Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Siera kūkas recepte.

 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009

Gribēju jau rakstīt beztēmā, bet sapratu, ka tur varbūt šodien vairs īpaši neviens neieskatīsies.

____________

Varat padalīties ar siera kūkas receptēm savām????

____________

Šoreiz man vajag tādu recepti, kur siera kūka būtu jācep. Iepriekš pateicoties Luxurie sanāca burvīga siera kūka, kas nebija jācep.

Bet tomēr gribas uz dzimšanas dienu izcept kūku, lai kaut kas savādāks.

Receptes.lv it kā kaut kādas atradu, bet tomēr, labāk ka kāds tiešām iesaka un ir pārbaudīta vērtība, ka tiešām sanāk viss labi.

P.S. Jauku un siltu vakaru ;-)

05.01.2012 22:09 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
:-)
05.01.2012 22:09 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es vienmēr gatavoju pēc šīs receptes. Tikai lieku klāt vesela citrona sulu, jo man negaršo pārāk saldas kūkas + pārkaisu pa virsu kādas ogas vai pasniedzu ar ogu mērci:

http://gatavo.lv/index.php?menu=1&s=7&l=receptes2&id=539&f=0

Bet kūka ļoti garšīga! (l)
05.01.2012 22:45 |
 
Reitings 4
Reģ: 29.01.2009
http://www.receptes.lv/receptes/mascarpone-siera-kuka/

pēc šīs receptes sanāk ļoti garšīga :-)
05.01.2012 22:51 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Zakji, man ir 28cm forma, tur rakstīts 26cm. Tad jau man vairāk vajadzētu cepumus vai kā?

Ilze, uz to recepti es skatījos un izklausās arī labi viss.

Es to mascorpones ( vai kā rakstījas) sieru neesmu veikalos ievērojusi.
05.01.2012 22:56 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tu domā, ka es esmu mērījusi, cik man liela forma? :D Taisu visu uz aci.

Runājot par sieriem, ļoti labi der Kāruma svaigais siers. Es parasti taisu ar ricottas sieru (ir Rimčikos un Supernetto pie biezpieniem, paciņa balta ar zaļu). Sanāk daudz lētāk nekā ar Mascarponi.
05.01.2012 22:57 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Zakji, es jau nezinu. Vienkārši iepriekš ir bijis tā, ka man pa maz pamatne un tad lieku klāt vairāk.
Es iepriekš ņēmu filadelfijas sieru. nu ir jau ir dārgi, 200gr kādi 1,50ls. Tad jau man arī būs kāds lētāks jāņem, lai izdevīgāk sanāk.
05.01.2012 22:59 |
 
Reitings 457
Reģ: 29.01.2009
1.taatad - pamatne - 1 paka selgas cepumu, 6 eedamkarotes sviesta 60 g cukura
2.cepumus sadrupina, sviestu izkausee un visu sajauc kopaa, izliek paninjaa uz dibena
3.pieplacina
4.masa- 1 filadelfijas siers, 1 dzintars, 30 g cukura, 1 teejk vaniljas cuk
5.2 olas
6.visu sajauc un klaaj virsuu cepumiem..liek cepties
7.kkaadi 200* C 15 min
8.virsa bik bruuniiga
9.var arii likt 2 filadelfijas vai 2 dzintarus ( klasiskos protams) vienk bik mainaas garsha.
10.3.posms - iznjem no kraasns un atdzesee kaadas 10 min un klaaj virsuu vienu glaazi skaaba kreejuma ar 30 g cukura
11.tad atkal liek cepties uz kaadaam 10-15 min
12.skataas, lai kreejums it kaa bik saak plaisaat
13.nu tas arii viss
14.ljauj atdzist un

copy paste no manas receptes
05.01.2012 23:00 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tikko izmērīju - man ir 26cm forma. Es gan nekad tos cepumus precīzi nesveru. Nopērku 500gr. un tad uz aci lieku.

Tie ricottas sieri baigi labie - uz Ziemīšiem vispār bija akcija Supernetto - paciņa pa 0,31 LVL. Kūkai pilnībā pietiek ar 2 paciņām.
05.01.2012 23:02 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Vai tad tiešām dzintara siers der? jo tam tak savādāk konsistence un garša.
05.01.2012 23:02 |
 
Reitings 787
Reģ: 02.05.2011
Es varu piekrist Zakjim un piebilst to, ka jebkurā receptē filadelfijas/maskarpones sieru var aizstāt ar kāruma svaigo sieru bez piedevām vai ricottu.
Mascarponi tiešām neiesaku ņemt-nāvīgi trekni. Faktiski tas ir tīrs saldais krējums.
05.01.2012 23:03 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Zakji, meklēšu rimīti tad to sieru vai arī kāruma sieru.
Nu tad arī ņemšu uz aci :-) a tu kādus cepumus pērc - selgas?
05.01.2012 23:04 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Jordana - SVAIGAIS siers nevis kausētais. :)
05.01.2012 23:04 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Selgas vai jebkurus citus parastos smilšu / sviesta vai kā viņus tur sauc.. Uz Ziemassvētkiem daļu cepumu aizstāju ar piparkūkām. Variācijas jau ir daudz un dažādas.
05.01.2012 23:06 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Zakji, tāpēc jau es prasīju par to dzintara sieru, jo pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu.
Zinu, kas ir svaigais un kas kausētais.
05.01.2012 23:07 |
 
Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Pirms pāris nedēļām pamēģināju šo recepti. Iznāca burvīgi (l) es visas sastāvdaļas samazināju par 1/3, jo likās, ka baigi daudz visa - gan siera, gan krējuma, un beigās iznāca tieši laikā. Zemenes virsū neliku, bet vienkārši sablenderēju saldētās zemenes un izmantoju kā mērci kūkai. Un vēl - jācepj aptuveni 45-50min, nevis kā teikts receptē.

http://www.receptes.lv/receptes/filadelfijas-siera-kukatorte/
05.01.2012 23:07 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=19171
06.01.2012 02:33 |
 
Reitings 4718
Reģ: 29.01.2009
Varbūt vēl ir kādi ieteikumi? :-)
Izskatās, ka visvairāk man pie sirds gāja Zakja recepte, bet nu varbūt vēl kāda labāk patiks :-D
06.01.2012 12:51 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Es siera kūkās esmu likusi arī kausēto dzintara sieru uz pusēm ar Filadelfijas. Garša ļoti laba, vairāk sierīga :)
06.01.2012 13:07 |
 
Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Man vislabāk garšo ar Filadelfijas sieru tomēr.
Filadelfijas siers vairāk piemērots ceptai siera kūkai, savukārt Mascarpones siers - neceptai siera kūkai. ;-)
06.01.2012 13:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits