sabiedrības stāvoklis

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010

Kā liekas jums, vai starp cilvēkiem pastāv šķiras? Man liekas, ka jā. Pati diemžēl esmu zemākajā. To sajutu gan skola, gan augtsskolā, gan darbā. Studiju laikos piepelnīos gan kā viesmīle, gan viesnīcas adminsitratore, gan veikala pārdevēja. Un nereti saņēmu nievājošu attieksmi no augstās raudzes cacām (augstprātīgu izturēšanos) gan kā viesmīle, kur uz mani tika pacelta balss un veltīti nevērīgi niecinoši skatieni, gan drēbju veikalā pienesot klāt drēbes un izjūtot izkomandēšanu. Arī skolā augsskolā neiederējos starp biezajiem un tie ar mani nedraudzējās. Reiz kāda meitene man teica, ka augstais slānis ir , lai dzīvotu un baudītu, bet visādas pārdevējas, viesmīles ir domātas tam, lai apkalpotu. Un ar džekiem man tas pats, nekad nav bijis neviens turīgs, jo tie tusē ar turīgo vecāku meitām.

07.11.2011 14:10 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
Man ir viena paziņa, kura ir nu TĀĀĀDA caca, ka maz neliekas, ar zeltiem nokārusies, katru gadu jaunu džipu vajag, utt. Bet biju šokā, kad ieraudzīju, kādos apstākļos viņa dzīvo. Dzīvoklis remontu un jaunas mēbeles kopš padomju laikiem nav redzējis. Varētu padomāt, ka īrē un saimnieks nav neko darījis, bet nē dzīvoklis viņai pieder.
07.11.2011 15:14 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Bet viesmīle un pārdevēja tiešām ir apkalpojošais personāls, viņas tiešām ir domātas tam, lai apkalpotu. Nevaru iedomāties tādu papildus darbu studiju laikā, kur tu pelni 2000 un tev ir šausmīga atbildība.
07.11.2011 16:02 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 29.01.2009
Tu esi tur, kur pati sevi noliec. +1

Tu esi tāda, par kādu pati sevi uzskati. Tev ir pēdējais laiks pārvērtēt savas vērtības.

Es uzskatu, ka katrs darbs ir cienījams. Ja kāda caca ir neaudzināta un var sajusties vērtīga tikai pazemojot kādu, tad tā ir tikai un vienīgi viņas problēma un viņas attīstības līmenis. Es kādreiz strādāju par oficianti, jo ļoti vajadzēja naudu un tas bija darbs, kuru ideāli varēju savienot ar skolu. Ne reizi neviens mani nepazemoja, toties par laipnu un korektu apkalpošanu saņēmu pieklājīgas dzeramnaudas.
Neviens no "turīgajiem" paziņām arī neapsmēja mani tikai tāpēc, ka zināja kur strādāju. Turpināja kontaktēties tāpat kā iepriekš, jo tas ir pašsaprotami, ka cilvēkam ir jāpelna nauda. Un daudzi no viņiem arī strādāja, pat neskatoties uz to, ka dažiem vecāki miljonāri vai vienkārši LV sabiedrībā atpazīstami cilvēki.

Es vērtēju visus cilvēkus pēc viena mēra- tādi kādi viņi īstenībā ir. Tikai ar dārgām šmotkām manu cieņu un draudzību neviens nenopelnīs. Un manā draugu-paziņu lokā ir gan turīgi, gan ne tik turīgi cilvēki.

Un tādi čīkstuļi, kuriem liekas, ka visi viņus apdala, man konkrēti kaitina un ir nepatīkami ar tādiem runāt.
07.11.2011 16:20 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
pilnīgas muļķības ir tas, ko tu raksti! Viss sākas galvā un es nopietni iesaku paņemt kādas grāmatas par miljonāru domāšanu, pozitīvo domāšanu, naudas piesaistīšanu. Kā arī ētiku un manieres. Bagātāka jau momentā nepaliksi, taču domāšana mainīsies un tas jau ir ceļš uz skaistāku dzīvi, ja ne finansiāli, tad sirdī.
07.11.2011 17:09 |

