Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

pārbaudes..

Reitings 312
Reģ: 12.04.2011

brīžiem uzmetas visādas paranojas attiecībā pret savu veselīvu, tāpēc varbūt kāda zin - vai ir iespēja kaut kā kopīgi, visam organismam veikt pārbaudes uz audzējiem? regulāri visādu detaļu ārstus neapmeklēju un ģimenes ārstu arī, tāpēc reizēm liekas, ka vajadzētu pārbaudīties, jo esmu arī riska grupā, ja to tā var nosaukt.. vai asins analīzēs leikocītu daudzums neparāda to? respektīvi, ja leikocītu ir vairāk, tātad kaut kur mitinās kaut kas nelabs un tad var meklēt tālāk, bet ja viss kārtībā ar leikocītiem, tad nekā slikta nav? vai arī tas ir nepietiekams rādītājs? ko ne pārāk sarežģītu (kaut kādas datortomogrāfijas visam organismam, man liekas, būtu par traku)es varētu darīt lietas labā? (izņemot muļķību domāšanu :D )

12.11.2011 23:01 |

Reitings 312
muļķību nedomāšanu būtu pareizāk :)
12.11.2011 23:01 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
audzēju marķierus nosaka asins serumā ;-)
12.11.2011 23:10 |

Reitings 312
vienā piegājienā? nu, respektīvi, es varu aiziet uz Gulbja laboratoriju, pateikt, ka gribu pārbaudi uz audzējiem, man izsūc pāris litrus un nākamajā dienā pasaka, vai es vēl dzīvošu? :D (stulbais humors ir stresa dēļ!)
12.11.2011 23:29 |

Reitings 506
Reģ: 03.02.2010
zinu cilvēku, kuram pirms laika bija ļoti (!) ievērojami paaugstināts leikocīdu skaits asinīs un kaut kas tur vel. jā, un atklāja vēzi...
bet nesadmājies ļaunāko - tas nav visos gadijumos, jo arī mans nosauktais gadijums parāda tikai kaut kādu 1 faktoru, kas par tādu saslimšanu iespējams ka liecina. ir jau papildus tam vel daudzi citi.
pašai leikocīti bija paaugstināti pie neliela ginekoloģiska iekaisuma, nekas nopietns.. tāka katrs gadijums ir individuāls, nav nozīmes atbildes uz šiem jautājumiem meklēt internetā un forumos, jo katram jau sava pieredze un uzskati.
tev ir jaaiziet pie ģimenes ārsta un jāpasaka ka gribi pārbaudīties un tad jau viņa sataisīs nosūtijumu atbilstošu tavam gadijumam. gulbja laboratorijā man liekas ka arī to visu izdarīs.

lai tev veicas un nekrenķējies!
12.11.2011 23:29 |

Reitings 312
nē, man nav paaugstināts leikocītu līmenis. nu, tas ir, es neesmu pēdējā mēneša laikā pārbaudījusi to. nav tā, ka esmu saņēmusi rezultātus un tagad nezinu, kā lai tos pareizi saprot. es tieši gribu kaut kādā veidā pārbaudīties, lai uzzinātu, vai ir viss kārtībā vai tomēr būtu kaut kas sīkāk jāpapēta.
ģimenes ārste man galīgi nav pa ceļam (citā pilsētā, kur esmu reizi pāris mēnešos), bet sameklēt ārstu pašreizējā pilsētā ir laiks un pamatīga pētīšana, jo pie kura katra ar negribas iet, slikta pieredze..
bet paldies, kaķumētra! :)
12.11.2011 23:38 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Tiesham gribi ko mekleet?

Ir teiciens, kas meklee tas atrod :) (ta nav domats uz sho gadijumu bet vispar)
Man jau liekas, ja tev nekadu ipasho sudzibu nav, nav jega chakaret sev nervus un baudities. Katram ir kada kaite-mazaka lielaka, jega kada vinjas meklet?
12.11.2011 23:42 |

Reitings 506
Reģ: 03.02.2010
ā, nu tad es tevi saprotu. man pie mana uzticamā ģimenes ārsta arī ir jābrauc uz citu pilsētu. jo vietējie te drīzāk naudu ne par ko nokāsīs un baltas čībiņas uzvilks, nekā kaut ko darīs. (e)
man šķiet, ka vnk ar nosūtijumu tev tās analīzes lētāk izmaksās, bet pamēģini varbūt uz Gulbja lab. piezvanīt un pajautāt kas un kā. :-)
es arī reizēm uztaisu kopējo asins ainu ~ 1x gadā, jo uzskatu, ka tas ir normāli, pareizi un nav ko panikot. labāk pievērst uzmanību tiem pašiem sīkumiem, ja tādi ir, nekā vēlāk mocīties ar ilgtermiņā ievilktām kaitēm un cīnīties ar sekām.

12.11.2011 23:43 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
heh...
meitene, kas runā par leikocītiem -daļēji jau runā taisnību. Leikocīti paaugstinās pie iekaisuma procesa organismā, var būt arī pie audzējiem, taču ļoti vēlīni, un leikocītu paaugstināšanās nav specifiks audzēju rādītājs. Tāpat pie iekaisuma skatās EGĀ, CRO, prokalcitonīnu.
http://www.egl.lv/index.php?lapa=analizes skaties lūdzu sadaļu Marķieri. Tevi interesējošie varētu būt Ca-15-3 -krūts vēzis, Ca-125 Olnīcu vēzis, Ca 19-9 Pankreasa vēzis (aizkuņģis), Olnīcu audzēja riska indekss. Summas arī vari saskaitīt. Bet, lai smalkāk pateiktu un nozīmētu, jāzin tava ģimenes anamnēze. Ja zini, ka esi riska grupā, acīmredzot ģimenē ir bijušas kādas saslimšanas. īstos marķierus ieteiks Tavs ģimenes ārsts.
Neviens nesūks 2 litrus asiņus -paņem mazu stobriņu :-D no vēnas

12.11.2011 23:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits