi, bez jebkādām šķirbām, spraugām, labs sakodiens. Sakodiens man tagad ir pilnīgi sabojāts - nepareizs, neērti; kā arī man tagad vietām ir šķirbas un spraugas starp zobiem. Pa gandrīz 4 gadiem, kopš man brekešu vairs nav, tā arī joprojām neesmu pieradusi pie šiem visiem brīnumiem, kas man tagad mutē, nepatīk man ļoti! Jā, risks mazāks, ka pārējie kkur nesagāztos, bet nu.. joprojām domāju, vai tas bija tā vērts! Būtu toreiz nedaudz gudrāka bijusi, droši vien liktu kkādu tiltus/mākslīgos zobus, nevis breketes! It kā jau no malas to visu redzēt nevar un izskatās, ka man joprojām taisni, smuki zobi, bet pašai nepatīk.. Visvairāk man nepatīk, ka starp priekšzobiem tāds kā trīsstūrītis izveidojies, ne šķirba, bet nu.. :D Lai gan jā, citi saka, ka neko nevar redzēt. Tādēļ tiešām iesaku rūpīgi pārdomāt, ar kādu problēmu griezties pie ortodonta, ne visiem vienmēr viss sanāk, kā gribas un kā cerēts..
Runājot par kopšanu - zobus tīru vismaz 2x dienā, bieži sanāk vismaz 3x. Pēc ēdienreizēm, ja netieku iztīrīt zobus, vienmēr košļāju gumiju. Diegoju, kad vien nav pārāk ļoti slinkums :D Pie zobārsta pārbaudīties, un pie higiēnista cenšos iet vismaz reizi 6 mēnešos! Kkādus mutes skalojamos lietoju samērā reti. Ā, un jā, man arī visas plombes ir tikai baltās, arī varu ņirgt plati atgāztu galvu :D :D :D