darba pienākumi, virstundas

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011

1.tu veic darbiņus darbā, kas neietipst tavos darba pienākumos, nav saistīts ar tavu darbu, ja priekšnieks palūdz?

2.tu paliktu pēc darba paveikt darbu,kam būtu jāvelta vēl vairākas stundas,ja priekšnieks pāris stundas no darba laika tev ir licis palīdzēt darīt ,ko citu ,kaut gan zinājis,ka šo darbu ir nepieciešams ātrāk paveikt, bet tomēr licis,ko citu darīt?

3. kā tu rīkotos,ja mutiski ir sarunāts strādāt mazāku darba laiku( priekšnieks pats tādu darba laiku noteica) nekā līgumā rakstīts, bet darba laiks kļūst arvien garāks ,garāks jau līdz minētajām stundām līgumā un tiek jau prasīts,lai paliek vēl ilgāk darbā ,vai arī ņem darbu uz mājām veikt?

4.kā rīkoties situācijā,kad tiek 1x pieklājīgi atteikts darba devējam pēc oficiāli noteiktā darba vēl vairākas stundas palikt un veikt darba pienākumus,ja priekšnieks pēc šī atteikuma sāk izturēties piekasīgi, sāk strīdus par sīkumiem un jaturās tā ,it kā tu vairs te nebūtu vēlams.

piedodiet par kļūdām un juceklīgo rakstīšanas stilu.

16.01.2012 22:35 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
par pirmo situāciju- tu esi grāmatvede,bet tev gan jāiet palīdzēt cept bulciņas,gan jākrāmē preces plauktos, gan šad tad jābūt par pārdevēju.
par otro situāciju-piem .tu esi grāmatvede tev steidzami jāpabeidz atskaite,bet tevi aizsūta palīdzēt kārtot preces plauktiņos,kaut gan ar to nodarbojas jau cits cilvēks un pēc tam ierosina palikt ilgāk darbā.
otrā situācija-piem. ir sastājusies lielāka rinda un jāiet palīdzēt pie kases.no vienas puses cilvēkus ātrāk apkalpos, viss ātrāk notiks,bet ja ir steidzami jāsakārto dokumentu lietas?

P.S.šeit aprakstītie darba pienākumi neatbilst tieši man esošajiem,bet doma, situācija ir tā pati.
18.01.2012 11:16 |

Reitings 336
Reģ: 29.01.2009
dokumentu lietas nekad nevar but steidzamakas par realu cilveku apkalposanu, tas taa iesakumam.
Bet vispar sava darba esmu iemacijusies novilkt robezas starp privato un darba dzivi un esmu parsteigta tagad lasot, ka visas labprat paliek pec darba, labprat dara visu ko bez atlidzibas etc. Tiesham?
Dzive nav tikai darbs, maneja noteikti ne, darbs ir tikai viena joma, tapec es iesaku parrunat shis lietas ar vadibu, jo apmierinats darbinieks ir labs darbinieks, bet kurnetajs boja nervus sev un apkartejiem, labak laikus izrunajies ar priekshniecibu
18.01.2012 19:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)