Musulmaņu sievietes

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010

Iedvesmojos no diskusijas par mūķenēm un aizdomājos līdz musulmaņu sievietēm :-D . Viņas arī dzīvo nedaudz savādāk nekā mēs - nestaigā pa klubiem, reti kura būvē kādu karjeru, dzīvo vairāk pa māju un ejot ārpus mājas neizkar ārā visus savus jaukumus, neizklaidējas ar vīriešiem, tā kā to darām mēs. Varbūt kāda pazīst kādu no viņām vai ir bijusi saskarsme? Es tā domāju, interesanti, kā viņas jūtās, redzot, ka liela daļa sieviešu dzīvo brīvāku dzīvi nekā viņas pašas, var izpausties vairāk ārēji, gan ar apģērbu, gan profesionālajā ziņā... Interesanti, ko viņas domā par mūsu pasaules sievietēm....

09.11.2011 02:27 |

Reitings 1550
Nu man pašai kaut kā neticās, ka šīs sievietes tiek sistemātiski sistas un pazemotas... Kā tad viņas spēj izaudzināt tik daudz bērnu ģimenē, kas viņu zemēm raksturīgi?
09.11.2011 03:14 |

Reitings 527
Reģ: 05.01.2011
mīkstais, vienreiz aizveries un beidz čīkstēt!!! (e) (e)
09.11.2011 03:14 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
thanks me ari mosh palasis :)

Es no savas puses varu ieteikt gramatinju Karmena Bin Ladena "Ko slepj karaliste" par eiropietes dzivi Saudu Arabijaa.
09.11.2011 03:16 |

Reitings 1846
Nu man stastija vienu gadijumu, kur sieviete sit virieti musulmanju gimenee :D ta ka nevienmer sievietes ir tas cietejas :D
09.11.2011 03:17 |

Reitings 635
Reģ: 29.11.2009
Kumeliņš, tāpēc saku - izlasi, visu sapratīsi, cik daudz sit, utt, man pašai bija šoks!
Zombie, tiešām iesaku, un paldies par tavu ieteikumu - jāiečeko! :-)
09.11.2011 03:18 |

Reitings 1550
Man tieši tā Tūkstoš sauļu grāmata novilkta stāv. Iesākums nav visai saulains... Domāju, ka viņiem to ietekmē arī nabadzība un kara darbība tajās valstīs, kas cilvēkos rada lielāku agresivitāti.
09.11.2011 03:21 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Zinu to grāmatu un lasīju.Šoks īsti nebija,jo es par līdzīgām un vēl briesmīgākām lietām esmu lasījusi gatavojoties mācībām.Taču,grāmata no dažādiem viedokļiem ir laba.Paliek pēcgarša un pat tāda...nezinu...atvieglojuma sajūta,ka dzīvoju Rietumu pasaulē kaut vai tāpēc,ka šeit varu darīt ko vēlos,teikt ko vēlos,precēt,kuru gribu un vilkt ko gribu.
09.11.2011 03:23 |

Reitings 1550
Zombie, kas tur bija ar to sievieti, kas sita pati savu vīru :-D ? Tas man atgādina kādu aņuku:

-Kāpēc musulmaņu vīrieši nelieto alkoholu?

-Tu iedomājies, pārvelcies pālī mājās un tevi sagaida desmit dusmīgas sievas ar mīklas ruļļiem! :-D
09.11.2011 03:24 |

Reitings 1846
Vel amazonaa ir angliski par sho teemu daudz gramatas :)
(netulkotas latviski), biju parsteigta kad atradu.
Starp citu musulmanjiem ir ari savi torenti, kuros ir interesanta literatura ..a par to gadijumu -reals gadijums no dzives,virietis raustijas no savas sievas,varbut tapec ka augumaa lielaka padevusies :D
Bet nu jaa lielos vilcienos,sievietei ir jaklausa viram, un taa vinjiem tur ir pienjemts:)
09.11.2011 03:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man sis sievietes liekas loti interesantas, ir iespeja uzzinat tik daudz par so kulturu ,dzives veidu ,runajot ar realam sievietem!Nupat mana kolege atgriezas no Afganistanas! :-)
09.11.2011 04:03 |

Reitings 858
Reģ: 08.05.2011
Esmu pabijusi Ēģiptē un Turcijā, tad es arī vienmēr aizdomājos par šo sieviešu dzīvēm, kā arī tagad, kad viesojos pie draudzenes Dānijā, bija interesanti pavērot, ka dažas ir mūsdienīgas, protams, bija tas lakats, bet viena bija ne no tā sliktākā rajona ar chanel somiņu un tāda saskaņota gan džempītis, gan apakšiņa :-)

Manuprāt, viss atkarīgs no ģimenes, no kuras viņās nāk. Ir mūsdienīgākas, ir tādas, kuras piekopj senču tradīcijas un paražas ;-)
09.11.2011 04:13 |

Reitings 168
Reģ: 01.10.2011
Man ir attiecības ar musulmani - vīrieti jau vairāk nekā 2 gadus. Precējušies gan neesam. Cilvēka attieksme un uzvedība ir atkarīga no katra paša. Mans vīrietis nāk no reliģiozas 12 bērnu ģimenes, bet viņš ir ļoti eiropeisks. Savu reliģiju piekopj vidējā līmenī un mani tas nemaz netraucē. Esmu satikusi vairākas musulmaņu sievietes no dažādām valstīm. Nekad jau nevar zināt, kas ģimenē notiek īstenībā, bet pārsvarā sievietes jūtas labi un katrs ievēro reliģiju (piem. kādu lakatu likt, vai tikai matus apsedzošu vai arī visu seju, atstājot redzamas tikai acis), kā arī, cik bieži lūgties vai arī vispār to nedarīt. Nevaru saprast kā ĒĢIPTĒ sievietes spēj izturēt karstumu visas ietērptas melnā, redzot tikai acis. Dažās ģimenēs sievietēm ir lieli ierobežojumi, citās vidēji... Sieviete, lai arī gribētu veidot karjeru, tomēr ir spiesta sēdēt mājās ar bērniem, taisīt ēst un neko citu nedarīt. Viņu vīriešu viedoklis ir tāds, ka musulmanietēm ir ļoti laba dzīve - viss viņām ir kā uz paplātes (nauda, vīrs, māja), nav jāstrādā, var sēdēt mājās, bet turpretī vīrietim ir jāpelna nauda.
Šī ir ļoti smaga tēma. Es ceru, ka ar gadiem vēl jo vairāk šī attieksme un tradīcijas pret musulmaņu sievietēm mazināsies! Man kā latvietei nācās piedzīvot daudzus pārsteigumus un arī daudz nesaprašanās brīžus vēl joprojām...
09.11.2011 04:36 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Nezinu - musulmane vai kristiete, galvenais, lai vina butu no kadas baltu tautibas(vai vismaz somugru) izcelsmes, jo ir lasita k-kur tada latviesu tautas gudriba - Tu nenem taalu sievu - nelabu apnemsi.
09.11.2011 09:29 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man gan tā sišana liekas vairāk balto cilvēku stereotips, kas ir radies no atsevišķiem gadījumiem. Es patiešām šaubos, ka visas tik sit. šaubos, ka reliģija atļauj ko tādu. Starp citu - mans krievu tautības kaimiņš, kas dzīvo virs manis savu dāmu sit vairākas reizes nedēļā, tā kā par ko te var runāt? :)

Nevienu musulmanieti gan nepazīstu, bet es domāju, ka viņas nejūtas slikti. Daudzās musulmaņu valstīs cilvēki ir tik bagāti, cik mums pat sapņos nerādītos. Tikai mēs ar Eiropeisku domāšanu domājam, ka sievietei pašai visur jāiet, jāsitās uz priekšu, bet šīm sievietēm viss ir. Domājiet, ka viņām nav draudzeņu, iepirkšanās, klaču utt.? Esmu pārliecināta, ka ir. Jā, vīrs ir autoritāte, bet padomāsim reāli - cik tepat LV ir sieviešu, kurām vīrs ir viss un vīra vārds ir kas nemaināms? :)
09.11.2011 10:10 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Ja gribi ieguut ieskatu musulmanju sievietes dziivee, iesaku izlasiit graamatu "Sauda sadedzinaata dziiva".
09.11.2011 11:47 |

Reitings 1854
Reģ: 01.08.2011
reliģija ne tikai atļauj sist, bet pat iedrošina. ir intenetā spēlē par bībeli un korānu kur jāuzmin no kuras grāmatas ir panti.
09.11.2011 12:00 |

Reitings 1846
Ir ari tadas, kas taisa karjeru-strada zobarstnieciba,skolaa,kada zinatnes institutaa vai kada cita vietaa,ko studejushas utt:) viss atkarigs no vira attieksmes, vai vinjs atlauj un iedroshina vinjai macities, stradat, vai nee. (ja vinja ir apprecejusies pirms augstakas izglitibas iegushanas.)
Protams nabadzigaas gimenees ar sho lietu ir,kaa ir.
09.11.2011 12:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)