liku IELTS, dabūju vidējo vērtējumu 8. pirms tam izgāju ekspreskursus -- četras nodarbības, kuras pastāsta par to, kas no tevis tiek gaidīts katrā daļā, un ļauj izmēģināt katru daļu, beigās to arī novērtējot, lai saproti, uz kādu rezultātu vari cerēt eksāmenā. es ieteiktu aiziet vismaz uz ekspreskursiem vai arī nolādēt internetā kādu no grāmatām, kurās pastāstīts sīkāk par eksāmenu (cik atceros, tādas bija), jo ir svarīgi zināt visādus noteikumus un vocabulary -- tas īpaši attiecas uz rakstīšanas daļu
nu, un ir grūti pateikt -- viegli vai grūti, jo tas ir atkarīgs no tavām zināšanām. lasāmie teksti man likās diezgan sarežģīti, jo nebiju pieradusi pie populārzinātniskiem/pusakadēmiskiem tekstiem angļu valodā. runāšana man arī šķita diezgan nepatīkama, bet tas drīzāk tāpēc, ka ikdienā man nav, kur runāšanu trenēt. klausīšanās man šķita viegla, jo esmu pieradusi pie dažādiem akcentiem utt. no filmām un seriāliem. bet tev noteikti būs pavisam citādāk, jo tava pieredze ar valodu ir cita
un jā, kad pieteicos caur UCAS, prasīju vidusskolas skolotājam, lai uzraksta man reference. man šķiet, tas bija obligāti?