Vai nav par daudz , jauniešu augstprātība?

Reitings 2
Reģ: 05.01.2012

Labdien visām.

Man diži, nav ne problēmas, ne kas tāds, bet vēlējos padiskutēt, par jaunietēm, jeb precīzāk sakot , vecumu grupa 14-18, kura jau atļaujas par daudz.

Nesen sanāca viens starpgadījums personīgi, Coyotos, ka pamanīju , apsargs ielaida nepilngadīgas, ģīmī un uzvedības ziņā var redzēt, ka tas ir padsmitnieces. Par cik tādas lēkāja, pa leti un uzvedās pārāk , kā valdnieces, aizgāju aizrādīt, ka nu jau paliek pa traku, savas muļķības , kārtības ievest, un ,lai man neborē, ka visas ir pilngadīgas, tā vietā saņēmu:

" Atšujies, vecā bāba "

Gāju teikt apsargam , lai izlidina viņas āra, bet šis bija tik naivs, ka saka man pretī viņas ir pilngadīgas.

Man likās tovakar es laikam vienīgā aklā ar dažiem nebiju, bet vēlāk viņas izlidināja, jo sākas bērnišķīgie gājieni.

Nu tas nav vienīgais tāds, man pieturās bijušas , baigās tīņu ekspertes, sākušas runāt par manām kurpēm, cik maksā un cik es vīriešus ar viņām pievilinu.

Apmēram ir jau par daudz, sāk krist uz nerva , tie super tīņi , ar savām " zeltu " komentāriem, un pieredzi.

Nerunājot jau par kosmētiku,ka bērns noiet garām ar 1kg tonnu tonāla, un pieaudzētam skropstām.

Jums ir līdzīgi gadījumi bijuši, ka šie pārākie pusaudži ir braukuši, un ko jūs domājat par mūsdienu " gudro " jaunatni?

(tāds bija mans diskusiju mērķis)

05.01.2012 18:15 |

Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
Uz klubiem normāli cilvēki neiet. Tā ka neesi labāka par tiem deģenerātiem.
14.04.2013 19:11 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
:D
kristalalelle
Nevis tīnēm sakāpis galvā, bet tev pašai- esi iedomājusies, ka ja vecāka par viņām, tad viņām pret tevi jābūt bijībai. Tu domā, runā un uzvedies kā veca tante. Nav brīnums, ka klubā saņēmi apzīmējumu vecā bāba :D

Lai cik debīli tie tīņi neuzvestos, es nekad neesmu neko aizrādījusi. Viņiem ir vecāki- lai audzina! Man tīņu ģērbšanās un runas stils, krāsošanās maniere, attiecību veidošanas pieredze pilnīgi neinteresē un neuztrauc. Tā ir viņu dzīve- kā grib, tā dzīvo. Tas, ka jūs līdz 14 gadu vecumam ar lellēm spēlējāties, nenozīmē, ka viņām nedrīkst būt draugi, tusiņi un sekss. Pašām taču arī nepatīk omes viedoklis par to, ka sekss drīkst būt tikai pēc kāzām. Laiki mainās- tā kā bija agrāk, tā nebūs nekad.
Un jā, es nekad neesmu redzējusi nicīgus skatus vai piezīmes no tīņu puses par sevi. Laikam neuzprasos :D
14.04.2013 19:24 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
neakunības netrūkst.
es arī nesen biju pieturā, divas mazas meitenes (gadi 13-14, ne vairāk) kāpelēja pa pieturas soliņu. Kundze-pensionāre aizrādīja, ka te nav nekāda fizkultūras stunda, tādā dusmīgā aizrādošā tonī. Neko - meitenes ne pušplēstu vārda, bet kad iekāpām reizē troļikā, tad sākās. "Ko tā vecā aizsvīlās un saka man braukt augumā, pa muti sadošu" otra vien atbildēja - "man jau liekas, ka drīzāk tu aizsvīlies" un turpinājuma bravūrīgās sarunas. tādos brīžos man nagi niez. liekas, ka to necilvecību un stulbumu (nezinu, kā nosaukt) pat ar lāpstu neizdauzīt no galvas (joks, protams). riebj.
un šad tad paspēlēju kādas prāta, burtu spēles draugos, gadījās ierakstīt čatā frāzi. tur vien 8 gadus veca dāmīte man čatā veltīja "kuce, drā*tā" utmldz. vārdu savienojumus. Nu neko, uzmeklēju viņās mammīti un viņas adresējumu aizsūtīju, iekopējot. Savā laikā būtu par šādiem izgājieniem no mammas krietni dabūjusi.
14.04.2013 19:26 |

Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
13-14 gadus veci bēni vēl nav tik traki. Vistrakāk ir ar 17-19, tie vispār ir monstri, necilvēki kaut kādi.
14.04.2013 19:30 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Man vēl tagad prasa dokumentus. :D
Diemžēl esmu saskārusies ar mūsdienu jauniešu attieksmi un uzvedību diezgan bieži. Ja godīgi, dažreiz mati stāvus ceļas.
14.04.2013 19:36 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
1kg tonnu
:D Nevaru tevi uztvert par diži vecāku, to komatu dēļ, kas sabāzti, lai tikai būtu kaut kur, jo taču bez tiem nevar. Nu, apmēram tā. :D
Tādas meitenes neaizstāvu. Bet tajos pašos Coyotos redzēju daudz maz pieaugušas meitenes, kas dejoja uz letes. Īpaši labāk neizskatījās.
14.04.2013 19:51 |

Reitings 37
Reģ: 14.04.2013
Patiesībā es ar ietilpstu šajā vecuma grupā, taču nebūt neesmu tāda. Piekrītu, es pazīstu tādus, kuriem galvenais ir tas, lai ir ko dzert, pīpēt utt. taču ne visi ir tādi. Arī es lietoju kosmētiku, mēdzu nedaudz paballēties un pachillot ( bet ne jau klubos vai grāvī, es laikam esmu vecmodīga, bet man patīk mājas tusiņi vai vienkārša pasēdēšana picērijā ar draugiem) taču man tagad ir svarīgi sasniegt mērķus, kurus esmu sev uzstādījusi. Esmu tikai pāris reizes izdzērusi sidra glāzi, pīpējusi vispār neesmu, negribās, neprasās, ir daudzreiz piedāvāts utt., bet taču ir jābūt savam mugurkaulam! Vispār uzskatu, ka tādu mūsdienās ir maz, kas domā ar savu galvu. Nu, bet tā ir tēma, par kuru var runāt ilgi un no daudziem skatupunktiem..
Bet domājot no otras puses, ir jāiztrakojas un jāizballējas kāmēr ir laiks, bet cilvēki bieži vien iekrīt no viena grāvja otrā!
14.04.2013 20:36 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Tas nav tik viennozīmīgi. Manā paziņu lokā ir daudz tādu gadījumu (es tai skaitā), kad pubertātes hormonu trakumā ballējas un trako, bet uz vidusskolas beigšanas laiku kļūst par normāliem, atbildīgiem cilvēkiem ar saviem mērķiem un ambīcijām. Bet manā vidusskolas klasē bija vairāki tādi, kas laikam stingro vecāku vai vēl nezin kā dēļ norāvās no ķēdes ap 18, 19 gadu vecumu, no augstskolas pēc pirmā semestra aizgāja un strādā kaut kādus mazkvalificētus darbiņus. Nu, tāda mazliet nobīde attīstībā.
14.04.2013 20:47 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
Es savos 12 gados tiešām spēlējos ar bārbijām, man pat prātā nenāca tādas lietas, kādas tagad DARA tie paši 12gadnieki. Tagad ir 18. Parasti kompānijās dzēru ar mēru. Bija gadījums 12. gada rudenī, kad pāršāvu pār strīpu,un pāršāvu tā, ka vēl līdz pat šodienai ir kauns atcerēties un neērti sarunāties ar tiem cilvēkiem. Tāpēc, kopš tās dienas, viss, vairāk par 2 glāzēm nekur nedzēru. Tagad, kad esmu uzsākusi aktīvi sportot un lietot uzturā veselīgāku pārtiku, alkoholam atmetu ar mieru, un principā nemaz arī nevelk. Tāpat arī "pasēdēšanām" ir pienācis gals, es tā vietā labāk vingroju. Man īpaši acīs necērtas manu vienaudžu (16-18) rīcība, esmu šokēta pārsvarā par 12-15 gadniecēm. Laist ar kuru katru pa labi, pa kreisi, dzert katru piektdienu... žēl, vienkārši žēl.
14.04.2013 20:52 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Cleopatra

Kas Tev par daļu, ko tie sīkie dara? :D Būs savi bērni, tad uztrauksies :)
Vai tiešām sava dzīve tik neinteresanta? :)
14.04.2013 20:55 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es piekrītu Mendai.

Cleopatra, nav izslēgts, ka tev tas trakums vēl uzies.
14.04.2013 20:56 |

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
Lai jau ballējas un krāsojas, tas ir sīkums, bet esmu dzirdējusi un pati saskārusies ar tādu nekaunību, pārākuma sajūtu un nievājošu attieksmi no tādiem 12-15gadniekiem, ka pretīgi paliek. Pati ar draugiem arī 14-16 gados izballējos pēc pilnas programmas, bet vismaz saglabājām pieklājību un cieņu pret līdzcilvēkiem.
14.04.2013 20:58 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 20.09.2012
teika_spolite - es neesmu vienaldzīga, man rūp citi cilvēki. :D
Pievakare - es ļoti ceru, ka tā nebūs. ;D
14.04.2013 21:01 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Nav gluži tik traki,bet saprotu,par ko autore runā.

Protams,visādas 14-gadīgās tagad staigā pārmālējušās,lielākajai daļai ir puiši un nekādas sajēgas par dzīvi kopumā,bet nav jau visas tādas.

Runājot par 18-gadīgajām,laikam nav bijusi saskare ar tādām. Kad man bija 18 (pavisam ne tik sen!),es personīgi pa klubiem nestaigāju (vispār vēljoprojām nestaigāju),tonālo tonnām nekrauju uz sejas,arī ar puišiem netusēju 24/7. Tas laikam atkarīgs no cilvēka un patesībā arī no audzināšanas - Piemēram,pazīstama viena meitene,kuras māte regulāri "ietusē" ar vīriešiem (lai gan strādā labā darbā,par ārsti) ,tāpēc arī meita savos sešpadsmit dara to pašu. Manuprāt,ja audzina pareizi,tad tādas problēmas vēlāk nerodas :)
14.04.2013 21:08 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Manuprāt,ja audzina pareizi,tad tādas problēmas vēlāk nerodas

Es gan esmu ievērojusi, ka tieši no pareizajām ģimenēm nāk "visnepareizākie" bērni.
14.04.2013 21:09 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Nu nezinu. It kā brīziem ir kādi tīņi, kas kaitina, bet biežāk tomēr uz viņiem skatos ar patiesu smaidu un atceros, ka es arī kadreiz tāda biju. Man pirmā nopietnā mīlestība bija 11 gados. Un tagad, kad man ir 25 gadi, vēljoprojām uzskatu ka tā bija mīlestība. Protams sen man ir citas attiecības un dzīve, bet esmu pietiekoši izglītota, lai saprastu, ka cilvēka seksualitāte ir kopš dzimšanas, tikai atšķiras tās formas. Tonālo arī protams pārmālēju, paldies dievam, tikai vienu dienu. kaut kā pati paskatījos spogulī un sapratu, ka izskatos pēc āksta. Liela nozīme ir arī vecākiem. Ja ir tāda attieksme kā tēmas autorei, tad protams, ka bērns raujas visu izmēģināt, vien tāpēc, ka tas ir aizliegts. Un beigās klāj uz sejas kaudzi no drogam, ta vietā māte varēja akceptēt meitenes vēlmi būt lielai un nopirkt kaut vai to pasu madaras eko fluīdu sejai, kas gan tonē, gan dod apziņu, ka meitene krāsojas, pamācīt kā to visu darīt. Aizliedzot tik panāk pretējo. Dod dievs man saglabāt šo attieksmi līdz laikam, kad pašai būs bērni un būs jau pusaudžu gados. Par klubiem nezinu, veljoprojām tādos neesmu bijusi, kaut gan dzīvoju vecrīgā :D Patīk visādas hipsteru kafeinīcas, kur ir mierīga atmosfēra un tematiskas sarunas :D
14.04.2013 21:16 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
@Pievakare var jau būt. Konkrēti manā gadījumā - ne ballītes,ne tusēšana ar puišiem,ne make-up mani nekad nav interesējis,pat ne tāpēc,ka vecāki tā būtu audzinājuši,vienkārši pašai prāta pietika. Protams,ir dzirdēti gadījumi,kad tie pareizie bērni aiziet no vecāku mājām un vispār noraujas no ķēdes,bet patlaban vismaz 90% no maniem paziņām (kas nāca no normālas,audzinošas vides) vēljoprojām ir uz pareizā ceļa :)
14.04.2013 21:19 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Man šķiet, ka labāk, lai tie bērni iztrākojas 15-18 gadu vecumā (tagad runa ir par alkoholu, tusiņu ar zēniem bez seksa pa labi un pa kreisi un nē par narkotikām).
Es arī sāku tusēt kad man 14 gadi, tad arī sākas pirmas attiecības. 18-19 gadu vecumā arī dejoju Coyotos uz bāra lētes. Kopš 14 gadiem lietoju, laikam, visu kosmētiuku, ko mamma varēja atļauties nopirkt. Toties tagad nekrāsojos gandrīz, uz tusiņiem nevelk.
Mana draudzene tieši otrādi - sāka tusēt 18 gadu vecumā, ar to laiku sāka dibināt attiecības. Līdz 18 gadiem mācījas, gāja mūzikas skolā, bija klusa un mierīga meitene. Tad 21g.v. apprēcējas. Un tikai pēc tam viņai uznāca "tusēšanas viļņi". Rezultātā maina vīriešus ik brīvdienās, šķīras no vīra.
14.04.2013 21:20 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Tu coyotos ārā metēja esi?
14.04.2013 22:58 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
kuram tad taja vecuma nav gribejies but pieaugusam? jau berniba laikojam mammas papezu kurpes un krelles, tagad citi laiki un citadak tie cilvecini uzvedas.
pati klubus neapmekleju, bet domaju, ka nav ko list tadam mazajam virs...patiesiba, ko gan citu tu vareji sagaidit? vinas, teiks, labi, mes ejam majas, ja reiz tev nepatik si bravuriga uzvediba!:D
15.04.2013 00:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits