Bērns un tēvs

Reitings 63
Reģ: 09.12.2009

Sveikas :-)

Vēlos griesties pie Jums ar padomu.

Mana situācija tāda. Audzinu viena pati savu dēliņu, nu jau būs 3 mēneši. Bērna tētis ar kuru man bija attiecības uzzinot ka esmu stāvoklī, palika vienaldzīgs un nelikās ne zinis. Visu grūtniecības laiku nesaņēmu nekādu atbalstu un ieinteresētību, pat tad kad gulēju uz saglabāšanu. Tā vietā tikai nemitīgi apvainojumi, draudi un nemitīga morālā sāpināšana. Bija periods kad pēdējos mēnešos viņš uzradās ar piedošanu un visu pārējo, bet tad atkal pazuda. Par dzemdībām pati izlēmu paziņot nosūtot sms un ar to arī viss sākās... Šobrīd viņš bērnu vēlas satikt, saka ka grib rūpēties, gan esot kopā gan atbalstot materiāli. Vēlas veidot attiecības ar mani. To visu kas bijis agrāk viņš attaisno ar bailēm no atbildības. esam abi jauni, viņam 21 gads, bet tik un tā.... visu šo laiku es cīnījos viena un tagad uzrodas viņš un pazemīgi lūdzas pēc manis un bērna. dzimšanas apliecībā pie tēva vārda ir strīpiņa. šobrīd aiz dusmām un naida es principā vēlos aizliegt tikšanos ar bērnu, nevēlos ne tuvumā laist. sakiet, ko jūs manā vietā darītu? :-(

28.10.2011 00:25 |

Reitings 529
Reģ: 01.11.2009
Neliedz bērnam tēvu sava lepnuma dēļ. Tieši šā iemesla dēļ manam draugam nav tēva, jo viņa māte izrīkojās tā kā Tu tagad centies izrīkoties. Nedari tā, Tu izdarīsi pāri savam bērnam.
28.10.2011 16:40 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Man radās jautājums - ja nevēlies nekādu kontaktu un dzimšanas apliecībā esi tēva vietā strīpiņu ievilkusi, kādu motīvu vadīta sūtīji sms viņam par bērna piedzimšanu? Principā sanāk, ka pati meklēji kontaktu un tagad lamā viņu par to, ka viņš šo kontaktu pūlas nodibināt! Tava rīcība vairāk sāk atgādināt vienu no histēriskajām māmiņām - dari tā, slikti, dari savādāk - atkal slikti!!!
Pievienošos tām, kas saka, ka labāk piekrist uz tēva tikšanos ar bērnu labprātīgi, nevis tiesas ceļā. Nav jāpiedod, bet ir jāsaprot, ka bērns jebkurā gadījumā ir daļa no Jums abiem. Un galu galā - lai nav pēc gadiem 15 jākož pirkstos, kad bērns pateiks - kāpēc, mamma, tu man liki augt bez tēva???
Materiālo atbalstu gan es, personīgi, nepieņemtu (ja vien nebūtu situācija, ka nav pat maizes mājās), lai viņš pēc tam nepateiktu, ka ir Tevi uzturējis. Ja pats vēlētos bērnam nopirkt drēbītes, rotaļlietas, higiēnas preces - jā, lūdzu, lai pērk. Bet naudu neņemtu.
P.S Lai arī 21 gads, Tu es pieaudzis cilvēks! Nu tad uzvedies arī kā pieaudzis cilvēks!
28.10.2011 16:59 |

10 gadi
Reitings 16
Reģ: 30.10.2011
Nu, Tavējais atjēdzās pēc dzimšanas. Manējais - tad, kad meitai palika 2 gadi.
BET mums stāsts ir mazliet citādāks. Un viss ir ok :)
30.10.2011 04:44 |

10 gadi
Reitings 16
Reģ: 30.10.2011
Ko es ieteiktu?Tev nav tiesību jaukt savas personīgās attiecības ar puisi un bērna attiecības ar tēvu.

Ja nevēlies ar viņu attiecības (ģimeni) - lūdzu, neviens nespiež.
Bet savā aizvainojumā nenodari pāri bērnam - ļauj, lai viņi satiekas, lai viņš Tev palīdz bērna pieskatīšanā un audzināšanā, lai atbalsta finansiāli.

Man ļoti nepatīk, ka ar bērnu tiek kārtotas pieaugušo attiecības :(
No sērijas - man sāpēja, tagad neredzēsi bērnu un sāpēs Tev. Bērns nav ne ierocis, ne mantiņa.
30.10.2011 04:46 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Ai, es laikam ljautu vinja vecaakiem sev palidzet.. tu jau tapat noteikti neesi miljonare, un berns tachu kadreiz gribes zinat, kas ir vinja vecvecaki..bez tam vecaki cilvekiem vienmer patik un priecajas par berniem,it seviskji mazberniem:)
Vinja vecaki ir vinja vecaki un nevar atbildet par to, ko savarijis vinju deels. Ljauj vismaz vinjiem papriecaties!
Buus tev ari neliels pabalsts no vinjiem..
10.11.2011 18:48 |

Reitings 164
Reģ: 25.04.2009
Protams no malas diezgan grūti izprast situāciju, jo mēs jau nezinām daudz sīkumus.. Bet es pievienojos viedoklim, ka bērnam viennozīmīgi ir vajadzīgs tēvs. It sevišķi ja viņš pats vēlas tagad iesaistīties bērna audzināšanā.
10.11.2011 19:14 |

Reitings 107
Reģ: 16.12.2010
ne no malas spriest, kas būtu balts un kas melns- nu mana doma, ka tev pasai tomer japienem lemums, jo tu pati jau labak zini, ka bija un ka nebija.
berns pats,izaugot, iespejams mekles tevu; pat ja tevs ir bijis sliktakais cilveks pasaule, berns gribes vinu kaut redzet.
iespejams, ka par bernu var atlaut parupeties, dalit audzinasanas pienakumus ar vinu, bet kaa par virieti kopdzivee gan pardoma. varbut ar laiku, ja sevi pierada ka labu tevu un uzticamu virieti, var meginat kopdzivi vai attiecibas...
10.11.2011 19:28 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Late , tavi komentāri raksturo tevi - diezgan stulbi.
10.11.2011 19:29 |

Reitings 1013
Reģ: 27.07.2011
Pikrītu, ka ir dusmas, piekrītu, ka negribas viņu varbūt redzēt... taču ļauj viņam kaut nedaudz piedalīties - tikties, materiāli atbalstīt. Par savstarpējām attiecibām - tad jau redzēs. nevajag jau uzreiz dzīvot kopā vai kā tamlīdzīgi.

Mana mamma tēti nelaida mums klāt un man ļoti pietrūka mana tēva. Tikai 19 gados sāku veidot attiecības ar viņu un viņas veidojas ļoti labas un jaukas, taču būtu vēlējusies kaut viņš būtu bijis blakus arī ātrāk.
10.11.2011 19:46 |

Reitings 262
... un tad ierunājās Bandita, kuras komentāri vienmēr ir tik gudri, salīdzinot ar tizlo Lati :D
10.11.2011 22:01 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sunce-man loti patika ,ka tu izteicies!Ta tiesam ir-ja tomer uzrakstiji tevam par bernina naksanu pasaule,tad tomer kaut ko gribeji...Es dotu otro iespeju :-) .Liekas ,tev sis cilveks nav vienadzigs!Kadreiz viriesi baidas no atbildibas! :-(
10.11.2011 22:09 |

Reitings 63
Reģ: 09.12.2009
šis cilvēks man vienaldzīgs...
klausot Jūsu padomu devu iespēju-
kādas trīs dienas viss bija labi un pat noticēju ka viņš varētu mainīties, līdz sākās vecie gājieni, sarunājam tikties, pienāk laiks un ne ziņas ne miņas, gaidu ar bērnu, pat atsūtīt sms nevar ka nebūs... kad rakstu nākamajā dienā pēc milzu pūlēm sakontaktēt viņš uzskata ka tas tā normāli uzmest.... dievs ar visu, tagad man bērns saslimis, liela temperatūra, viņš pat neapjautājas kā bērnam kad izmetu ka slims.... normāli? :o un pasaka ka tagad nav laika runāt un vispār negrib neko zināt, tajā pašā laikā runā ka grib par bērnu rūpēties... kā to uztvert?
17.11.2011 17:40 |

Reitings 844
Tā, ka tiešām vēlas, bet viņam grūti. Jā, pamēģini saprast viņu, tas šajā dzīvē arī ir visgrūtākais - pamēģināt otru saprast nevis apriori no viņa gaidīt savu scenāriju realizāciju. Esi varbūt iedomājusies, ka pie tā, kādas ir jūsu attiecības arī ir Tavi 50 %? Čalis vēl nav spējīgs nest to, ko nevar pacelt, bet aīmredzot grib. Tikai Tava izvēle vai palīdzēt jums kļūt par ģimeni vai nē. tieši tas ir spēks nevis uzmest asti gaisā un tēlot supervaroni, kādai lomai, kā redzams, arī neesi gatava.
17.11.2011 20:18 |

10 gadi
Reitings 620
Reģ: 21.01.2010
man varbut lidzigi vai ne tik lidzigi,bet mani pameta vienu ar benu kad mazajam bija 6 meneshi,tolaik ienidu vinu no visas sirds un noteicu ka bernu neredzes utt,bet ir pagajushi 4 gadi,un berns neparprotami prasa par teti,bernam tas ir vajadzigs vairak par visu,tapec izlemu ka neliegsu tikties ar bernu jo vins pats interesejas,iet ar bernu uz bernu parkiem,spelejas,spele bumbu,nesa uz pleciem un var redzet ka mazais ir strara,un man naids ar ir pazudis so 4 gadu laikaa,visvairak ar to sapinasiet bernu ne sevi ka aizliegsi..p.s ne mirkli neesam runajushi par kopaa bushanu. ;-)
17.11.2011 22:26 |

Reitings 310
Reģ: 09.07.2011
aizliegt viņam redzēt bērnu nevajag. tās ir viņu attiecības, nevis tavas.

es domāju, ka nemeties ar galvu tajā iekšā vēl, lai pierāda sevi, ja grib kko.

grib atbalstīt materiāli? bēt lūdzu!

ļauj tikties, lai nāk, bet nelaid pavisam tuvu, laiks pats parādīs cik viņš nopietns.
17.11.2011 23:04 |

Reitings 209
zinu pāri kuri nodzivojusi 25 gadus kopā..un sievietei kad vinja gaidija berninju sakuma bija tapat vinjs nelikas ne zinis..tad kad piedzima mazais naca un ludzas piedosanu...vinjai bija gruti bet piedeva..un viss ir kartiba vinji jau kopa 25 gadus....un tie ir mani vecaki:)....mamma gaidija manu braliti....Un nezinu nevienu kurss butu tik laimigs kaa vinji...berns mainija visu....:)
Vīrieshi manuprat nav tadi ka sievietes vairakas reizes saka vienu ,bet dara ko citu!...Mēģini izlīgt!
17.11.2011 23:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits