algu starpība

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Kāda Jums uzņēmumā ir algu starpība starp vadošiem amatiem, administrāciju, tehnisko personālu. Pamanīju, ka tiešui ražošanas uzņēmumos intelektuālā darba darītājiem maksā tiešām maz, tas jau ir saprotams, ka "rokas" pelna reālo naudu uzņēmumam, bet man tagad ir viena reālā uzņēmuma algas, kur apkopējai ir 330 ls uz rokām, bet grāmatvedei - 450 ls, sekretārei tajā uzņēmumā - 280 ls, bet palīgstrādniekam 600 ls, un tas ir reāls ražošanas uzņēmums :)

Tas, ka speciālistiem, kuri strādā fizisku darbu tie maksāts pāri tūkstotim, es saprotu un man tas šķiet Ok, bet tas, ka palīgpersonāls tiek vērtēts augstāk par administrāciju, kurai prasības, cik sapratu ir diezgan augstas, gan sekretāre , gan grāmatvedē pārvalda 3 - 4 valodas un ar augstāko izglītību... Man palika jocīgi kaut kā :)

Mūsu uzņēmumā jau arī maksā vairāk cilvēkiem kuri nopelna naudu uzņēmumam (metinātāji, darbagaldu operātori utt.), bet viņie ir ļoti smagi darba apst;ākļi, specifiskais darbs, izglītība, pieredze utt.

Nav jau normāli arī kad strādniekiem maksā kapeikas, bet sekretārei - štuku :) Bet par to apkopēju un grāmatvedi esmu patiesi šokēta....

14.11.2011 15:05 |

Reitings 606
Reģ: 17.04.2011
Man liekas, ka arī visparastākā darba darītāja atalgojumam jābūt tādam, lai var paēst un nomaksāt rēķinus.
Bet neko īpaši vairāk, jo sorry, bet maksā jau ne tikai par konkrēto darbu, bet prasmēm, kas jāiegūst, lai to dabūtu. Izglītība, kursi, pieredze ir lietas, kas rada kompetenci. Un tas nav tas pats, kas nesaspring un vienkārši atstrādāt. Bet jebkurš darbs ir cienams, tas gan.
15.11.2011 16:22 |

Reitings 387
Reģ: 29.01.2009
lai maksātu 600 Ls un vairāk, darba devējam ir valstij jāsamaksā 1000 Ls. vai šāds ir sekretāres ieguldījums? domāju,ka nē.

savukārt fiziskā darba darītājs tieši ienes airāk līdzekļu,līdz ar to augstāka alga ir tikai adekvāta.
15.11.2011 16:36 |

Reitings 2130
Es jau neuzrakstīju par to apkopēju, lai noniecinātu fiziska darba darītājus, nē, tikai man tā, ka patīk strādāt ražošanas uzņēmumā, saprotu, ka varu kaut nosprāgt, bet vienalga nevarēšu neko normālu nopelnīt :D
15.11.2011 16:37 |

Reitings 2130
Bet kaut kā tam nepieversu uzmanību, bet tagad, ka studijās par to visu jāraksta, un vēl ir vairāku reālu ražo;sanas uzņēmumu algas dati, tad aizdomājos un tas arī ir viss, vismaz tas, ka kādai tur apkopējai ir pāri 300 man nav žēl :D
15.11.2011 16:38 |

10 gadi
Reitings 10290
bet ir arī tādas sekretāres, kuras ne tikai pasūta pildspalvas, paceļ telefonu vai uztaisa kafiju.
Bieži sekretārēm ir arī atbildīgi uzdevumi, tad gan samaksa var būt arī 600 Ls vērta.
15.11.2011 16:45 |

Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Strādāju ražošanas uzņēmumā un man ir informācija par algām, jo grāmatvedes dokumenti ir uzlikti uz servera.
Pirkārt jau tas, ka mūsu vienīgā grāmatvede, kas strādā te pilnu slodzi, saņem 450LS bruto. Viņas darbs ir ļoti specifisks, jo mēs savu preci eksportējam un tur ir kaut kādi savi likumi.. Katrā ziņā viņa noteikti būtu pelnījusi vairāk, ņemot vērā, ka mēneša apgrozījums ir ļoti liels.
Par to izglītību.. Mums ir viens darbinieks, kas te strādā jau desmit gadus. Viņš ir prasts krievu rupeklis ar pamatskolas izglītību, bet saņem 3000ls mēnesī. Kāpēc? Tāpēc, ka viņš ir absolūti neaizvietojams. Baidamies viņu pazaudēt, jo citu viņa vietā atrast būtu neiespējami, bet, lai apmācītu jaunu cilvēku, būtu nepieciešams vismaz gads! Te atkal ir runa par specifisko nozari :)
Principā mūsu uzņēmumā algas tiek noteiktas pēc tā, cik daudz peļņas darbinieks uzņēmumam dod. Tie, kas pelna uzņēmumam, pelna arī paši.
15.11.2011 16:54 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Par darba kaitīgajiem apstākļiem vērtē Darba aizsardzības speciālists nosakot darba vides riskus, ar kuriem apkopēja un sekretāre iepazīstas un pamatojoties uz šiem riskiem darba devējs regulāri nosūta gan sekretāri, gan apkopēju veikt obligātās veselības pārbaudes. Ja runa ir par veselību tad gan apkopējai, gan sekretārei ir riski, arī sekretāre ik dienu pavada vienā pozā pie datora tādējādi čakarē savu muguru, un katru dienu viņa skatās monitorā kas savukārt ietekmē redzi, nemaz nerunājot ka visu laiku telpā darbojas printeris no kura viņa elpo ozonu :-D . Būtu nekorekti norādīt ka apkopēja ir lielāks risks iegūt darba vietā traumu tādējādi viņas atalgojums ir jābūt lielākam attiecībā pret sekretāri, jo atalgojumu nenosaka tikai darba bīstamība bet arī kādas prasības ir pret darba spēku, kādi ir viņa pienākumi utt.
15.11.2011 17:05 |

Reitings 4298
arī es esmu strādājusi gan fizisku, gan intelektuālu darbu. Katram savi plusi, savi mīnusi. Kad strādāju par oficianti - 12 stundas dienā, pasēdēt tikai tik, cik 20 min pusdienu pārtraukums - reizēm aizbraucu mājās, apsēdos pieturā un vienkārši nespēju paiet, nespēju tikt līdz mājām, kā sāpēja kājas, kāds bija nogurums.

Savukārt strādājot intelektuālu darbu nepārtraukti bija spriedze, ikdienā visu laiku bija darbs un komunikācija ar augsta ranga amatpersonām, kur katrs izteiktais vārds rūpīgi jāapdomā, turklāt arī gandrīz radās situācija, ka manis dēļ firma gandrīz dabūja maksāt lielu līgumsodu, jo nebiju kaut ko pamanījusi laicīgi (un tā pat nebija mana kļūda, bet man bija jābūt lietas kursā par visu, jāpamana visas sīkākās kļūdas projektā), pēc šī darba pārnākot mājās vēl spēju gan savam vīrietim ēst uztaisīt, gan māju iztīrīt, bet par mācīšanos varēju aizmirst, jo vienkārši sāpēja galva no spriedzes un domāšanas.
Lūk, pat nezinu, kurš gadījums skaitās labāks.
15.11.2011 17:10 |

Reitings 2943
Man te arī ir ražošanas uzņēmums, bet algas daudz maz pēc pakāpes. Ražotāji saņem pēc darba apjoma un tas sezonā vidēji ir tikpat cik vadība- ap 1000 ls. Galvenais grāmatvedis mazliet mazāk un palīgs :-D nu jā jūtos mazliet apdalīta, kaut gan ar slodzi nesūdzos... :-P :-D Atsevišķs stāsts ir sekretāre, kura vispār saņem pārāk daudz. Uz rokas apmēram kā grāmatveža palīgs, bet aploksnē cik noprotu da*ujā, ja var braukt uz Kanāriju salām. (e)
15.11.2011 17:18 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Pumčiks, sekretāre ir uzņēmuma seja, ja sekretāre ceļo, izskatās super labi, tad konkurentu uzņēmums var secināt par situāciju uzņēmumā, tātad uzņēmumam iet labi. :-D
15.11.2011 17:23 |

Reitings 2943
Lielajos uzņēmumos apkopējām tagad ir ļoti viegls darbs. Ja runājam par ražošanas ēkām - tad vispār. grīdu iztīra ar to stūmēju, kur lielu piepūli nevajag, tikai jāiet. Arī mazgājamās slotas ir lielie mops ar optisko kātu- mugura vispār nav jāsaliec. Tīrīšanai paredzētas visādas spec lupatas un birstes. Arī ofisu viegli ar putekļusūcēju iztīrīt.

Nu mazajos uzņēmumos ir savādāk, bet tādos arī tā tīrāmā teritorija ir mazāka. Tākā nedomāju, ka apkopējai vajadzētu saņemt vairāk par 250- 300 ls maximums, jo parasti nav jāstrādā pat pilna diena.
15.11.2011 17:25 |

Reitings 2943
Gurri gribi teikt ja ka sekretāres kuras neceļo un nebrauc ar jauno mersi, nav pietiekami labas, slikti izskatās un rada sliktu uzņēmuma tēlu? :-D Nu vai zini! :-D
15.11.2011 17:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits