Vēl no sevis varu piemest, ka man patika arī ekskursija pa pazemes Romu. Varētu šķist, ka baisi un nomācoši, bet tā nebūt nav. Domicillas katakombas atgādina tādas kā skudru pūžņu ejas,un ir vienas no lielākajiem katakombu tīkliem Romā.Pamatīgs vēriens. Cilvēku izdoma.Arī Kapuciešu kapenes neparastas, fotogrāfēt gan tur nedrīkst.
Arī Trasteveres pilsētas daļa ir apskates vērta (šķērsojot Tibras upi), senatnīgas, šauras viduslaiku ieliņas - man tās atgādina vecas itāļu filmas.
Protams, protams, viduslaiku zvanu torņi, renesanses pilis, baroka bazilikas, agrīnās kristietības dievnami.Vēstures slāņu slāņi... Visu nav iespējams aptvert.Un arī nevajag.
Ēdieni gan dažkārt lika vilties (s) Nezinu, kas vainīgs - varbūt tūristu pieplūdums, kas izlutinājis vietējos restorānus. Mums zinātāji stāstīja, ka pašas garšīgākās itāļu picas noteikti neesot meklējamas Romā. Nezinu, varbūt mums nelaimējās ;-)
Interesanti, ka maize restorānos ir par atsevišķu samaksu un tiek atnesta arī pie picas.
Varbūt esmu dīvaina, Roma īsti nav mana pilsēta, Itālijā ir milzums citu vietu, kas man patīk daaaaudz vairāk. Nez, varbūt tāpēc Trevi strūklakā neiemetu nevienu eirocentu uz atgriešanos :-D Kā tur bija - ar labo roku jāmet pāri kreisajam plecam? Laikam. :-D
Taču ir, protams, vērts aizbraukt! :-)Lai Tev jauks ceļojums! :-) :-)