Meitene ar sunīti

Reitings 72
Reģ: 29.01.2009

Sveikas!

Esmu saņēmusies uz nopietnu soli ņemt sunīti savā paspārnē (l) . Lūdzu padalieties ar savu pieredzi, kas būtu pats nepieciešamākais pirmajam laikam, lai kucēns justos labi jaunajās mājās. Uz ko man jārēķinās? Un kā ar pirmo laiku, vai kucēns vispār gulēs viens pats savā gultiņā? Un kā iemācīt sunītim nokārtoties vienā vietā? Domāju par suņu meiteni. Kā arī neesmu izlēmusi vēl par vārdiņu? :-P

08.12.2011 17:28 |

Reitings 264
Reģ: 18.05.2009
Jāpiekrīt Pumai, rezultātā autore varēs izsecināt, ko vēlas - vai nu mazu, kuru ir viegli izaudzināt par gudru, un kurš noteikti tāds arī būs, vai nu ņemt lielu - ar kuru būs grūtāk, un nav garantēts, ka izdosies izaudzināt pēc sava prāta.
08.12.2011 18:44 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Ak jā, aizmirsu piebilst-pēc katras pareizas pačurāšanas jāsaslavē suņuks ;)
08.12.2011 18:46 |

Reitings 965
Reģ: 21.10.2011
Jūs te kaut ko salasījušās neesat , vai saklausījušās?

Protams tā tam būtu jābūt ka suņuku potē un visu pārējo veselības aprūpi viņam veic !

Bet to dara kā nu kurs to uzskata par vajadzīgu!
:-D
08.12.2011 18:47 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Istabas dzīvniekiem IR jābūt vakcinētam ;) Ne tikai tava dzīvnieka, bet arī citu dēļ.
Ķirsīti, Tev taču nekad nav bijuši mājdzīvnieki, ko?
08.12.2011 18:51 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Ķirsīti, ja tev ir principā vienalga, kas ar dzīvnieku notiek, tad tā ir tava darīšana. Bet beidz to sludināt kā normu. Ir arī cilvēki, kuri savus bērnus no slimībām neārstē, bet pamet nomiršanai, tas nenozīmē, ka tā ir normāli.
08.12.2011 18:51 |

Reitings 874
Neatbildēšu un nediskutēšu te ar pusi no "gudru gudrajām", kas visu zina vislabāk, bet padalīšos ar pieredzi.
Te jau viena meitene diezgan detalizēti visu uzrakstīja, tātad no pieredzes.
*Ja zini, kādu konkrēti šķirni gribi ņemt, tad ļoti ieteicams izlasīt par šīs šķirnes suņiem visu pieejamo informāciju, jo visi suņi nav vienādi;
* Ir jābūt ļoti pārliecinātam par savu rīcību ņemot suni, jo viņš pie tevis dzīvos 15 līdz 18 gadus;
*Suns prasa ļoti lielu uzmanību un laiku, vismaz līdz brīdim, kamēr tiek izskolots un izaug no kucēna par lielu suni;
*Izdomā, kur suns dzīvos - iekšā vai ārā, un tad pieņemot lēmumu jāizveido viņam attiecīgā vieta - vai tā būs vesels pagalms, viljērs, vai arī būsiet sadistiski saimnieki un liksiet suni pie ķēdes.
*Suni var vest laukā jau no pirmās dienas, ja arī nav potes, tikai nevajag vazāt apkārt pa visām iespējamajām vietām;
*Suns prasa salīdzinoši lielus izdevumus - pārtika (ja barosi ar profesionālu barību), medicīniskās manipulācijas, apmācības, suņu būda, bļodiņas, utt.
*Sunim jāvelta ļoti daudz laika - 4- 6 stundas dienā ir minimālais;

Un, ja ņem kucēnu, tad rēķinies, ka būs daudz šmuces sākumā - šis tas sagrauzts, šis tas pazudīs, bet vismaz es nekad par šīm lietām nespēju dusmoties, jo viņš vienmēr tāāā paskatījās, ka visas dusmas vējā. :D

Taču visam uzskaitītajam ir viena lieta, kas atsver visu - tā ir neizmērojami lielā suņa mīlestība pret saimnieku :)))

Un jāpiekrīt te vēl kādai, kas teica - suņi nav stulbi, viņi ir tik gudri, cik gudrs ir viņu saimnieks.
08.12.2011 19:09 |

Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
Ja ir vēlme, tad vari uzrakstīt man uz [email protected], atbildēšu uz jautājumie, ja vēlies ņemt mazo šķirņu sunīti. :)
Bet tev pašai noderīgāk būtu šo diskusiju uzrakstīt kādā suņu forumā. Bet draugiem.lv domubiedru sadaļā gan neiesaku, jo tur esmu lasījusi tik pat lielas muļķības kā Ķirsīša rakstītajā. :-P
08.12.2011 19:33 |

Reitings 436
Reģ: 12.11.2011
No savas un mana labradora pieredzes:

Kucēna laikos bija liela ņemšanās. Pirmos mēnešus ārā vedām 4-5x dienā pa 1h. Pēc tam un visu laiku līdz pat šim brīdim vedam 3x dienā- 06:00 ar suņa bučām modina un dodas pastaigā 1-1,5h, tad pēcpusdienā 1h ,vakarā kādas 10min un 21:00 1h. Nokārtojas ārā un aiz suņa savācam. Pēc potēm vets neļāva laist suni kopā ar citiem, lai nesaķer slimības. Lai nedabūtu displāziju, cik ilgi nu varējām,tik arī to milzeni nesām pa trepēm lejā.

Manam sunim nav "gultiņa", bet gan "vieta",ko Tev kinologs arī mācīs teikt savam kustonim. Trenere iesaka gultu,segu vai vienkārši vietu,kur gulēs suns, mācīt kādā istabas stūrī, lai suns zina,ka viņš mājās nav pats galvenais, viņam nav jāpārredz viss un jābūt centrā.

Tā kā sunim augs zobi, vari saskarties ar graušanu. Mans grauza visu sākot no dīvāna,beidzot ar vadiem un grāmatu plauktu, bet zinu ļoti daudzus suņus,kuri vispār neko negrauž. Zoo veikalos ir ļoti plašs mantu klāsts.

Es teiktu tā -rēķinies ar pāris peļķēm un čupām istabā, pirmajā mēnesī, varbūt kaut ko sagrauztu, smilkstēšanu, kozšanu un biežām pastaigām.

Un nedod Dievs kāda te vēlreiz pateiks,ka mazie suņi ir gudrāki par lieliem. Pirmkārt,tik ļoti vispārināt nedrīkst, otrkārt,laikam neesi dzirdējusi par suņiem (pilnīgi notiekti ne tojiem vai čivavām), kuri ir vājredzīgo pavadoņi, strādā policijā, meklē narkotikas lidostās,dzen ganāmpulkus,utt.
08.12.2011 19:41 |

Reitings 1109
Reģ: 17.10.2009
Tā kā nezinu kādu šķirni vēlies, tad varbūt noder :

1. http://www.dogs.lv/board/
2. http://www.suni.lv/
08.12.2011 19:45 |

Reitings 436
Reģ: 12.11.2011
Es autorei iesaku ņemt suni no LKF, dogs.lv ievākt atsauksmes par audzētavām, tad pašai braukt un skatīties metienus, runāt ar audzētājiem un izvēlēties suni. LKA neiesaku, tur mēdz būt arī tādi kreisie metieni,ka nevar zināt, kādas slimības beigās būs, jo pārāk tuvus 'radus' krusto, un šķirņu suņiem tā jau mēdz būt daudz vairāk veselības problēmas nekā parastiem jauktenīšiem. Vienmēr jau paliek arī patversme, bet tur reti kad mazie suņi.
08.12.2011 19:50 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam nopietni piedomatu pie ta ,vai nemtu dzivniecinu tagad!?Latvija bija suns -loti milejam,bet bija ari ko nonemties! |-)
Suns loti piekeras saimniekam-mazs vai liels :-) !Ta nav rotallieta!Vairak vai mazak ,jabut majas ,jarupejas,lai varetu izvest ara!Padoma! :-)
08.12.2011 20:15 |

Reitings 72
Jā, es piekrītu, ka tas nav viegls lēmums, bet esmu visu ļoti rūpīgi apdomājusi. Esmu pieaudzis cilvēks un esmu gatava uz atbildību. Tas, ka man nav bijis suņa nenozīmē, ka es galīgi nesaprotu, ko tas nozīmē. Paldies meitenēm, kuras normāli un sakarīgi atbildēja. Pārējām laikam ar dzīvniekiem nav pa ceļam. Suņuks nebūs no lielajiem, kā arī nav konkrētas šķirnes, bet tas man nav galvenais, esmu gatava ar viņu ņemties, kā ar bērnu.
08.12.2011 20:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits