Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ātrās vakariņas

 
Reitings 209
Reģ: 05.06.2009

Labs vakariņš ;)

Šo patiešām izjūtu kā problēmu - neesmu nez kāda gatavotāja, un ar draugu ik vakaru atnākam mājās vēlu ap 22 un tad jau nevienam negribas stāvēt pie plīts un baigi gatavot. Kas būtu tāds ātrs, vienkāršs un silts/dažkārt derētu arī auksts pagatavojams? (t) Viņš nav no tiem, kas ar sajūsmu ēdīs makaronus, lai gan žēl :D Manas idejas ir izsmeltas.

31.10.2011 00:15 |
 
Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Tādi ātrie ir rīsi+ kāda veikalā nopērkamā mērce; griķi+sviests;
kaut kādi salāti, piemēram, tunča (tuncis+sīpols+zirnīši+ola);
uzsildītas siermaizes :D
31.10.2011 00:22 |
 
Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
šprotes+ola+gurķis+sīpols+majonēze-krējums= uz maizes smērējams un bezgala garšīgs :D

vista ātri sacepas, gan karbonādītēs, gan gabaliņos :D

cīsiņi sacepti ar olu

žāvēta gaļiņa+sīpoli+ola un tāds sacepts

31.10.2011 00:28 |
 
Reitings 209
Reģ: 05.06.2009
Paldies, meitenes :)
Tā vien liekas, ka šis jautājums: "Ko taisīt vakariņās?" galvassāpēs sagādā tikai man :D
31.10.2011 00:34 |
 
Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Man, piemēram, daudz vairāk laika aizņem pagatavot kaut kādas parastas maizītes vai salātiņus, nekā tiešām normālas/siltas vakariņas.
Man neviens ēdiens negatavojas ilgāk par 30 - 40min. Tas jau nav daudz.
Piemēram, šovakar gatavoju spagetti ar boloņas mērci. Kamēr vārās makaroni - mērce arī ir gatava. Ilgāko laiku aizņem sagriezt sastāvdaļas, tāpēc tos sagatavojam abi kopā - pārējo izdaru esi. Ļoti ātri.
Galvenais piešaut roku gatavošanā, tad acis nepaspēj pamirkšķināt, kad jau gatavs.

Pusdienās šodien vārīju kokosriekstu piena & garneļu zupu (Gan Bei stilā :D). Tā vispār vārās tikai kādas 10 - 15min
31.10.2011 00:35 |
 
Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
puķkāposts-brokolis ātri izvārās, tad ar krējuma-ķiplociņa mērcīti.

tāpat kabača šķēlītes fiksi sacepās un tad ar ar ķiplociņa mērčuku :D
31.10.2011 00:43 |
 
Reitings 1053
Reģ: 19.06.2011
man patīk sagriezt dārzeņus (kas nu ledusskapī ir, paprika, sīpols, burkāns), apcept nelielā olīveļļas daudzumā 15min, paralēli apliet olu nūdeles ar karsto ūdeni un, kad gatavas, pielikt klāt dārzeņiem un uz augstas uguns apcept sojas mērcē! arī neaizņem vairāk kā 30min, jo griežu ātri. :-P

vēl ļoti ērti ir iegriezt vistas filejā kabatiņu, iepildīt ar svaigā siera un zaļumu maisījumu un cepeškrāsnī iekšā uz 25min. pa to laiku var izvārīt rīsus, piemēram, vai sagriezt svaigos dārzeņus.

tāpat var pa dienu iemarinēt gaļiņu un vakarā būs tikai jāsakarsē panna un jāapcep katra puse tās pāris minūtes.
31.10.2011 00:45 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tievā_aisse - tajā šprotu masā gurķis marinēts vai svaigs?
Es zinu ko līdzīgu ar skumbriju tomātru mērcē+sīpoli+krējums - arī ļoti garšīgi
31.10.2011 00:47 |
 
Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
womankind - abejādi, kā gribās, pēdējā laikā tā kā svaigo vairs nav, tad lieku skābo, citreiz vēl šo to piešauju klāt - atkarīgs no tā, kas ir skapī ledus :D
31.10.2011 00:49 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
Ļoti vienkārši ir pagatavot vistu vai vispār gaļu tajos cepšanas maisiņos. Jā, cepas stundu, taču vienīgais, kas Tev pašai jāizdara- jāieliek gaļa maisā. Kamēr gaļa gatavojas vari izvārīt rīsus/griķus un vakariņas gatavas. (tiesa gan, desmitos vakarā vakariņas nav ieteicas..)
Par salātiem piekrītu- tie noteikti nav vieglāk pagatavojami kā lielākā daļa silto ēdienu..
31.10.2011 00:54 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
varbūt te ko atrodi - http://silva.prieksgatavot.lv/ ;-)
31.10.2011 02:42 |
 
Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
vistas fileja ar risiem ir viegli, bet ne loti atri pagatavojama.
Atri - dazadi salati.
31.10.2011 02:45 |
 
Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
A vel atrs variants ir olu kultenis (olas situ vnk uz pannas, nekulot pirms) ar dazadiem darzeniem, sipoliniem, kiplociniem. Var pielikt ari galu (desu utt.) klat.
31.10.2011 02:47 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sievietem laikam pietiek ar kadiem salatiniem,bet viriesi jau grib kaut ko satigaku! :-)
Man saskreja mute siekalas,lasot Felixx taisitas receptes!Virietis tapec vien varetu iemileties... (l)
31.10.2011 02:50 |
 
Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Vel dazadi darzenji apcepti olaa :) Daudz ko isteniba var. Ja grib, ko "greznaku", tad nakas ilgak piestradat.
31.10.2011 02:54 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Var ari uztaisit tiesam tadus satigus aukstos tunca salatus-tos var variet "lidz gibsanai" :-D -tur var likt klat visu gandriz,kas majas!Katru reizi var taisit savadaku to kompoziciju!Es edu ar rupjmaizi loti biezi-kadreiz lieku klat abolu,kadreiz marinetu gurki,kadreiz olu,varitu kartupeli utt...un vienmer mazliet majonezi!Satigi un garsigi! :-)
31.10.2011 03:03 |
 
Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
kad es negribu pārāk iespringt uz gatavošanu, es daru tā:
uzlieku vārīties makaronus, un pa to laiku, kamēr viņi vārās, apcepu sīpolus un ķiploku, pēc tam lieku klāt smalki sagrieztu vistas fileju. kad fileja apcepusies, pielieku divus tomātus bez mizas un ļauju sautēties diezgan augstā temperatūrā, kamēr viss ūdens iztvaikojis. tad leju klāt saldo krējumu un ūdeni, ļauju pāris minūtes pasautēties. pēc tam gatavos makaronus iekšā, visu samaisu un vēl pāris minūtes pasautēju, līdz ir gatavs :) aizņem kādas 20 minūtes
31.10.2011 03:05 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Brīvdienā var izvārīt zupas katlu, piemēram, borščs ir garšīgāks tieši otrā dienā.
31.10.2011 12:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

 
Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!