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Cik daudzas šeit ir naivas, dzīvo pasakās vai lidinās pa mākoņiem. Gan jau dzīve aplauzīs. par to cenšanos, izsišanos un savas dzīves veidošanu - paskatieties cik daudz cilvēki ar augstāko izglītību LV ir bez darba, cik daudz izglītoti jauniešu dodas prom no LV, jo nevar atrast darbu. Latvijā var strādāt cik gribi, bet daudzās vietās vairāk par 200-300 latiem nemaksā.
07.11.2011 17:34 |

Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Māka ir dzīvot ar tiem 300 ls un novērtēt to, kas ir, nevis čīkstēt forumā par to, ka nevar iztaisīties par pārāko cacu un dabūt bagātu veci. ;-)
07.11.2011 17:42 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Nu nez, man kaut kā nekad daudz naudas nav bijis, vecāki nav turīgi, kapājamies visi pa mēsliem, neskatoties uz to visu, cilvēki mani ciena (tie, kas neciena, nav nekā vērti), ir visādi gadījumi dzīvē bijuši - ka jāuzturas vienā barā ar tādām, kuras puišus meklē pēc mašīnas dārguma un maka biezuma, esmu jutusies kā kaut kads pāķisks radījums, jo ortopēdiskas vainas dēļ nestaigāju kurpēs ar 10cm papēžiem, nav man "izcilu radurakstu". Bet tik un tā, lai kur es ietu, kā es paveru muti, tā cilvēki uzreiz saprot, ka ar tādām būtnēm kā es, labāk jokus nedzīt.

Viss, pilnīgi viss ir atkarīgs no tā, kā tu sevi pasniedz. Nevajag domāt kā viesmīlei vai pārdevējai, tas ir tikai tāds laika etaps, kuru tev tādos apstākļos jāpavada.
Starp citu, izlikties par cacu un būt krutai nav nekāda lielā māksla.
07.11.2011 17:51 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
man atkal tie6i otradi,pedejā laikā sāk pavērties daudzas durvis,rodas iespējas pāriet jaunā līmenī,lai gan neko sevišķu neesmu darījusi,lai tas notiktu...līdz šim man likās,ka stāvu tālu no kompleksiem par izcelsmi un kad kāda družka žēlojās,ka piem.nespēj saņemties aiziet uz randiņu ar vīr.,kuram ir augstākā izglītība(viņai nav),es vnm biju tā,kas teica,lai tak neņem to galvā,jo viņš tāds pats cilvex kā viņa vien ir utt...tgd pati esmu nonākusi kompleksu varā,jo tie intelektuāļi , garīga darba strādnieki, diezgan smalki cilvēki sākuši mani biedēt 8-) domāju,ka tai brīdī ,kad beidzu videni,man komunikācija ar viņiem nesagādātu raizes,jo biju erudīta, gudra,man vnm ir paticis izteikt savas domas uz papīra utmldz..bet no tā laika ir gājuši daži gadi,neesmu ieguvusi augstāko izgl., ir darīti dažādi vnk darbi,par kuriem es nekaunos,piem.kasiere, esmu bijusi fasētāja,strādājusi kokapstrādē pat, utt., taču tgd man jāatzīst,ka liekos pati sev garlaicīga..no vienas puses- ir vēlme iespraukties jaunā vidē,no otras - komplekss par to kā viņi skatīsies uz mani..zināt,lai nesanāk kā ziepenē,kur piem. Marija ierodas sava bagātā līgavaiņa namā ,kur viņu sagaida tā izsmalcinātās radinieces,kas ar vāji slēptu nicinājumu noskatās meitenes pūliņos iekļauties un vsp...labi,es aizfantazējos...patiesībā vnk gribēju izkratīt sirdi,jo kas man darāms ,man apm.ir skaidrs - jāsāk skoloties tālāk :) esmu laikam nonākusi pie sava personīgā slēdziena,kpc ir vērts un vajag mācīties- lai smadzenes neierūsētu, attīstīt sevi garīgi,lai nebūtu kauns parunāt ar tiem,kas šo attīstību nekad nav pārtraukuši...hmm..kāda uztvēra manu domu? lai nu kā - jauku jums visām šo atlikušo dienas daļu! cheers ;-)
07.11.2011 19:14 |

10 gadi
Reitings 3706
Par to tavu pēdējo komentāru- izglītība ne vienmēr nozīmēs, ka tu esi gudrs un erudīts cilvēks. Tas, ka tev ir izglītība automātiski nenozīmē, ka ir jāpiešķir arī labs darbs. Attopies!

Un, piekritīšu viedoklim, ka tu esi tur, kur sevi nostādi!
Un vispār varbūt pret tevi tā izturējās, tāpēc, ka ļāvi un, otrkārt, tāpēc, ka īstenībā nemaz neesi tik gudra (jo nu common' uztraukties, ka ar tevi nedraudzējas "biezie" ir īpaši stulbi).

07.11.2011 19:28 |

Reitings 918
diez kur tēmas autore vai es pati minēju,ka izglītībai būtu automaatiski jānodrošina darbs? mācīšanās attīsta smadzenes un tas ir pat svarīgāk par uzreiz pieejamu darbu...turklāt tas jau ir solis ceļā uz to...es piederu pie tiem izrakteņiem,kam neliekas pietiekam mācīties tikai tpc,ka pārējie to dara vai tāpēc ,ka tā pieklājas...ir jābūt pamatojumam,kpc tu dari to,ko dari..
07.11.2011 19:37 |

Reitings 918
oo es atvainojos pēdējai meitenei, (s) ;-) es neievēroju tēmas autores pēdējo komentu..kā teica manas klases matem.skolot.- vispirms uzmanīgi izlasiet uzdevuma noteikumus pirms sākat aizpildīt lapas :-D it still works :-D
07.11.2011 19:39 |

Reitings 160
Reģ: 06.10.2011
Tu esi tur, kur sevi nostādi.
Pirmkārt, kā Tu sevi pasniedz - kā Tu runā, ģērbies un izskaties - un neiet runa par dārgām šmotkām, bet par gaumes izjūtu, par tīrību un sakoptību - bieži vien sakoptas meitenes ir glītākas par tām, kuras savu neglītumu paslēpj zem dārgajām drēbēm.

Otrkārt, kā Tu pati sevi redzi - ja Tu cieni sevi, Tevi ciena citi. Ja Tev kāds kāpj uz galvas, tas ir TIKAI UN VIENĪGI tāpēc, ka Tu pati ļauj, ka Tev kāpj uz galvas!

Beidz čīkstēt, beidz sēdēt internetā un sāc Dzīvot, sāc mainīt savu domāšanu un arī vide Tev apkārt sakārtosies.
Tas tiešām ir tik vienkārši. ;)

Man ir draudzenes no turīgām ģimenēm, kurām kāpj uz galvas, un meitenes no laukiem, kuras ir par sevi pārliecinātas, drošas un apzinās savu vērtību. Neļauj citiem Tev norādīt, kur Tev būtu jāatrodas!
07.11.2011 21:09 |

Reitings 83
Reģ: 27.10.2010
Pastav..

bet lielakoties tas ir cilveku galvas..

jo visi var visu ja labi grib..
07.11.2011 21:28 |

Reitings 345
Reģ: 07.06.2009
Nu te nu man jāiebilst!
Tur jau ir cita problēma, kapēc dali kautkādus slāņus.Viss ir tavā galvā, atkarīgi ko tu domā, tas tu arī esi.Es neteiktu ,ka esmu nākusi no ģimenes, kur man visu noliek priekšā.Patiesībā pilnīgi neko! Mana ģimene uzskata, ka tikko kā man palika 18, man VISS, pilnīgi viss jāsasniedz pašai! Vienalga kur mācīties, kur aiziet, pat iesākuma budžets man jānoplena pašai. Esmu strādājusi par viesnīcas administratori, un uz mani nekad nav paaugstināta balss! Tieši otrādi viss tas "augtākais " slānis kā tu saki, patiesībā ir ļoti saprotošs! Ļoti kulturāli, interesanti ,pieklājīgi, pateicīgi cilvēki! Tie pārējie, tieši tie, kuri ir maliet kā tu saki- parastie ļaudis, ir ļoti nekulturāli, ceļ asti sev par katru kapeiku. Nu lūk, un tas, ka itkā pēc būtības ir kkādi zemākie līmeņi- tas viss ir Tavā galvā! Ja cilvēki atļaujās uz tevi paaugstināt balsi tad tas ir tapēc, ka tu to izstrāvo pati. Un te nav nekāda līmeņu dalīšana. Līmenis ir smadzenēs.
07.11.2011 21:53 |

Reitings 345
Reģ: 07.06.2009
Saproti, bagātie, turīgie ,gudrie, saprātīgie- viņi ar to nedizojās, viņi par to nerunā! Bet tie kuri par to runā- tiem patiesībā nav nekā.
Zaigznes pašas uz visu paver ceļu. Un vel par tām viesmīlēm runājot- aizdomājies par to, ka mēdz būt restorāni visā pasaulē, kur viesmīle nopelna vairāk kā daži labi sēžot birojā.. Šis tavas draudzenes apgalvojums ir ļoti pretrunīgs un aplams.
07.11.2011 21:59 |

Reitings 97
Tas ir tīri tavas attieksmes jautājums - kā tu pret sevi izturies.
Iepriekš jau minēja - ja tu ļauj sev kāpt uz galvas, tad arī kāps. Var pēc skata jau redzēt, ka cilvēks baidās, ka cilvēks ir vārgs, ka viņš nepastāvēs par sevi, ka viņš sevi ļaus nolikt.
Es nejūtu šīs sabiedrības šķiras, man visi ir vienlīdzīgi. Galvenais, lai cilvēks ir patīkams.
07.11.2011 22:05 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Kas tie par stulbiem bagātnieku bērniem tev gadījušies ceļā? Visu vidusskolu un pamatskolu ar bagātajiem pavadīju, bet nekad man neviens nelika justies zemākai. Mana ģimene jau nu tiešām nav turīga, vienmēr bijuši sūdi naudas ziņā. Bet laikam problēma ir tavā attieksmē, vai arī tu vienkārši uzvedies kā tāda mazā nabadzīte, kam dzīve tik sūdīga. uzaudzē pašapziņu mazliet.
07.11.2011 23:27 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nelasiju diskusiju, bet autorei gribēju teikt, ka jā, sabiedrība noslāņojas un turpinās noslāņoties, jo tā nu tas ir kapitālisma sabiedrībā. Bet tām cacām es gan nepievērstu uzmanību, tu malacis, strādā, sities, tur itin nekā nosodāma nicinoša nav, tieši pretēji, ja viņas iedomājas sevi par zvaigznēm, tad ir jautājums par viņu adekvātumu. Es pati vienmēr cenšos laipni izturēties pret cilvēkiem, un arī daudzu ietekmīgu un atļaušos teikt arī bagātu cilvēku pieredzē redzu (jo ar viņiem strādāju), ka viņi NEKAD n9icinoši neizturas pret to, kas godīgi un labi dara savu darbu un arī par to es viņus cienu!
07.11.2011 23:32 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
Diemžēl ir daudzi cilvēki, kas ir turīgāki par vairākumu un izturas nievājoši. Taču ir arī daudzi nabadzīgi cilvēki, kas ir riebīgi un nepatīkami.
Izpausmes veids iepriekšminētajām cilvēku grupām noteikti ir atšķirīgs, taču tas nemaina būtību.
Atrodi savu vietu starp jaukiem cilvēkiem.
Un kam Tev turīgs džeks? Es Tavā vietā uztrauktos, ka neesmu satikusi puisi, kurš ir manas mīlestības vērts garīgā izteiksmē.
08.11.2011 01:07 |

Reitings 122
Esmu nikna, ka var uzrakstīt ".. man nav ietekmīgu un turīgu paziņu, kas var iekārtot labā darbā, lai gan mācījos daudz labāk par dudziem citiem, kam tādi paziņas un labs darbs ir." Kaitina, ka sēž forumā un čīkst! Zini, man arī nav ne ietekmīgu, ne turīgu paziņu, kas kaut kur var iekārtot, tāpēc visu, kas man ir, esmu sasniegusi PATI ! Un piekrītu tām, kas saka,ka tu esi tur, kur pati sevi noliec.. Neko nedarot, neko arī nesasniegsi. Tu nevari gaidīt, ka, strādājot veikalā (vai whatever kur tu tgd strādā) ies garām bankas prezidents un teiks - woow, vai nāksi strādāt par manu asistenti??? Come on - ar kaut ko ir jāsāk! daudzi tie paši banku menedžeri ir sākuši McDonaldā.. Kā saka - mērķē augstāk!
08.11.2011 01:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits