Eksāmeni!

Reitings 10
Reģ: 28.12.2011

Sveikas! :-)

Šogad uzsāku mācības 12. klasē un, tuvojoties semestra noslēgumam, vajadzēja izdarīt izvēli attiecībā uz eksāmeniem. Ilgi svārstījos, līdz pieņēmu lēmumu, ka mans izvēles priekšmets būs ķīmija. Tā nu staigāju laimīga, līdz pāris notikumi man lika uz to visu paraudzīties ar pilnīgi citu skatu.

Pirmkārt, mana semestra atzīme nebija tā labākā un "draudzīgā" ķīmijas skolotāja visu semestri skandināja, ka ar tādu atzīmi, maigi izsakoties, eksāmenā neko labu nedabūs. Kad pamēģināju izpildīt vienu - it kā saprotu, bet tajā pašā laikā nesaprotu.

28.12.2011 22:26 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Tas, ka Tu esi kaut ko izvēlējusies kārtot, taču nenozīmē, ka Tev obligāti jāstājas kaut kur, kur tiek prasīta ķīmija. Lielākoties augstskolas interesē latviešu valoda, matemātika, angļu valoda. Dabūsi kaut vai ķīmijā sliktu vērtējumu - nekāda bēda.
Protams, ja vēlies stāties ārstos, vajag labu ķīmijas rezultātu, kas nozīmē, ka jāmācās pašai, varbūt kādi kursi jāapmeklē. Bet ja zini, ka tas nav Tavs aicinājums, ieteiktu pārāk neiespringt.

Pati izvēlējos likt ģeogrāfiju, jo tā likās tāda "ņemama", kā arī to mēs varējām kārtot jau 11.klasē, un gribējās, lai 12.klasē mazāk uztraukumu:)
31.12.2011 11:47 |

10 gadi
Reitings 105
Reģ: 29.01.2009
no savas pieredzes varu ieteikt likt to ķīmijas eksāmenu. jo nezinu gan kā ir tagad, mums augstskolā bija tikai kādi 2 no grupas likuši, viņiem tad arī piešķīra stipendijas, lai gan bija D un E līmenis.
A pati es mācījos humanitāro novirzienu vidusskolā, augstskolā pilnīgi prtējo, pirmajā semestrī no 20 kontroldarbiem ķīmijā, man bija 1 sekmīgs decembra beigās! un nebija tā, ka es nemācījos.. bet es visu paveicu 2 nedēļu laikā.. studenti mēdz būt apbrīnojami reizēm! :-D
31.12.2011 13:29 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
es izvēlējos politikas un tiesību eksāmenu toreiz. Noliku uz 9. Studēju politikas zinātni, BET... interesanti, ļoti. Man patīk :) bet tā ir lieta, kas man padodas un dzīvē ļoti noder, taču profesija man ir cita, kuru uzskatu par "savu".
Neķer kreņķi, es biju ļoti pārliecināta par savām zināšanām un to, ka nākotne man būs valsts pārvāldē. Bet jau pēc pāris gadiem sapratu, kā tā nu gan nav. Tici man, arī tavas domas vēl mainīsies un tev nav obligāti jāsaista sava dzīve ar ķīmiju. Tas tev ir tikai ķeksītim, jo kaut kas jau bija jāizvēlas.
31.12.2011 14:00 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Man vispār bija interesanti. 10.klasē macījos vienā skolā, kur visi skolotāji teica, ka esmu nulle, neko dzīvē nesasniegšu (ģimenes dēļ tāda attieksme). Tad es aizbraucu uz citu pilsētu, nomainīju skolu un 11.klasē uzlaboju savas sekmes vismaz par 7 ballēm visos priekšmetos. 11.klasē nokārtoju gan ģeogrāfiju, gan biznesa pamatus. Biznesa pamatos vecajā skolā man ielika 4 un pateica, ka es nekam nederu, bet jaunajā skolā samācījos tā, ka centralizētajā ex dabūju B līmeni. Un 12.klasē tad nokārtoju vēl matemātiku, latviešu valodu, informātiku un angļu val. Kopā savācu 6 ex.
GALVENAIS - neklauisīties skolotājos, kuri nav šī titula cienīgi un Latvijā tādu ir daudz, ceru, ka jums pa ceļam ir ar tiem skolotājiem, kuri izglīto bērnus, nevis tikai samīda bērnu pašapziņu!!!! :)
Jo vidusskola nav nekas sarežģīts, vajag vnk nebaidīties, ticēt sev un iemācīties tās paris grāmatas, lai var aipildīt ex lapas :)
31.12.2011 14:28 |

Reitings 77
Reģ: 02.12.2011
kad es stājos RSU, bija vajadzīgi abi eksāmeni- gan ķīmija, gan bioloģija. Tagad vajag tikai vienu... Ja tu arī tēmē uz RSU, tad varbūt kārto bioloģiju :)

un arī mana ķīmijas skolotāja centās atrunāt no eksāmena, pat ar mammu runāja, teica, ka nekas nebūšot. Skolotājiem IR slinkums strādāt, negribas riskēt, ka tagad sliktu līmeņu dēļ vadība "mazgās galvu". tāpēc labāk tālāk no grēka un lai skolēni nekārto. Jāpiebilst,ka es atradu izcilu privātskolotāju,braucu uz RSU kursiem ķīmijā un rezultātā- eksāmenā B līmenis. Ķīmijas skolotāja sarka un bālēja, ieraugot rezultātu. Skolu beidzot, viņai tā arī paziņoju, ka viņai to līmeni es dāvinu, jo viņas nopelna tur nav.
31.12.2011 15:45 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
apple, tiešām PAR vismaz 7 ballēm visur? :-O Tad jau Tu reāli visos priekšmetos biji nesekmīga vecajā skolā? Ja tā, tad pie vainas bija slinkums, labi, ka kaut kā no tā tiki vaļā(t)
31.12.2011 15:49 |

Reitings 10
Paldies Jums visām par viedokļiem un dalīšanos pieredzē. :-) Gumijaslācītis - tas arī ir fakts, ka ķīmijā labākajiem līmeņiem nepieciešami tie augstākie procenti. Protams, vēl ir vesels pusgads un pa to laiku var daudz paveikt, taču atkal vecais jautājums - vai man to vajag?
31.12.2011 17:15 |

Reitings 10
No vienas puses, varētu paņemt kaut vai to pašu ģeogrāfiju, tā man parasti ir labi padevusies un arī rezultāts varētu būt labs, taču tas būtu diezgan nevērtīgs eksāmens, jo, kaut vai salīdzinot ar ķīmiju, to pieprasa daudz retāk. Turklāt, ja vēl izdomāšu pēc kāda laika kļūt par ārstu (pagaidām gan šādas ieceres nav). :-D
31.12.2011 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits