čau, meitenes! zinu ka varbūt ne īpaši piemērots jautājums, bet tomēr - varbūt kāda pārdod galvaskausu? esmu medicinas studente un labprāt nopirktu. vai varbut zinat kadu kurš pārdot (piemeeram,pats kadreiz studeja un tagad pašam nevajag) :)
painteresējies pie kapračiem - viņiem rokot jaunus kapus gadās uzdurties uz vecajiem galvaskausiem. Par pudeli vai kādu samaksu var sarunāt, ka dabūsi. Tad atliks tikai kādas 4-6h novārīt lai tiktu pie tīriem kauliem. Cik man zināms, mazpilsētu kaprači ir atsaucīgi, ja ir radi laukos, lai painteresējas :)
es gan palīdzēt nevaru, tomēr arī mums bio lekcijās ir stāstīti šie varianti par kapračiem. bet nu nezinu, man būtu pretīgi, un pat ja īsti spokiem neticu - bailīgi :D
bet s gribu zināt - kāpēc katram topošajam mdiķim tas kauss ir vajadzīgs? tur taču to kaulu ir tik cik ir. iemācies pi pasniedzēja vai kaut kādā anatomikumā un viss.
es arī nesaprotu kam galvaskausu turēt mājās. mājās iemācies visus latīņu nosaukumus, aizej uz skolu un izskaties to galvaskausu, kur visi caurumiņi, šuves, bedrītes utt atrodas :-) nu nav jēgas turēt mājās galvaskausu :-D
negribas piekrist. Ja mājās ir savs, tad ar jebkurā laikā mācīties. Var jau antomikumā mācīties, bet kad vēlāk mācoties nervus/asinsvadus būs jāzin tie mazie kanāliņi tomēr ir labāk ja ir galvaskauss. Tomēr uz 3d veglāk nekā bildēs skatīties :)
Nu ja tik smalki jāzina, tad varbūt ir tā vērts. Bet nu man nebija tik smalki jāzina galvaskauss, nu asinsvadi un nervi nebija gan, tāpēc iztiku bez tā :-)
atkarīgs jau par ko mācās :) cik zinu, audiologopēdi, uztura speciālisti utt to ņem virspusēji. Mediķi un zobārsti - uii, labāk jau no pirmās nodarbības visu perfekti iemācīties :D
atkarīgs jau par ko mācās :) cik zinu, audiologopēdi, uztura speciālisti utt to ņem virspusēji. Mediķi un zobārsti - uii, labāk jau no pirmās nodarbības visu perfekti iemācīties :D