tas laikam šeit ir nepopulārs viedoklis, bet es esmu par marihuānas legalizēšanu un ņemšanu valsts paspārnē. pašai man ne pārāk patīk tas efekts, bet nekādu sevišķu kaitējumu tajā neredzu
par kaitējumu veselībai: jā, lietojot ilgstoši un lielās devās, pasliktinās atmiņa, bet nekādu citu argumentu šajā jomā nav. tas, ka zāle ir gateway drug un obligāti noved pie smago narkotiku lietošanas, ir pilnīgas muļķības, un to parāda praktiski visi man pazīstamie cilvēki, kas ir to lietojuši. tie pāris, kas pārgājuši uz smagākām vielām, ir dzīvojuši ļoti nelabvēlīgos apstākļos un būtu nonākuši tur ar vai bez zāles
galvenās lietas, kas mani uztrauc saistībā ar marihuānu, ir tās kvalitāte, pieejamība nepilngadīgajiem un visa kriminālā draza, kas tai nāk līdzi tās statusa dēļ. pirmkārt, šobrīd marihuānai nav iespējams noteikt avotu un nav zināms, kas tai ir pievienots u.tml. esmu dzirdējusi, ka, lai sliktas kvalitātes marihuānu padarītu stiprāku, to mēdz mērcēt sadzīves ķīmijā u.tml., un tas jau patiešām IR kaitīgi veselībai. otrkārt, dīleriem ir pie vienas vietas, vai no viņiem pērk pieaudzis cilvēks vai bērns. situācija šobrīd ir tāda -- formāli marihuāna ir aizliegta, bet reāli to var dabūt jebkurš divpadsmitgadnieks, kurš pazīst kādu, kurš pazīst kādu... (man no 13 gadu vecuma bija visas iespējas jebkurā laikā to nopirkt, un tas ir ņemot vērā faktu, ka mācījos vienā no labākajām centra skolām. bail pat iedomāties, kas notiek ar mikrorajonu padsmitniekiem). treškārt, visādas dīleru razborkas un citas nepatīkamas lietas
un tās visas problēmas varētu atrisināt, padarot marihuānas tirdzniecību par daļu no valsts politikas. aizliegums tāpat nav efektīvs, un tādā gadījumā vismaz varētu varētu nodrošināt, ka lietotāji saņem normālu marihuānu, nevis tādu, kas apslacīta ar krāsas šķīdinātāju. tāpat arī tiktu atrisināta mazgadīgo un nepilngadīgo lietotāju problēma. un ne tikai lietotāju -- esmu pati savām acīm redzējusi 15 gadus vecu dīleri
es saprotu, ka pirmā reakcija ir emocionāla, bet der par šo jautājumu padomāt racionāli!