Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Risoto

 
Reitings 110
Reģ: 27.03.2011

Sveikas, dāmas! (l)

Padalieties ar savām risoto receptēm. Nekad neesmu tādu ēdusi, bet izskatās garšīgi un veselīgi, tādēļ nolēmu pagatavot. :-)

Skatījos dažādas recepes, bet interesē tieši Jūsu garšīgākās un iecienītākās.

09.11.2011 13:44 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es taisu 2 variantus parasti:
rīsi+dārzeņi+vistas fileja+ola+garšvielas

rīsi+ola+mīdijas+garneles+garšvielas
09.11.2011 13:46 |
 
Reitings 110
Reģ: 27.03.2011
mmm.. izklausās garšīgi! (l)
09.11.2011 13:56 |
 
Reitings 110
Reģ: 27.03.2011
Vairs neviena negatavo?
09.11.2011 14:27 |
 
Reitings 196
Reģ: 13.06.2009
ir tādi sasaldēti dārzeņi kkas ar pavasari saistās nosaukumā. iepakojuma tāds zaļganīgs,krievu..
to es izmantoju, tad maksimaa tās ceptās vistiņas sasmalcinu mazos gabaliņos. un rīsus uzvāru.
lieku cepties tos dārzeņus uz mazas uguns lai neapdeg bet izsautējas, pārberu viņiem pāri garšvielas, kas ir dotas līdzi un ir tieši tādas kā vajag un tad pielieku sasmalcināto vistiņu un rīsus, piki visu kopā pacepu un gatavs.
aij, pašai tagad sakārojās, laikam vakariņās būs jāuztaisa, he :)
09.11.2011 14:31 |
 
Reitings 853
Reģ: 29.01.2009
ko kurš uztver kā risoto... varu pateikt to, ka tā nav vienkārši rīsu putra ar gaļas vai dārzeņu gabaliņiem. risoto vajag īpašos rīsus, un tā pagatavošana ir īpašs process...
es gatavoju, par pamatu ņemot šo recepti:
http://ej.uz/xbu2


bet ar saviem uzlabojumiem: variēju ar dārzeņiem un gaļu, pieleju pusglāzi baltvīna sutināšanās procesā, mocarellas vietā labāk garšo ar Dzintara kausēto sieru.
09.11.2011 14:38 |
 
Reitings 110
Reģ: 27.03.2011
paldies! (l)
09.11.2011 14:51 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Tādā klasiskā Itāļu cienīgā Risotto kopsalikums ir ar baravikām, ēdiens rudens sezonai, manā pusē visu ziemu pieejams, līdz ar to arī ziemas ēdiens.

Pagatavošana kā jau klasiskam itāļu risotto,rīsi tiek apcepti kopā ar smalki sagrieztiem sīpoliem, ķiplokiem un baravikām olīveļļā.Tiek pievienota glāze baltvīna, kad baltvīns ir iztvaikojis, pievieno karstu buljonu, lēnām maisot . Turklāt kā pamatu lai ir izdevies labs risotto, ir jāizmanto atbilstoši rīsi, kas domāti šā ēdiena gatavošanai, visi nederēs, katrā ziņā ne lai būtu izdevies risotto. Kad buljons gandrīz iztvaikojis, kā punkts uz I nāk mazliet sviests,un protams pētersīļi, pasniegt karstu pārkaisītu ar parmigiano sieru. Voilā
16.01.2013 14:36 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits