Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Epšteina Barra vīruss

Reitings 24
Reģ: 19.04.2011

Analīzēs uzrādīja, ka esmu izslimojis šo zvēru. Akūts viņš nav. Bet jau trešo mēnesi ir iekaisusi viena mandele, līdz ar to temperatūŗa līz 37,0, nogurums, bezspēks. :-/ Rīt 3x iešu pie LORa, dzeru imunitātes stiprinošus līdzekļus, vitamīnus, citrosept trieciendevas un tml., bet labāk nepaliek. Kāds ir ar šo zvēru saskāries? Jau krītu izmisumā. Par sportu vsp pagaidām varu aizmirst (s)

28.10.2011 01:07 |

10 gadi
Reitings 1530
Reģ: 29.01.2009
Es šo brīnumu arī esmu izslimojusi... Vasarā jutu, ka visu laiku ir paaugstināta temperatūra 37 - 37.2, riktīgs bezspēks, nācu mājās no darba un deviņos vakarā jau gulēju... Karoč, kad divu mēnešu laikā divas reizes slimoju ar bronhītu un izgāju 2 antibiotiku kursus sapratu, ka kaut kas nav riktīgi... Visu laiku kakls bija iekaisis, arī mani LORe aizsūtīja uz šā vīrusa analīzi, un asinīs atklāja, ka esmu izslimojusi. Pašam Epšteinam nav zāles, to izslimo ar augstu temperatūru un sāpošu kaklu, tāpēc nekad nezināsi vai Tev angīna vai Epšteins. Pati būtība pēc tam ir tāda, ka šis vīrus vēl ilgi grauj mūsu imunitāti, un imunitāti jau vienā dienā neuzlabosi! Šis vīrus var arī atstāt lielu ietekmi uz aknām! :-/ Es savu imunitāti stiprinu jau 3 mēnesi ar visādiem vitamīniem, dabas līdzekļiem, sportoju, skrienu, bet tāpat dažbrīd jūtu, ka temperatūra ir 37 grādi pāris dienas no vietas. Kādas ir sekas atkarīgs arī no katra cilvēka veselības stāvokļa. Netā lasīju, ka citi pat 1/2 gadu slimnīcā guļ, bērniem parasti tas ir trakāk! Bet Tev iesaku nesatraukties, atveseļosies un vis būs OKI doki. Galu galā, tagad Tev ir imunitāte pret Epšteinu un otreiz nesaslimsi! Netā vari palasīt citu cilvēku pieredzi!...
28.10.2011 01:25 |

Reitings 24
Es arī diezgan ilgi jau stiprinu savu imunitāti. Kā Tev ir ar sportu? Man pagaidām galīgi nav uz sportošanu, jo iekaisums dod papildus slodzi sirdij un + vēl sports pavisam nav labi.
Pavasarī divi mēneši bija tāpat un pārgāja pats no sevis. Tad vēl nezināju, kas par vainu. Un tgd apslimu un atkal vāks :-O
28.10.2011 01:35 |

Reitings 264
Reģ: 14.08.2011
Man arī reiz analīzēs parādījās, ka ir bijis šis vīruss, man tas izraisīja kādas hroniskas slimības saasinājumu (saistītu ar iekaisumiem). Kā cīnīties ar sekām pat grūti pateikt, pati toreiz biju slimnīcā, tādēļ nekādas pašārstēšanās neveicu. Es pat nezinu, kā šo vīrusu var iegūt (t) ?
28.10.2011 01:37 |

10 gadi
Reitings 1530
Vīrusu iegūt viegli - ārste teica, ka tā ir rihtīga bučošanās slimība, respektīvi pārnēsājas ar siekalām!
28.10.2011 01:38 |

Reitings 24
Iegūt var caur siekalām, skūpstoties, dzerot no vienas pudeles un tml. Tas ir viens no herpes vīrusa paveidiem, tāpat kā aukstumpumpas :-|
28.10.2011 01:40 |

10 gadi
Reitings 1530
Es vakaros skrienu, eju uz baletu, bet visu laiku ir tāda nedrošibas sajūta, ka pietiks sasvīst, vai pasalt un liekas, ka atkal kakls kņudina, bezspēks! Karoč, visu laiku bail, ka saslimšu, jo ir pateikts, ka imunitāte taču novārdzināta!
28.10.2011 01:41 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ak dievs, vistrakakais, kas man atgadījies. 2 nedēļas nogulēju mājās ar it kā angīnu, vnk pilnīgā bezspēkā, temperatūrā un ar sāpošu kaklu. tad aizbraucu pie Lora, ielika mani slimnīcā un ,5 nedēļas skaloja to visu ārā. visu šo laiku bija pilns deguns, elpoju caur muti, vnk drausmīgi. bet man pat kakls nesāpēja vairs, nekas nesāpēja, tiaki spēka nebija nemaz. pirms tam brālis bija sliojis, viņš vsp pakustēt nevarēja.
man needaudz tika aknas pabojātas, bet pa liela sveikā izspruku. brālim vēl apmēram gadu liesa sāpēja un nevarēja slodzi turēt.
tad 3 mēnešus dzēru Wobenzim, visādus vitamīnus. Nekāds sports, nekāds alko, nekāds solārijs vismaz pusgadu.
iesaku tev iet pie ārsta un nejokot, tā ir diezgan nopietna slimība.
28.10.2011 01:41 |

Reitings 264
engelens
manā gadījumā tas noteikti nebija īstais vīrusa iegūšanas veids :-D . Tas man bija ļoti sen, kad ar tādām lietām nenodarbojos :-P
28.10.2011 01:42 |

Reitings 7908
piedodiet par kļūdām :D

tb 1,5 nedēļas biju slimnīcā.
un pēc šīs slimības NEDRĪKST sportot!
28.10.2011 01:43 |

10 gadi
Reitings 1530
honeey - "bučošanās slimība", tas nenozīme, ka to var iegūt bučojoties, tas nozīmē, ka tā pārnēšājās ar siekalām, dzeršana no vienas krūzes, pudeles, pat uzšķaudot to var dabūt!!!
28.10.2011 01:46 |

Reitings 24
Pats stulbākais, ka es nezinu, kad esmu ar viņu slimojis. Pēdējā trakākā slimošanas reize bija pirms pusotra gada, angīna ar lielu temperatūru, bet izslimoju pa 5dienām ar antibiotiku palīdzību. Kāpēc nevar iet uz solāriju? Bāc, es bez sporta nevaru dzīvot :-/ Tgd jau 3 mēnešu neko nedaru :-/
28.10.2011 01:47 |

Reitings 7908
solārijs pa aknām dod :D

es nezinu par to, kad un cik ilgi nevar sportot, bet es slimoju pagājšgad septembrī un man daktere teica, ka līdz valentīndienai nevaru sevi noslogot :D
28.10.2011 01:51 |

Reitings 264
engelens
saprotu jau :-) , tikai iepriekš nemaz nebiju domājusi par to, kā viņu ieguvu, un arī nevienu nepazīstu, kuram viņš būtu konststēts. Kaut arī zinu, ka to var arī "palaist garām". Ja pašai slimnīcā nebūtu veiktas analīzes, nemaz nezinātu, ka man tāds vīruss ir bijis.
28.10.2011 01:53 |

10 gadi
Reitings 1530
Nezinu, man aknām analīzes taisīja un vis bija OK, un ārste pati ieteica sportot, ne jau ar lielu slodzi, bet pamazām... Ja pagājušajā gadā varēju noskriet 10 km bez problēmām, tad tagad knapi 2 km sākumā novilku! Man jau liekas, ka sportošana ir laba, tikai jājūt slodzes apmēru!
28.10.2011 01:59 |

Reitings 24
Nezināju, ka solārijs pa aknām dod :-O
Nu sports jau itkā izskalo vitamīnus no organisma, bet nu ok :) Rīt pavaicāšu ārstam. Trešo reizi iešu pie LORa, itkā taisīšot kkādas fizioterapeitiskās procedūras, moš paliks labāk (t)
28.10.2011 02:04 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Jā, man arī ir bijis, bet man gan sākās ļoti ātri un to varēja pamanīt, ui kā. :%27-( Tovasar strādāju pārtikas veikalā, vienu dienu biju darbā un sajūtas, ka īsti labi nav - pa visu dienu neapēdu neko, jo visu laiku bija tāda sajūta, ka vemšu. Vakarā atbraucu mājās, tikpat slikti, bet nākamajā dienā man atkal bija obligāti jābūt darbā. Nākamajā dienā jau vēl sliktāka dūša, joprojām neko neēdu, kakls sāpēja drausmīgi, ka pat siekalas nevarēju norīt,vēders arī briesmīgi sāpēja, un vakarā zvanīju mammai, lai brauc pakaļ un uz Stradiņiem, jo neviens ģimenes ārsts jau tik vēlu vairs nestrādā. Tur man visu ko pārbaudīja, bet beigās pateica, ka ir angīna, izrakstīja zāles un aizsūtīja mājās. 2 dienas padzīvoju pa mājām, palika tik sliktāk un sliktāk, mandeles vienkārši aizpampušas un visas baltas, strutainas, ka braucu pie jēdzīgas ārstes, nevis tiem Stradiņu studentiņiem, kas naktī strādā, un viņa uzreiz saprata, kas par lietu. Tajā dienā biju jau Infektoloģijas centrā. Nedēļu nogulēju. Pret šo slimību zāles nav, bet slimnīcā man 3x dienā špricēja antibiotikas. Tā kā man līdzi bija kompis ar netu, es, protams, biju jau internetu izrakņājusi un uzzinājusi, ka tas, ko man špricē ir aizliegts šīs slimības gadījumā. Prasīju māsiņai, kas par lietu, un viņa pateica ārstei un pārstāja man špricēt tās antibiotikas :D Forši :D
Bet aknu un liesas problēmas man pusgadu bija. Palielinātas tās bija, sāpēja fiziskas slodzes gadījumos. Nejauka slimība :(
28.10.2011 02:06 |

Reitings 7908
sportot nav ieteicams, jo ir slodze uz iekšējiem orgāniem, kas vairāk vai mazāk, bet noteikti cieš šīs slimības gadījumā. tāpat kā limfātiskā sistēma.
28.10.2011 02:09 |

Reitings 24
Rene, Jessica un kā Jums ir tgd? Saslimšanas gadījumā simptomi vairs neparādās?
Kā cīnīties ar nogurumu? NEvar normāli ne pastrādāt, ne pamācīties, koncentrēšanās spējas 0 :-/
28.10.2011 02:17 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Man slimība bija pirms 3,5 gadiem. Kādu pusotru gadu jutu sekas ik pa laikam, imunitāte bija ļoti vāja. Lai gan dzēru vitamīnus un visu laiku biju uz profilakses kursa, liekas, ka tiklīdz uzpūta vējš, es jau saaukstējos (pirms slimības es nebiju no tām biežākajām slimotājām). Tagad nekādas sekas vairs nejūtu. Vismaz nesaistu kādu atsevišķu nogurumu vai nelielu saaukstēšanos ziemā ar to slimību :)
28.10.2011 02:27 |

Reitings 24
Sk.
Es jau 3 mēneši nevaru tikt uz strīpas (e) Un divus jau mocījos pavasarī ar nogurumu un nelielo temperatūru (e)
28.10.2011 02:36 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits