Mana iecienītākā ir mikstā šokolādes kūka (autors ir mana kolēģe gan, neesmu pati izdomājusi)
200 g melna šokolāde (70%)
200 g sviests
250 g cukurs
5 olas
1 ēd. k. milti
Sviestu un šokolādi kausē. Izkausēto masu ielej cukurā un izmaisa. Tad pievieno pa vienai olas, tās iemaisot (masa beigās no cukurainas kļūs tāda līmveidīga), pēc tam pievieno miltus.
Cep 30 - 35 min 190°, bet, jāskatās tomēr līdzi, lai nepārveršas oglē.
Kad tā izcepta būs tā, ka no ārpuses tā kūka ir tāda kā maize, bet, vispār viņa liekas "mitra". Es parasti kopā ar saldējumu ēdu, bet tāpat arī ir garšiga. Šī nav pasausa, bet neizprotu, cik lipīgi šokolādīgu tu gribi - starp biskvītiem sasmērētu šokolādi? (t) :D