Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

CV krievu valodā?

Reitings 13
Reģ: 29.01.2009

Sveikas meitenes. Vakar pirmo reizi saskāros ar tādu brīnumu, ka uzņēmums prasa lai viņiem CV un motivācijas vēstuli nosūta gan latv. val. gan krievu valodā. Un pie tam tas nebija nekāds mazais lauku veikaliņš, bet banka. Protams, es to izdarīju, bet nu vai tas nav kaut kādu normu neievērošana?! (e)

01.11.2011 21:46 |

Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
Labs jautājums, bet laikam jau CV prasības ir katra uzņēmuma ziņā. :-/ Esmu saskārusies ar LV uzņēmumiem, kas prasa pieteikumus rakstīt angļu valodā, un tas likās tikai normāli, jo tur ikdienā angļu valoda bija vitāli nepieciešama.
01.11.2011 22:49 |

Reitings 99
Reģ: 20.12.2010
Jā tas ir privātuzņēmums, tad viņiem ir tiesības prasīt jebkuru valodu zināšanas. Teorētiski, ja tu nezini krievu valodu, tas nevar būt par pamatu, ka tevi nepieņem darbā, bet pieradīt to, ka tevi nepieņema tieši tādēļ arī būs grūti. Principā tur varētu saskatīt cilvēktiesīu pārkāpumu, jo LR tiesību normas nosaka, ka vienīga valsts valoda ir latviešu; bet par to ir jāstrīdas. Turklāt Latvijā ~27% ir krievi, tu taču saproti, ka ja uzņēmuma darbinieki nerunās krieviski, tad krievi ies tajā bankā, kur viņus apkalpos krieviski, jo tā jau ir mūsu valstī. Un bankai tas nav vajadzīgs,jo viņiem jau vajag vairāk klientu. Tas ir strīdīgs jautājums, bet protams, ka varētu vērsties tiesā, vienīgais vai tev tas ir vajadzīgs.
01.11.2011 22:59 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Tad, kad sūtam CV angļu valodā, tad neviens nebubina, bet kā krievu valodā, tā problēmas :D

Es, piemēram, latviski tikai 2x CV esmu sūtījusi, jo citreiz vienmēr prasība ir sūtīt angliski. Un tas ir normāli, jo tajos uzņēmumos pamatā darba valoda ir angļu. Tāpat kā acīmredzot šajā bankā krievu valoda. Es pat varu iedomāties, kura banka tā ir :D
02.11.2011 01:39 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
+ Jessica

Vai autore tāpat attiektos pret prasību CV sūtīt angļu valodā?

Mūsdienās ir jāzina krievu valoda un punkts. Es māku slikti, bet šā vai tā būšu spiesta to apgūt, jo vēlos būt konkurētspējīgāka par tiem, kas no pagaldes bļauj par okupantiem un principiāli atsakās mācīties krievu valodu.
02.11.2011 01:46 |

Reitings 477
Reģ: 29.01.2009
piekrītu Jessicai un *Hanna*.
02.11.2011 01:54 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits