Pieredze ar aukli

Reitings 63
Reģ: 09.12.2009

Labrīt, dāmas :-)

Manam mazulim 3.mēneši, iet jau ceturtais :-)

Esmu vientuļā mamma un tāpēc ņēmu palīgā aukli pavisam nesen, lai pati varētu aiziet pie friziera un tādā garā. Principā līdz šim aukli aicināju ļoti reti, tik pa pāris stundām. Nekādu problēmu nebija, līdz vakar attapos atnākot ātrāk mājās ka aukle trīs stundas pa āru staigājusies. Es gaidu gaidu, ne miņas ne ziņas. Biju šokā un uz līdzenas vietas aukli atlaidu. Kas notiek? Sakiet kāda Jums pieredze ar auklēm? Manā gadījumā sajūta ka tā sieviete kārtoja savas lietas un darbus nevis auklēja manu bērnu, jo tas man liekas nav normāli. Tagad negribu pat ņemt jaunu aukli, labāk pati cīnos.... Varbūt Jums kāda pieredze? Varat ieteikt kādu tiešām uzticamu auklīti un nepilnu slodzi?

10.11.2011 13:14 |

Reitings 63
Late- kā tas iespējams? :o

Sunce- mans bērns ēd atslaukto pienu, ļoti labi ņem pretī. Turklāt mana attieksme ļoti laba, piedāvāju auklei paēst, jo vienmēr mājās biju ko gatavojusi, apstākļi izcili pie manis, atalgojums ļoti labs uzskatu. Es prasīju paskaidrojumus- aukle pateica ka staigājās tikai ka āru. Bērns bija nosalis, pamperi līdz ausīm un bļāva jo gribēja ēst
10.11.2011 13:57 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Tev @
10.11.2011 13:58 |

Reitings 63
pirmaa- man bēns ļoti labi jutās pie tās aukles un nezināju ka sagaidīšu ko tādu :o
10.11.2011 13:59 |

Reitings 2279
Skaidrs, Katrīna - malacis ka atlaidi!
10.11.2011 13:59 |

Reitings 63
un kur meklējāt pēc tam auklīti?
10.11.2011 14:00 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
atceros kā manam mazajam brālim bija aukle, kura ar viņu izgāja ārā tik uz 30 min, pārējo laiku bērns savā nodabā, tikai tik cik paēst un pamperu nomainīt, šī sēdēja pie kompja vai tv.

Ārā nav ziema, starpcitu, pēdējās dienas laiks ir pasakains! Ja bērns ir apģērbts pienācīgi un ir sasegts, tad ārā var gulēt mierīgi. Neiet runa jau par 8h, bet par 3.

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011
sunce, nu man pie viņiem ir palikusi "darba" drēbes. :D Es zvanu un man neceļ. Labi, es ceru,ka tiešām viņa nedzirdēja un pieslēgumam beidzās nauda,ka nevarēja atzvanīt. :-D

pirmaa, par to vai bērniņš ir priecīgs ar aukli vai nav, ir grūti saprast. Domas dalās. Piemēram, man viens cits auklējamais, viņš katru rītu raudāja,kad viņu atdeva mamma man, lai gan kā tikām līdz pagalma vārtiņiem, tā raudāšana rimās un visu dienu mums forši gāja. Bet ko mammai padomāt-iedod bērnu auklei un sīcis bļauj? Mājās gan vienmēr smaidīgu vedu. Grūti jau no tiem bērniem saprast. :)

Reitings 107
Reģ: 16.12.2010
te viena dāma ķērās pie autores, vai esot devusi izskaidroties utt. kapec tada situacija radas, no savas puses - ja, mes devam iespeju izskaidroties, loti uzmanigi klausijos, BEZ uzbraucieniem, man vismaz sakas melu jura no aukles puses, ka tevs esot ar infarktu slimnica, un vel daudz citi notikumi tai nabadzitei it ka notikas; parbaudiju- VISS bija meli, un tevs gan bija slimnica, bet ar parastu auss iekaisumu, un taja vakara nu noteikti pie vina neviens no gimenes nebija bijis, un pec arstu teikta- nekas nopietns. ta ka bija vieni meli pec otriem.
10.11.2011 14:01 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Vispār jau līdz 3mēnešiem nav īpaši ieteicams daudz vazāties apkārt. Bērniņam tikai sāk nostiprināties imunitāte. 4-os mēnešos 3 h ir tā kā bišku par daudz.
10.11.2011 14:02 |

Reitings 4261
pirmaa, Tu nopietni šitā aukli špionēji? Saprotu kā māti,bet tīri cilvēcīgi-vai deguns bija jābāž tur, kur īsti nevajadzēja-tēvs slimnīcā,kas apmeklē un kas kaiš. (t)

Labi,čau pagaidām. Mums jāiet laukā, kādas 4 stundas norullēsim. :D
10.11.2011 14:04 |

Reitings 63
es tiešām tagad nesaprotu, vienas uzskata ka vajadzēja dot iespēju izskaidroties, ka normāli tagad aukstā laikā staigāties tik ilgi, citas ka nē.... uhh...

pirmaa- manējā neko nepaskaidroja- teica ka staigājās un viss....
10.11.2011 14:05 |

Reitings 63
Late- savā ziņā piekrītu :-D es tā neizspiegoju, ar tādām lietām nenordarbojos :-D man pietieka ar faktu ka nav īstā aukle, lai iet tad ja nevaru saprasties
10.11.2011 14:07 |

Reitings 107
ja, starp citu, manejais ar jutas labi ar to aukli, kura bija sakuma. it ka viss bija labi, bet tad vinai pec viena notikuma pasas dzive aizbrauca jumts, un sakas viens pec otra notikumi. ta ka notiek diemzel, un atlagojums no manas puses bija apmeram tads pats (nu labi, cieti atrunats bija mazaks, bet katru dienu bija bonusi paris latu apmera, ta ka noteikti tas pats,vai pat vairak).
*
Late rakstija, ka tas neesot viennozimigi -kad berns raud, utt. protams, katrs berns tacu ir savadaks, te ir janem vera, kad berns ari ar vecakiem medz raudat-pirms miedzina, no ritiem, vai cita iemesla pec, un drosi vien ar aukli bus tas pats, tapec raudasanu nevar uzreiz kaut ka negativi uztvert, bet es skatos, ka berns kopuma jutas, jo mate jau pzist savu bernu, un zin, kad vinam bijusi laba diena un oma, un kad ne..
10.11.2011 14:09 |

Reitings 2943
Sunce, šoreiz gan es brīnos par taviem komentāriem, vēl jo vairāk ka tev pašai ir bērns. ;-)
Lai gan man nav nekādas saprašanas no tik maziem bērniem un nav bijusi arī saskare ar tādiem- es pat saprotu ka tik mazu zīdaini nevar laukā vest uz 3h. Man pat ir auksti šādā laikā. Vienmēr noskatos ratiņos uz tām zīdainīšu sārtajām sejiņām un domāju kā viņiem nesalst, neskatoties uz to ka paši ievīstīti tajos ratos.
10.11.2011 14:10 |

Reitings 2279
Ja situāciju izstāsta līdz galam, tad viss kļūst skaidrs. Ja mazulis ir nobrēcies, izsalcis, nosalis, utt., tad protams 3 stundas ir par daudz. Savukārt, ja mazulis omulīgi gulētu ratos, viņam būtu silti un labi, tad 3 stundas būtu normāli (arī 4 mēnešu vecumā), jo ir dažādi bērni un arī bērniem ir dažādas dienas un pašsajūtas.
Ja aukle neatbild uz zvanu, neatbild uz sms un ilgāku laiku par sevi nedod ziņu, esot ar bēnru kopā - tas arī ir par daudz! Un attaisnojums nevar būt kredīta beigšanās vai ilgstoša nedzirdēšana.
Par paskaidrojumiem jautāju tādēļ, lai saprastu, vai māmiņa bija papūlējusies noskaidrot, cik ilgi aukle ar bērnu ir staigājusi, kāpēc nav atbildējusi, utt., lai gan - pēc māmiņas paskaidrojuma, ka mazais BIJA noraudājies un nosalis, nekādi aukles skaidrojumi nebūtu nepieciešami!
P.S. Lūk, kāpēc ir tik svarīgi jau no paša sākuma visu situāciju izstāstīt tā, lai viss būtu saprotams! :)
P.S.2 - Late - tu taču strādā par aukli - Tev ko, trūkst naudas, lai nopirktu jaunu apģērbu!? :D
10.11.2011 14:13 |

Reitings 63
pirmaa- mums laikam līdzīgas aukles :-D
kur pēc tam meklēji aukli? caur paziņām vai kādā portālā? un ja tā, tad kurā? ss īpaši neuzticos :-(
10.11.2011 14:17 |

Reitings 4261
sunce, es ne tikai par auklīti strādāju un īsti nav vajadzīgas tās 2 parpalas,kas palika, bet...tīri cilvēcīgi. Tāpat vienas nedēļas alga arī netika samaksāta. Nu nemiršu ne dēļ drēbēm,ne dēļ tiem latiem,bet man tas liekas stulbi-necelt telefonu. Vispār nesapratu,ko sliktu esmu nodarījusi. Ka atteicos viņas bērnu auklēt? Tas tiešām bija tāds gadījums un es godīgi pateicu,ka nepieskatīšu,jo man grūti un mazais jūt,ka mums nesaskan. Nav ko to bērnu mocīt un lai atrod labāku,kas ar viņu sapratīsies.
10.11.2011 14:17 |

Reitings 107
nu paga paga, maneja ari bija 3h ara, vakara!!! rudeni, tumsa un staigajusi pa absaubamu rajonu (es vakaros tik velu neeju ara, tas ir viens! ar bernu, otrs - 3h no vietas rudeni neesmu staigajusi pa aru, jo bernam IR AUKSTI!, un eju staigat pa citu rajonu, nevis tur,kur aukle.) un vel, auklei taja diena bija aizliegts iet ara, un mes bijam par to vienojusas, ka neies ara, bet peksni,- atnacam majas atrak, berna nav, aukles nav, tel. necel. utt. berns pec tam ar stiklainam acim, un bija slims pec tam loti! un tadas aukles nenemt prieksa?! vel ka vajadzeja, un neviens mani neparliecinas par pretejo!
un es nebutu sakusi nemt prieksa, ja vina jau pirmajos teikumos nebutu melojusi- vina teica, ka esot sedejusi visu laiku viena autobusa pietura, - a es gaju tai vietai garam pa to vakaru vismaz 4x un mans virietis ari vel paris x, vienigais,kas tur sedeja - bomzi un narkomani.ta ka meli sakas jau pasos pirmajos teikumos, un viss gaja pretrunas viens ar otru. tiesi tapec es vareju parbaudit vinas faktus! un viss,ko vina man bija teikusi, viss bija meli!!!
es saku sarunu normali, un ta ari saruna pagaja, tikai nakamaja diena parbaudiju faktus. :)
bet ar tadam lietam nejojko, ka vina izstastija - tevs mirstot nost, pedejas stundinas.. a tevs dzivaks par dzivu :)
10.11.2011 14:18 |

Reitings 63
Late- saprotu Tevi :-) es piedāvāju ļoti labu attieksmi, atalgojumu, tā ka ja kāda var ko ieteikt, lūdzu! :-) ļoti vajag atrast drīzumā superaukli :-)

Pirmaa- man bija savādāk, man vienkārši nepatīk ka aukle iet principā ārā un kur uz tik ilgu laiku, jo aicinu uz pāris stundiņām tikai un tas mans priekšnoteikums ko saku visām :-)
10.11.2011 14:22 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Katrina- Tev parasti vajag tikai pa dienā vai arī vakaros Tu ej kautkur prom un vajag aukli?
10.11.2011 14:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits