Neciešami.

Reitings 360
Reģ: 29.01.2009

Vēlos vienkārši izkratīt sirdi, jo mani nomoka kāda problēma.

Par cik jau nu kā labu laiku esmu pilngadīga , savā ziņā mani vecāki (vismaz pēdējā laikā) cenšās tīši gan netīši no manis tikt vaļā. Lai gan, paši zin ka man nav kur iet , kā izņemot pie drauga . Es jau protams labprāt ietu, bet esmu bez darba . Proti , bez naudas līdzekļiem. Nevēlos kaut kā uz viņa ģimenes kakla dzīvot.

Ar maniem vecākiem nav iespējams cilvēciski savstarpēji parunāt , ir tikai bļaušana. Un ja vēlos parunāt mierīgi, tad mani pasūta labi tālu prom.

Ne reizi vien tā ir bijis .

Tagad viņi ir atkal uztādījuši, atjauninājuši ''mājas noteikumus'' , kā vienu no tiem es varu minēt - darba dienās datoru varu izmantot līdz 21:00 , pēc tam jāslēdz ārā! Normāli ,kā Jums tas šķiet , ka man , pieaugušai jaunai sievietei ir šis viss marasms jāievēro? Nedomāju viss . Par šo jau es ar viņiem runāju, bet viņi strikti paliek pie sava.

Piemēram vakar , pavisam tika noņemts interneta modēms uz visu dienu un man nācās nīkt , jo mājās darīt nav ko .

TV arī tika atslēgts , vienīgais kas tika pieslēgt bija - mūzikas centrs. Jauki!

Bija man doma iziet ārā vakar ,pastaigāties par cik manas iespējas tika ierobežotas - nesanāca. Un ziniet kāpēc ? Tāpēc ka man bija jāpilda mājas darbi . Uzkopšana utt, kas aizņēma visu dienu . Kad palika laukā tumšs , vairs laukā negribējās iet .

Šodien sanāca kasīklis ar mammu , kā rezultātā viņa pat draudēja ka var iejautkties manā privātajā dzīvē , kā rezultātā es varu pazaudēt savu draugu!

Jauka ģimenīte , ne ?

Un tā jau ir visu manu dzīvi, brīnos par sevi kā tik ilgi esmu nodzīvojusi un savos pusaudžu gados neuztaisījusi pašnāvību ,kas bija vairākus gadus atpakaļ.

Ko Jūs man ieteiktu ?

Kā sadzīvot ar viņiem ,kad ''grauž'' mani nost ?

Jūs noteikti ieteiksiet man meklēt darbu un pārvākties , bet tur ir cits āķis..

Es drīzumā vēlētos pamest valsti , bet nezinu cik īsā/garā laika posmā tas izdodies. Tās var būt nedēļas pāris vai pat mēneši.

Lūdzu, iztiksim bez pesimistiskiem un ''uzbraucošiem'' komentāriem , tā jau jūtos dranķīgi..

08.01.2012 00:14 |

Reitings 36
Reģ: 15.06.2009
Domāju, vecāki tādā veidā grib stimulēt tevi kaut ko mainīt savā dzīvē. es tavā vietā meklētu darbu, lai arī uz pāris nedēļām. jebkurā laikā varēsi aiziet prom no tā darba tuvāko trīs mēnešu laikā, ja brauksi prom, kamēr pārbaudes laiks. Toties ikdiena būs mierīgāka
08.01.2012 01:27 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Žēl, ka pat ar šādu attieksmi vecāki tomēr ir izaudzinājuši cilvēku kuram nav vīzijas par nākotni vai vismaz kaut kāda nojausma ko darīt, kuram nav motivācijas mācīties un strādāt, jo ja 20,5 gados cilvēks nav strādājis un nestrādā, nemācās tad tas ir diezgan skumji, es saprotu viens vai otrs, bet ja nav ne viens, ne otrs... Tad ko Tu gaidi no savas dzīves? Vecāki ar to cenšas tevi piespiest mainīt savu dzīvi, bet pat vistrakākā disciplīna to nevar izdarīt. :-/
08.01.2012 01:41 |

Reitings 636
"No darba aizgāju- strādāju pirmstam tirdzniecībā, sapratu ka nav man, jo ir ļoti smags ,fizisks darbs tādam tievam skuķim kā man. " - Piedod, bet ja tev tik ļoti slikti ietu , tu ne tik to darītu, lai tik tiktu prom no viņiem.

08.01.2012 01:44 |

Reitings 216
Reģ: 02.10.2011
Patiesībā es varu saprast tavus vecākus. Tu nestrādā un nemācies, bet darbu meklē tikai ārzemēs. Zinot tagadējo situāciju, pilnībā pieļauju, ka vecāki nelolo nekādas ilūzijas un iespējams domā, ka darbu ārzemēs tu neatradīsi. Ir tikai normāli, ka tev ir pienākumi mājās, jo tavs laiks nav aizņemt ar neko citu nopietnu.
Es ieteiktu tev vispirms pievērsties darba meklējumiem tepat Latvijā, un vēlāk, kad sāksi kaut nedaudz pelnīt pati, turpināt darba meklējumus ārvalstīs. Citādi šobrīd pēc rakstītā šķiet, ka esi vēl nedaudz bērna prātā, pukojoties par netaisnīgajiem vecākiem.
08.01.2012 01:49 |

Reitings 1565
"No darba aizgāju- strādāju pirmstam tirdzniecībā, sapratu ka nav man, jo ir ļoti smags ,fizisks darbs tādam tievam skuķim kā man. " Par šito es vispār sasmējos. Ko tad tu tādu darīji? :-D
08.01.2012 01:52 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man gan liekas normāli, ka no Tevis sagaida, lai Tu mājasdarbus apdarītu, jo Tu taču neko nedari - ne strādā, ne mācies! Bet ēst Tev vajag, nomazgāties vajag un gan jau kādu jaunu lupatu arī vajag :) Un ja jau jūs tur 4atā dzīvojat, tad, ja vien nedzīvojat laukos, kur ir cūku kūts ar lopiņiem un lielu dārzu, tad pavisam noteikti nav tā, ka TU ar tiem mājasdarbiem vergotu no agra rīta līdz vēlam vakaram, jo nevar 4 cilvēki tā piemēslot ikdienā (pie tam 3 no šiem cilvēkiem, cik saprotu, pa dienu mājās nesēž), ka pucēt ir ko visu dienu.

Protams, tas, ka uzliek ierobežojumus internetam, ledusskapim utt. gan nav īsti normāli. Bet var redzēt, ka vecāki grib, lai Tu ātrāk sāktu dzīvot kaut kur citur. Vai tas ir labi vai slikti - grūti pateikt.
08.01.2012 02:04 |

10 gadi
Reitings 3712
Nu meklē aktīvāk tādā gadījumā.
Pēc tā, kas uzrakstīts, rodas iespaids, ka vecākiem ir vienkārši apriebies ņemties ar tevi. Un viņus ļoti labi saprotu- nemācies, nestrādā, sēdi caurām dienām mājās un it kā meklē darbu.

Tas, ka tā ir bijis iepriekš..nu man arī vienmēr ir bijis prasīts uzturēt māju kārtībā. It kā jau nav godīgi, jo brālim neko nekad neteica. Bet ko darīt. Tāda dzīve.
08.01.2012 02:28 |

Reitings 1441
Reģ: 09.04.2011
hmm. un atskatoties vairāk pagātnē, kādi bija apstākļi, kad tev bija 17, 18? teiksim tā, tikko pēc pilngadības.
ko tu darīji tad, leeleebee? :-P
un kāda tev īsti ir izglītība, vidusskolu esi pabeigusi?
meitēn, tas viss liecina par to, ka vecāki grib, lai tu saspurojies. viņi tevi purina, redz, ka tu varbūt to neuztver tik nopietni kā vajadzētu un tapēc arī ir šie striktie norādījumi - pēc 21 kompis ārā, pēc 20:30 neēst utt.
tas, protams ,nav normāli un no vecāku puses vispār ir ļoti skarbi tā darīt, it īpaši aizliegt ēst pēc noteikta laika.
bet nu, viņi neredz citu izeju, kā vēl tevi papurināt, lai tu mājās nesēdētu!

ja tev ir normāla vidusskolas izglītība ar normāliem līmeņiem eksāmenos, ieteiktu tev iet mācīties kaut ko tālāk, vismaz MĀCĪTIES nevis mājās sēdēt.. ar vidējo vispār grūti tagad darbu atrast, vajag augstāko ;)
ja tas viss nav tik spīdoši, tad aktīvāk to darbu meklē un nesūdzies par lielu slodzi, tu noteikti neesi vienīgā.. un ar laiku norūdīsies tādam darbam un ja kaut cik ko pelnīsi, ātrāk tiksi uz priekšu. un vispār, priekš 20 gadus vecas meitenes nu tā čābīgi.. parasti tad arī rodas tie lielie dzīves mērķi un lēniem soļiem cilvēks uz tiem arī iet. pats no sevis nekas nenotiks, rīkojies, dari kaut ko, bet nesēdi pie kompja, jo šī diskusija tāpat neko neatrisinās!

ā, un kamdēļ tu skaties pāri LV robežām? domā, ka tur būs baigā zelta bedre? :-P
ja tu arī aizbrauksi, tad agrāk vai vēlāk sapratīsi, ka tomēr tev savas ģimenes pietrūks, nav viss tik rožaini, kā varbūt tev šķiet tagad.. tikai tālumā tu sapratīsi , kas ir īstas vērtības! ;-)

lai veicas. :-)
08.01.2012 03:02 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vienigais risinajums saja situacija ir dzivesvietas maina. citas izejas nav, ja ir tada attieksme. skumji, ka vecaki ta, kaut gan no otras puses vini velas, lai tu ko sasniedz, dari utt.
08.01.2012 03:22 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Pēc augstskolas kādu pusgadu nācas sēdēt vecakiem uz kakala, bija tikai haltūras.. man nepartarukti pārmeta, ka neko neesmu veerta, tapec tagad ir trauma, no mammas naudu ņemu loti reti, pat dāvanas neērti ņemt, bet tas ir labs stimuls attīstībai, ceru, ka ar Tevi būs tapat - viss būs OK
08.01.2012 03:35 |

10 gadi
Reitings 3122
Es, diemzeel, piekriitu taviem vecaakiem. Ja tu dziivo uz vinju reekina, tad tev jaaieveero vinju noteikumi. Un jaa, tev ir jaameklee darbs un iespeejas buut patstaaviigai. Atrunas to nedariit vienmeer var atrast, bet nedomaaju, ka tev ir izveele.
Tavaa situaacijaa neesmu bijusi, bet man bija draugs, kas ilgu laiku nekur nestraadaaja un dziivoja uz mana reekina un es atceros, cik ljoti mani kaitinaaja, ka man bija jaastraadaa, jaapelna nauda, kameer vinjs visu dienu pie datora dirneeja un par gultu saklaat nevareeja. Liidz ar to, varu saprast kaa tavi vecaaki juutas.
08.01.2012 13:24 |

Reitings 5478
Es tomēr nesaprotu - kāpēc neej pie drauga dzīvot???Ja jau tik slikti viss ir...
08.01.2012 13:39 |

Reitings 713
Reģ: 10.07.2009
"Nevēlos kaut kā uz viņa ģimenes kakla dzīvot. " .. tāpēc viņa neiet pie drauga..

es arī tavā vietā sākumā meklētu darbiņu te pat LV, jo nedomāju, ka ārzemēs dabūsi vieglāku darbiņu ( ja jau tev tas LV tirdzniecības darbs likās smags) .

man arī ir 20 gadi, dzīvoju pie vecākiem, bet es mācos, un šogad beigšu mācīties , bet jau tagad meklēju darbiņu |-) brīvajā laikā uzkopju mājas, mazgāju traukus, taisu ēst, man tas šķiet pašsaprotami 8-)
08.01.2012 13:45 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
Man ir vecāks brālis, kuram ir vēl drastiskāki noteikumi mājās, jo tas cilvēks, reāli NEKO nedara. Ne mācās, ne strādā, ne mājās kaut ko dara un vēl atļaujas savas pravas kačāt. Ēst ir ko, dzīvot ir kur, naudiņa tiek iedota, bet vēl taisa tračus, kāpēc viņam kaut kas ir jādara?!
To es saucu par nekaunību un liekēdību. Tā lūk.
08.01.2012 13:57 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
"Normāli ,kā Jums tas šķiet , ka man , pieaugušai jaunai sievietei ir šis viss marasms jāievēro?"
Pieaugusi sieviete pati sevi uztur un pati par sevi atbild. Situācija, ja tā ir tāda, kā aprakstīta, nav sevišķi jauka, bet tu neesi tajā vecumā, kad esi spiesta ar to samierināties un aiziet nevari. Līdz ar to - viss tavās rokās.
"Bija man doma iziet ārā vakar ,pastaigāties par cik manas iespējas tika ierobežotas - nesanāca. Un ziniet kāpēc ? Tāpēc ka man bija jāpilda mājas darbi . Uzkopšana utt, kas aizņēma visu dienu . Kad palika laukā tumšs , vairs laukā negribējās iet ."
A tu kā iedomājies - vecāki tevi uztur un tev viss pienākas par skaistām acīm vien? Tu neko nedarīsi un tikai labi dzīvosi?
08.01.2012 13:59 |

Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Es vārdiem nevaru aprakstīt to prieku, kas rodas, izlasot, ka tādi nekam nederīgi cilvēki kā Tu dodas prom no šīs valsts!
08.01.2012 14:52 |

Reitings 1705
Tu raksti, ka nevari vēl dzīvot patstāvīgi - esi vēl vecāku ligzdiņā. Un tajā pašā laikā esi neizpratnē - "kā man, pieaugušai sievietei ir jāievēro noteikumi?"
savā ziņā piekrītu vecākiem (izņemot tajā daļā, kur viņi draud iejaukties jūsu attiecībās). Jo, ja Tu esi pieaugusi, bet vēl nespēj sevi nodrošināt, tad palīdzi vecākiem - un jā, ir jātīra māja! interneta ierobežojumi noteikti ir, lai visu dienu nesēdētu pie neta, bet kaut ko arī darītu.
08.01.2012 15:21 |

10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Es vispār esmu šokā,neizlasīju visus komentārus, bet tas ir tikai normāli, ka viņi liek manīt, ka vēlas,lai tu atrodi darbu.

Un gribi teikt,ka to nevar izdarīt?
Ka tu nevari atrast darbu kādā bārā, Drogās, restorānā, veikalā?

Protams, šie noteikumi, ko vecāki tev uzstāda, ir neizturami stulbi, jo tomēr tev vairs nav 13, kad datoru varēji izmantot līdz 21:00 un tad gulēt, bet tad, kad tu nostāsies pati uz savām kājām, tu jutīsies labāk, stabilāk, patstāvīgāk. KO TU VĒL GAIDI?
08.01.2012 19:30 |

Reitings 60
Reģ: 25.07.2011
Hmm, nu ko lai Tev saka, lee-lee-bee?!

Varu vienīgi ieteikt pamācīties par lietvedi (sekretāri), piemēram, 3.arodvidusskolā:
http://www.3arodskola.lv/lietvediba

PLUSI, manuprāt, šādi:

* jāmācās tikai 1 gads;
* skolai ir dienesta viesnīca (!);
* tiek maksāta stipendija (neliela gan).

Turklāt - PATS GALVENAIS - Tev būs iespēja TRĪS MĒNEŠUS praktizēties kādā uzņēmumā (nevis varbūt, bet gan NOTEIKTI). Lietveži vajadzīgi visdažādākajiem komersantiem - sākot ar sporta lidmašīnu ražotājiem [moš satiksi savu likteni ;) ], beidzot ar kosmētikas kompānijām.

Es, starp citu, Tavā vecumā tāpat īsti nezināju, ko iesākt ar savu dzīvi. Tiesa gan, man viss padevās, tāpēc bija grūti izvēlēties, ko apgūt. Aizgāju uz sekretāru kursiem, pēc tam dabūju darbu vienā kosmētikas kompānijā (par sekretāri). Priekšniecei bija juridiskā izglītība, tā nu es vēlāk arī aizdevos tajā virzienā. Apbrīnoju tās sievietes nekaunību un izglītību. :D Tagad pati esmu ar jurista diplomu...

P.S. Mani tiešām satriec daži komentāri. Jo īpaši - par neizmērojamo prieku, lasot, ka cilvēki dodas prom no Latvijas. Varētu padomāt, ka šeit ir nez kāds augsta garīguma centrs, ko ārzemēs varētu tikai apskaust.

Jūsu zināšanai - Latvijā ir reģioni, pār kuriem saimnieki jūtas krimināli indivīdi, kuri pat izmanto cietumnieku žargonu (termins "galds" tiek izmantots ieslodzīto vidē). Palasiet kaut vai Anglijas tiesu nolēmumus. Piemēram, 23.punktu lietā 'Antonio Gramsci Shipping Corporation & Others versus Recoletos Limited & Others': ".. all the relevant companies, including LSC, were controlled "not by the official institutions, such as their respective Management Boards or Supervisory Boards" but by "an informal gathering" of the individuals behind Ventbunkers and LNT called "the Table"."

http://www.bailii.org/ew/cases/EWHC/Comm/2010/1134.html
08.01.2012 20:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits