Krievu valoda un darbs Rīgā

Reitings 131
Reģ: 03.06.2011

Labvakar, meitenes.

Tēmās par darbu dažas no Jums pieminēja, ka bez krievu valodas zināšanām grūti iztikt.

Bet ja es nezinu valodu(vidusskolā bija vācu valoda) kā man jābūt? Jāiet uz kursiem?

Kursabiedrene stāsta, ka palika prakses vietā grāmatvedībā strādāt, nezinot vispār RUS, bet vai tad grāmatvedība nav tāda profesija, kurā jāzin minimum kā 3 valodas?

Lūdzu izstāstiet, vai dzīvojot Rīgā var iztikt darbā bez krievu valodas zināšanām?

Paldies! (l)

19.01.2012 01:29 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, nevar iztikt bez krievu valodas zināšanām. Vismaz manā profesijā noteikti ne. ;-) Es arī runāju vāciski, angliski, bet dažreiz pieķeru sevi domājot krieviski :-D iemācījos pagalmā runāt krieviski, kad pārcēlāmies uz Vidzemi, valodu praktiski nelietoju. Bet pēdējos 6 gadus, esot Rīgā, ļoti daudz sanāk runāt arī ikdienā. Vienīgais rakstīt nemāku, jo skolā nevienu dienu neesmu mācījusies kā svešvalodu :-D
19.01.2012 12:44 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Piebildīšu, lielākā daļa lielo uzņēmumu pieder krieviem, vismaz nozarē kurā es nosacīti strādāju.
19.01.2012 12:47 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Palies Dievam, ka es to valodu ļoti labi pārvaldu, savādāk šajā situācijā nekad dzīvē viņu nemācītos, goda vārds!Visa šitā jezga ap krievu valodu man vēmienu uzdzen!Nu jau miljono reizi gribas saprast, kādēļ meitenei jāuztraucās par to, ka nezin Latvijā slāvu valodā, bet slāvi mierīgi te dzīvo, neuztraucoties, ka latviski neko nesajēdz!
Piebildīšu,ka pret Latvijai lojāliem krieviem man nav pilnīgi nekādu pretenziju!
19.01.2012 12:52 |

Reitings 4718
Esmu grāmatvede un zinu tikai latviešu valodu un minimāli angļu valodu. No krievu valodas ņi bum bum un viss ir kārtībā. Grāmatvedim nav jāzin kā min 3 valodas. Viss ir atkarīgs arī kādi klienti un vai arī ārzemēs ir klienti.
19.01.2012 12:56 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Patiesībā interesanti, ka te tā palasu, kaut vai par tam pašām grāmatvedēm. Viss ir atkarīgs no uzņēmuma specifikas, kam uzņēmums pieder, uz ko tas orientēts utt., to tā viennozīmīgi nevar pateikt. Es arī strādāju par grāmatvedi, bet man obligāti ir jāzina angļu valoda, jo neviens no maniem bosiem latviski neprot, tāpat arī visa uzņēmuma darbība vērsta uz eksportu, pilnīgi nekas netiek realizēts Latvijā.

No kurienes jums informācija, ka grāmatvedim nav nekādas saskares ar klientu? :-O :-O Jūsu uzņēmumos tā ir? :-O
19.01.2012 15:00 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Ja būtu sadarbības partneri Krievijā, droši vien būtu jārunā arī krieviski, bet nu šajā darbā praktiski nevajag krievu valodu. Ja piederētu krieviem uzņēmums, tad droši vien arī krieviski vajadzētu runāt, bet nu tas jau tā pašsaprotami ;-)
19.01.2012 15:03 |

Reitings 56
oi, krievu val. man šobrīd arī lielā sāpe. es krievu val. īpaši nepārvaldu, bet visur viņu prasa, tapec atrast darbu ir ļoti grūti, neskatoties uz to, ka esmu ieguvusi augstako izglitibu:-(
lai gan tas tiešām ir tik skumji,ka man latvietei būdamai Latvijā ir problēmas atrast darbu, redz tikai tādēl, ka nepārvaldu krievu val. :-(
19.01.2012 15:18 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Krievu valodu zinu ļoti švaki. Mācos pa bišķītim (cik laiks atļauj), bet ļoti pietrūkst kāds, ar kuru varētu parunāt. Man diemžēl nav tādu draugu :-/

Manā darbā krievu valodas zināšanas nevajag. Man ir brīvi jāpārvlada angļu valoda, ar kuru man arī nekādas problēmas nav.

Bet tā kā es plānoju drīzumā meklēt jaunu darbu, tad arī to valodu ir jāmācās.
19.01.2012 16:26 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Mūsu uzņēmumā grāmatvedis ar klientiem nesazinās, tas ietilpst citu darbinieku pienākumos.
Grāmatvedis sazinās ar vadību, darbiniekiem varbūt piegādātājiem, kas Latvijā var būt krieviski runājoši - tas arī viss. Un iepazīstās ar normatīvajiem aktiem un to izmaiņām, prtams, latviešu valodā.
19.01.2012 16:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)