RTU IEVF uzņēmējdarbības vadība!

Reitings 33
Reģ: 19.12.2011

Tātad,kuras te mācās?

Kā ir,tiekat galā ar visu?Nav šausmīgi grūti mācīties,augstākā matemātika traka?

Kas patīk,kas nepatīk?

Paldies,paldies jau iepriekš (l)

08.01.2012 15:35 |

Reitings 86
Reģ: 15.08.2011
Esmu beigusi RTU uzņēmējdarbību un vadīšanu (profesionālo programmu). Uz akadēmisko programmu es personīgi nekad tur neietu - manuprāt, tīra teorija ir nekur nederīga, ir nepieciešama arī kāda prakse.
Ar matemātiku baigās problēmas nebija! Mums bija normāla pasniedzēja. Kā jau tika minēts, ja vienmēr pagodināji lekcijas ar savu klātbūtni, tad ir okay.
Bet tur citi pasniedzēji ir šausmīgi - mikroekonomikas un makroekonomikas pasniedzēji. Ar viņiem ir jāmāk ļoooooti saprasties, kā arī ļoti specifiski tipiņi. :-D
Manuprāt, tur daži priekšmeti gan bija bezjēdzīgi! Tagad nepateikšu tieši, kuri, bet bija... tāpat to bezjēdzību pastiprināja daži nenormāli pasniedzēji... Āāāā...vēl papildus makroekonomikas un mikorekonomikas pasniedzējiem vēl bija dažas nenormālas pasniedzējas (lasīt - stingras. Pie kurās NEKAD nevarēja izbraukt cauri ar kaut kādām bezjēdzībām + piesējās KATRAM sīkumam)! Bet, nu, esmu beigusi šo iestādi, par ko nekaunos 9arī par masu programmas specialitāti nekaunos)! Bet, nu, ja Tu domā, ka beidzot uzņēmējdarbību un vadību būsi baigā grāmatvede vai vēl nezin kas (neskatoties uz to, ka programmā šie priekšmeti ir iekļauti), tad gribētu lauzt Tev šos cerību spārnus. :-D Jo tas virziens ir ļoooti vispārīgs! Ja gribēsi kaut ko konkrētāku mācīties, tad varēsi to turpināt darīt maģistrantūrā. ;-) Es gan izvēlējos PILNĪGI citā jomā turpināt maģistrantūru (nesaistītā ar uzņēmējdarbību, ekonomiku), neskatoties uz to, ka vēl pirms RTU uzņēmējdarbības un vadīšanas programmas beigšanas biju beigusi atsevišķi grāmatvedību. Godīgi sakot, mācoties grāmatvedību (nelielu pakāpi zemāk) es ieguvu vairāk (zināšanas), nekā mācoties RTU. ;-)
09.01.2012 17:27 |

Reitings 86
Reģ: 15.08.2011
Ak, jā, un tādi priekšmeti kā ķīmija, fizika, sports vai vēl kaut kas no šīs "operas", man nebija! ja neskaita psiholoģiju. :-D
09.01.2012 17:29 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es beidzu Uzņēmējdarbības loģistika un transporta ekonomika.
man bija gan ķīmija, gan fizika, gan sports, gan augstākā matemātika. Nu, ja matemātika galīgi, galīgi nepadodas, varētu būt grūti, bet tā nekas šausmīgs.

Lielākā daļa priekšmetu diezgan bezjēdzīgi un ar novecojušu pieskaņu, bet, manuprāt, augstskola iemāca daudz ko citu, ne tikai konkrētus priekšmetus.
Bija arī daudz kas labs.

Nez, ar savu akadēmisko tajā laikā ņema mani gan DHL, gan citos uzņēmumos strādāt, bet es sapratu, ka tas galīgi nav man.
09.01.2012 17:42 |

Reitings 33
Reģ: 19.12.2011
Un,kur jūs strādājat,pēc šīs programmas pabeigšanas?
Nu,vismaz savā nozarē?
varbūt kāda var iedot e-pastu,pajautasu vairāk,kas man interesē :-)
13.01.2012 00:36 |

Reitings 201
Reģ: 22.03.2011
hm,man šis arī interesē :)
?
24.07.2012 18:48 |

Reitings 201
Reģ: 22.03.2011
???
24.07.2012 19:05 |

Reitings 488
Reģ: 18.10.2009
Es tikko pabeidzu šīs programmu pirmo kursu. izvēlējos tāpēc, ka tiek iegūta profesija ekonomists + vadītājs nevis tikai vadītājs kā akadēmiskajā.
Ar matemātiku ir tā, ka pasniedzējai nebija nekādas vainas. Tikai sākumā ir grūti pierasts pie tā, ka sākumā ir lekcijas un tikai tad praktiskie piemēri nevis teorija, piemērs, teorija, piemērs utt. Bet nu tā kā ar matemātiku diez gan draudzējos, tad atlika tikai nedaudz paiet uz konsultācijām gada sākumā līdz visu sapratu un varēju iemācīties bez konsultāciju palīdzības.
Ar mikroekonomikas pasniedzēju arī nebija tik traki, tik jāzina, ka nedrīkst kavēt lekcijas sākumus. Es pati gan šīs lekcijas apmeklēju tikai gada sākumā, jo pēc tam sapratu, ka man tomēr nav diža jēga iet uz viņam, jo pierakstīju labi ja dažus teikumus visas lekcijas laikā. :D
24.07.2012 19:28 |

Reitings 95
Reģ: 13.07.2013
Sveiki!
Man tāds jautājums tiem, kas jau ir mācījušies vai mācās dotajā programmā. Izlasīju studiju aprakstā, ka studiju programma paredz 3 specializācijas virzienus:
• uzņēmējdarbības vadīšana;
• uzņēmējdarbības ekonomika un grāmatvedība;
• tirgzinības un tirdzniecības ekonomika
Kādas atsauksmes par šiem virzieniem? Kāpēc izvēlējāties tieši doto virzienu?

'piens' minēja, ka grāmatvedība ir vāja. Tātad nav jēgas izvēlēties otro specializācijas virzienu?
10.08.2013 12:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits